Inlägg från: Kanttant |Visa alla inlägg
  • Kanttant

    Vill adoptera finns ett men

    bergvis skrev 2017-07-28 12:27:11 följande:
    Hej alla!
    Sitter och är ledsen. Varför undrar ni nog. Jo jag har kollat upp om adoption då jag inte kan få egna barn. I det hela finns ett stor Men. Jag och min sambo är inte gifta och vi får inte adoptera då.

    Fattar inte hur en ensamstående kan få adoptera, men inte vi som är ett par och har bra inkomst m.m. får inte för vi är bla inte gifta. Vi vill så gärna adoptera ett barn, men att gå gifta sig pang bom för att möjligen få adoptera är lite väl också.

    Har ni råd om vad vi kan göra?
    Som någom annan har nämnt så har det dels med synen på äktenskap att göra, alltså inte i enbart Sverige men i andra länder. Men utöver det så är det ju en juridisk bit också, precis som varför många par går till stadshuset och gifter sig precis innnan eller en tid efter att de fått barn. Det är en helt annan säkerhet, äktenskap är liksom som ett litet färdigt juridiskt familjepaket. Vilket är en stor del i varför man vill att ett par ska vara gifta, så att det finns en säkerhet för barnet gällande båda adoptivföräldrarna. Är det en ensamstående som adopterar så är det ju nara en förälder i bilden.

    Även om du tycker det är ett tråkigt råd så är det enda rådet här "gift er", om ni verkligen vill adoptera. Och gör det gärna fort, eftersom att för en hel del länder ska man dessutom ha vart gifta ett antal år innan man ens kan bli godkänd. Det finns ingen annan väg kring det riktigt, vad det gäller adoption då.
Svar på tråden Vill adoptera finns ett men