• mileythebunny

    Vi som börjar med IVF hösten 2017

    Ellencassandra skrev 2018-01-10 13:52:09 följande:
    Åh okej! Men första omgången brukar vara lite test omgång, dom vet ju inte hur man reagerar. Hoppas ju såklart att det ska gå ändå för dig första försöket men annars så får du nog rätt dos till omgång två :) håller tummarna!!

    Här gick det bra. 15 äggblåsor såg hon i bra storlek men hon trodde kanske 10-12 ägg. Så jag hoppas det stämmer! Ovitrelle ikväll och äggplock på fredag :D
    Ja, det löser sig förhoppningsvis, försöker ta det som det kommer.

    Åh, så skönt att det hann bättra på sig, toppen! Jag har hört att just 10-12 ägg är det optimala, så det kommer nog att gå superbra!
    Lycka till med äggplocket på fredag! Håller tummarna!
  • mileythebunny
    Ellencassandra skrev 2018-01-10 14:20:35 följande:
    Ja det tror jag absolut! Å nu när du tar några dagar till hinner dom ju växa till sig mer! Hade du skrivit hur gammal du va innan? Missat. Bara om du vill såklart.
    Jag e 27. Tack! Första gången var jag så nervös inför plocket men nu vet jag vad som väntar.. så känns rätt lugnt!
    Hur tyckte du plocket var? Har hört vissa som säger att det är helt lugnt, andra som säger att det är otroligt smärtsamt. Lite dumt kanske att fråga egentligen, när man hör smärtsamma historier så blir man ju bara spänd och nervös, men är ändå intressant att höra.

    Jag fyllde 38 förra veckan så är ju ganska mycket äldre och förutsättningarna ser ju lite annorlunda ut, men jag hoppas på det bästa! Vi har försökt jättelänge men alltid tänkt att det är ingen brådska, blir det så blir det, och nån gång blir det...livets ironi, haha.
  • mileythebunny
    Ellencassandra skrev 2018-01-13 23:18:49 följande:
    Hur gick det på ditt ul idag mileythebunny? Hade det växt något mer?
    Hm, jag tror det gick ok i lördags, men egentligen är jag lite osäker, haha. Det hade inte växt på så bra som de hoppats så jag fick ett nytt ul idag, och idag bestämdes att jag ska göra äggplock på onsdag. Där är inte så många ägg som de hoppats på och ville nog egentligen att jag skulle vänta lite längre, men en äggblåsa var stor, 27mm, och två var ca 20mm vilket gör att de inte kan vänta utan måste göra plocket på onsdag... snacka om att mycket måste klaffa i ivf för att det ska funka! Har jag tur så är det 7-8 blåsor.

    Men nu är jag supertaggad, hoppas bara att det finns mogna ägg i så många blåsor som möjligt så att vi har en chans att lyckas!
  • mileythebunny
    Ellencassandra skrev 2018-01-15 13:39:49 följande:

    Hej allesammans! Nu ruvar jag på ett tredagars med åtta celler <3 de körde ICSI denna gång och av 20 ägg (varav några var omogna) befruktades 9. Ett till mig, ett skulle de ev frysa idag och de 7 som e kvar skulle de vidareodla till dag 5-6. Jag e nöjd. Håll tummarna nu att detta ska gå vägen eller att man iallafall får till frysen!!


    Åh, härligt, så spännande! Jag håller tummarna att väntan inte känns olidlig och att det blir plus på stickan! När har du testdag?
  • mileythebunny
    Ellencassandra skrev 2018-01-15 20:01:47 följande:
    Okej! Va synd att det inte växt så som de trodde. Det kan nog va svårt å veta första gången hur man reagerar på hormonerna å så. Men de växer ju lite ändå sen när du tagit ovitrelle så hoppas det blir bra :)
    Jo verkligen! Det kommer gå så bra :) jag älskar medicinen man får haha känner mig så lugn å så man fått morfin osv haha!
    Tack, haha, skönt att höra det, jag är nervös för äggplocket, men ser fram emot att bli lite avtrubbad först.
  • mileythebunny
    Ellencassandra skrev 2018-01-15 20:02:40 följande:
    Tack! Just nu känns det bra.. men vet att det blir värre ju närmare man kommer testdagen.. 30/1 ska jag testa! Vet inte än om jag tjuvtestar.. har inte bestämt mig än :P
    Åh, ja, det känns ju som en liten evighet bort. Men kommer gå superbra! Jag är så imponerad av alla som kan hålla huvudet kallt och inte tjuvtesta, det hade jag nog inte klarat.
  • mileythebunny
    Ellencassandra skrev 2018-01-15 20:18:49 följande:
    Förstår verkligen det. Innan första äggplocket så hade jag hört så mycket olika - vissa tyckte det var fruktansvärt å vissa kände knappt något. Så det var ju svårt å veta hur man själv skulle reagera :P jag tyckte det stack till lite då och då första gången, men inget märkvärdigt. Däremot fick jag jättejobbig mensvärk efteråt. Andra gången nu gjorde det rätt ont å ta ut äggen, så fick mer morfin. Men sen när det var klart så kände jag ingenting. Ingen mensvärk eller nåt :) så det är väldigt olika!
    Ja, det verkar vara väldigt individuellt och även skilja mellan gångerna, precis som du säger, så är ju bara att vänta och se. Men är nervöst att inte veta... Tack för hjälp och pepp och tips och allt, känns verkligen skönt att lufta all oro här! 

    Massor med lycka till under din ruvartid!
  • mileythebunny
    Ellencassandra skrev 2018-01-17 12:48:20 följande:
    Hur har det gått??
    Tack, det gick bra! Det var verkligen mycket lättare än jag väntat mig och var över innan jag fattade att de satt igång. Kände väldigt lite och har inte haft särskilt ont efter, mer öm och lite omtumlad. Jag var väldigt nervös innan, och till alla andra som kanske också oroar sig vill jag säga att det är verkligen inte så farligt! Personalen på rmc i Malmö var också helt fantastiska, vilket hjälpte!

    De fick ut sju ägg, vilket jag ändå är nöjd med, och imorgon får vi reda på om några av dem blivit befruktade...
  • mileythebunny
    Ellencassandra skrev 2018-01-17 22:47:35 följande:
    Vad härligt å höra! :) skönt att det kändes bra å att du fick 7 ägg!! Vet du om de skulle köra ICSI eller?
    Håller tummarna :)
    Nej, vi ska inte göra ICSI denna gången, men kanske blir det så om det blir en nästa gång. Av våra sju ägg blev bara ett befruktat, så nu sitter jag som på nålar för att vårt enda lilla embryo ska överleva tills imorgon så att vi kan göra insättning. Är livrädd för ett samtal från kliniken...
  • mileythebunny
    Linsi skrev 2018-01-22 11:11:31 följande:

    Äntligen igång på riktigt.
    Äggplock idag - fick ut 6 ägg. Med tanke på min ålder (född 77) så var läkaren mycket nöjd.
    Nu ska de "bara" blir befruktade och dela sig också.


    Vi har manlig faktor och därmed blir det ICSI. Läkaren pratade också om att det kan bli aktuellt att föra tillbaka 2 ägg. Det är vi ju såklart positiva till.


    Nu börjar en nervös väntan till på torsdag.
    Vi kan maila labbet imorgon om vi vill veta hur befruktningen gått - men som läkaren sa att det kan vara svårt att veta vad man ska göra av den informationen.
    Om man får beskedet att bara ett ägg blev befruktat kanske man blir besviken, men det kanske är ett toppen embryo.
    Eller så har man en bra befruktningsgrad och blir jätteglad men så är kvaliteten inte den bästa.
    Hur har ni gjort?


    Hej!
    Vi fick ut 7 ägg, vilket också var ok för min ålder (född 80) men av dem blev endast ett befruktat. Detta fick vi reda på dagen efter uttag och jag blev så besviken att jag grät. Ett embryo är ju det enda man behöver, men det kändes som vi inte hade någon marginal, och eftersom vi inte visste vad som hänt de andra äggen (fick bara ett meddelande så pratade inte med kliniken) så gick jag bara och tänkte på om det enda lilla embryot skulle klara sig, eller om något var fel. Det kändes som att snubbla på målsnöret, tanken att inte få göra en insättning.

    Det visade sig att äggen var av bra kvalitet men bara inte befruktades, så nästa gång blir det ICSI. Det som befruktades klarade sig och sattes in i fredags (nu är det bara att vänta). Så jag förstår verkligen dina tankar! 

    Lycka till!! Berätta gärna hur det gått efteråt.
Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017