• hanna8911

    Ivf rmc linköping hösten 2017

    Hej!

    Jag och min man ska också göra ivf på RMC Linköping nu! Har tagit menopur i 9 dagar och var på vul igår, tyvärr var det tvärtom för mig, endast en blåsa på 19 mm men resten var bara på 6 mm. Antagligen blir det inget äggplock denna månad om de inte har växt på sig tills imorgon då jag ska dit igen för vul. De höjde dosen så vi får hoppas de vuxit något! Vad tråkigt för dig...jag var mer beredd på att det skulle bli samma för mig då jag har pco och höga äggresever så läkaren sa att vi börjar försiktigt så jag inte skulle bli överstimulerad. Hur känns det för dig idag? Svullen?

  • hanna8911

    Förstår verkligen att det är en stor besvikelse!! Hade varit precis likadan själv! Men nu hoppas i på att de hittar många fina ägg imorgon på plocket och att ni får många till frysen! Håller tummarna för er! Ja det är skönt att kunna skiva av sig och prata med andra som går igenom samma!!

  • hanna8911

    Men neeej???? Usch vad jag lider med er! Visste inte ens att det kunde bli så! Vad kan det bero på? Hur mår du nu tycker du?

    För oss gick det inte heller bra. Träffade med Elisabeth, tycker hon dock är väldigt bra läkare som känns ärlig och konkret! Inga mer ägg hade vuxit till sig utan det var en blåsa som var 22 mm. Så ikväll ska jag ta ovitrellen och sen får vi försöka själva i helgen. Sen skulle jag höra sv mig om 2 veckor om hur det gått. Det som känns tråkigt är all väntan, vi får inte påbörja någon ny behandling direkt utan måste vänta en cykel. Sen måste de tänka om kring behandlingen och se hur nästa plan blir.

  • hanna8911
    Johannapanna84 skrev 2017-08-05 00:59:49 följande:

    Hoppar in här. 33 år med PCO. Har varit och spolat äggledarna idag. Stopp på höger sida och fint flöde på vänster. Började diskutera ivf och vi har pratat här hemma och bestämt oss för att gå vidare med ivf. Gyn skickar remiss denna vecka. Hur lång väntetid kan man räkna med? Ni med PCO har ni ätit något ÄL stimulerande? Jag har ätit letrozole och vet inte om jag ska fortsätta med det eller inte i väntan....


    Hej! Välkommen! Min remiss skickades i slutet av februari och vårt första möte var i början av maj! Jag har också ätit letrozole 4 gånger och enligt ul fått fina äggblåsor men är själv osäker på om de släpper! Tog ett progesteron efter sist och det visade på att jag inte haft någon äl. Så denna månad får vi testa ovitrellen och ser om det funkar! Men räkna med ca 3 månaders väntetid tyvärr...
  • hanna8911
    Johannapanna84 skrev 2017-08-05 10:56:59 följande:

    Såg nu att det va sprutorna ????


    Det räknas inte som en ivf då blåsorna aldrig växte på sig utan bara som en vanlig behandling! Det var en blåsa som var 22 mm igår som jag sen tog ovitrellen sprutan för att få den att släppa! Så får se nu om den gjorde det när jag tar blodprov nästa vecka! Jag tror att jag har precis som du tror, att blåsan inte släpper något ägg! Antingen är det inget ägg i eller så släpper den bara inte! Vi verkar ha liknande bekymmer!
  • hanna8911
    waldesten16 skrev 2017-08-04 13:44:14 följande:

    Äggplock idag, av mina 50 äggblåsor hade 20 stycken växt till sig som de tog ut. Kände redan då en känsla att något inte stämde. Fick ligga och vänta en stund och sedan kom läkaren in hade Elisabeth, såg direkt att det var negativa nyheter. Tyvärr fanns det inga ägg i mina blåsor utan de var tomma.

    Hon förklarade att det finns något som heter EFS och drabbar 1 på 1000, de brukar ha en per år. Blev så ledsen och grät floder. De vet inte riktigt hur de ska göra nu, utan de ringer i morgon för att göra upp en plan. Alla dessa sprutor och äggplock helt förgäves. Hur gick det för dig hanna8911 idag ?


    Hur går det för dig? Återkom dem med någon ny strategi för hur ni ska gå vidare?
  • hanna8911
    Jennie1987 skrev 2017-08-15 08:22:23 följande:

    Nu är bollen äntligen i lite rullning för min del!

    Mina prover visade att jag inte hade något skydd mot röda hund,

    så imorgon ska jag vaccineras mot det.

    Och min man ska lämna prover på fredag och jag ska lämna mina prover

    typ dag 2-4 i menscykeln. Efter det är remissen klar att skicka!

    Jag Hoppas att min mens dyker upp nu när som helst, så man slipper vänta på den.

    Håller mina tummar så hårt för er att ni snart är igång igen och att ni får ert efterlängtade barn!


    Hoppas den dyker upp snart då!! Hade en kompis som fick vaccinera sig med vet jag! Skönt att få det gjort!
  • hanna8911
    waldesten16 skrev 2017-08-17 14:18:51 följande:

    Fick ta ett litet break då jag blev helt knäckt efter det misslyckade äggplocket. Det var svårt att få upp modet efter det, men nu blickar jag framåt.

    Ny plan är att påbörja nu kur med blödning nummer två. Fick min mens igår så det blir på mensen i september som jag börjar nu behandling. Denna gången kommer jag att få Menopur istället för Gonal F samt att de kommer att ge mig ordinarie ägglossnings spruta Otrivelle även om det finns risk för överstimulering. Så nu är det bara att gå och vänta.

    Hur har det gått för dig? Är du mitt uppe i ny ur nu?


    Jag förstår det. Hade själv också varit knäckt så ta den tid du behöver! Okej men då har de ändå tänkt till och kommit med en annan strategi. Nu måste det funka!! Jag måste precis som du vänta en cykel och kommersen börja i september också. Vet ännu inte hur de tänker kring mig, om det istället blir långa protokollet eller om de endast ska höja menopurdosen. Väntar nu på att mensen ska komma så ska jag ringa dem på måndag och höra. De ringade iallafall idag och berättade att mitt progesteronprov var bra på 44 vilket tyder på att jag hade äl nu i denna cykel! Något positivt iallafall!
  • hanna8911
    Joey1981 skrev 2017-08-19 14:15:47 följande:

    Hej!

    Man känner sig så ensam i detta fast jag vet att vi inte är d. Skönt och läsa att ni/vi är flera. Tankarna snurrar ju konstant????

    Vi var på RMC Linköping igår för äggplock.

    Sju äggblåsor men bara 5 ägg.

    Hoppas innerligt att de blivit befruktade. Hoppar högt varje gång det ringer i mobilen.

    Vi har försökt i 3 år, blivit gravida 2ggr men båda slutade i utomkvedshavandeskap????

    Så inga äggledare kvar, remiss skickades i slutet av maj. Fick tid slutet av augusti o , fick det korta protokollet. Mådde piss sista veckan men håller tummarna att det går bra??????????


    Vad jobbigt för er med utomkvedshavandeskap...men då håller vi alla tummar som går för att det ska gå denna gång!!
  • hanna8911
    waldesten16 skrev 2017-08-21 06:52:45 följande:

    Hoppas din mens har kommit nu och att de har en bra plan för er. Läste någonstans att menopuren skulle vara svårare att ta en Gonal F, tycker du att de sprutorna är jobbiga. Själv hade jag inga problem med Gonal F men gillade inte orgalutranen, tyckte den nålen var så trubbig.

    Det är skönt att få höra lite positiva nyheter, bra att ägglossningen fungerar! :)

    Har du berättat för din chef att du gör ivf? Jag har inte berättat något för mina kollegor eller chef. Förar gången hade jag semester så då var det inga problem med alla besök i Linköping. Men denna gången vet jag inte hur jag ska lösa det. Vill inte berätta något på jobbet av den anledningen att jag inte vill bli borträknad från arbetsuppgifter.


    Ja nu har den kommit igång igen! Ringde RMC men de ville ha ett grantestare först innan de fortsatte så får ringa tillbaka imorgon igen. Jag upplevde inte Menopuren svår! Är dock sjuksköterska så van att dra upp läkemedel...men man blandar den bara och sen drar man upp den mängden man ska ha varje kväll. Sprutan är jättebra, tunn och vass! Tyckte med att orgalitranen var trubbig i nålen, men det sa de på RMC att den var!

    Ja jag har berättat, i och med att vi inte bor i Linköping och har en bit att åka så kommer jag behöva vara ledig från jobbet. De måste ersätta mig så därav kände jag att jag behövde säga något! Känns ganska skönt för de är stöttande och mår man inte bra någon dag så kan man säga det! Men jag förstår din problematik. Man vill inte bli särbehandlad för att man förhoppningsvis snart ska ha barn!
Svar på tråden Ivf rmc linköping hösten 2017