Inlägg från: Bellsss |Visa alla inlägg
  • Bellsss

    Första barnet BF våren 2018

    Hoppar in här även om jag har bf 3/2 :) kul att hänga på andra som också ska ha första barnet!

  • Bellsss

    Finns det några från Sthlm som hänger här?:)

    Jag gick igår in i v15, vi har nyligen gjort kub och längtar nu efter att få reda på kön. Vi är sååå nyfikna! Har redan namn för båda könen :)

  • Bellsss
    DrömlivetiHD skrev 2017-08-07 16:39:49 följande:
    Det går så bra Så! Vi har allt från januari till april än så länge :) Grattis till plusset :D
    Åh, vad härligt! Tusen tack :) Grattis till dig och alla andra här som plussat.

    Jag blir 24 om någon vecka och sambon blir 25 i år. Bebis låg verkligen inte i planerna men nu har vi äntligen landat i det och är super glada! Vi bor i Sthlm :)
  • Bellsss
    Saga92 skrev 2017-08-08 15:51:26 följande:
    Jag vet inte riktigt. Har många kompisar som inte bor så nära så blir väl att jag skriver något lite kryptiskt meddelande eller skickar en ledande bild. Ska bli kul att se hur de reagerar. Är nästan först ut bland mina barndomsvänner att få barn :)
    Vi är först ut hos våra också :) men de flesta har blivit super glada! (Tyvärr inte alla..). Vi är 24 & 25 :) jag är i v 15+2.
  • Bellsss
    Saga92 skrev 2017-08-08 17:57:34 följande:
    Konstigt att folk ska regera negativt, speciellt kompisar. Någon jag berättat för har knappt regerat eller sagt grattis. Jag och sambon berättade dock för en av hans kompisar som redan har barn för ett par dagar sedan. Han blev jätteglad för vår skull och gav oss var sin stor kram. Det värmde! Annars är det ju inte så konstigt om de starkaste känslorna finns hos en själv som går igenom allt på riktigt :)
    De flesta har blivit jätte glada! :) jag har en vän som knappt regerade eller sa grattis. Kändes lite konstigt men inte så mkt att göra. Sen har vi några som blivit avis och därför haft svårt att glädjas. Men de har inte gått i tankarna på barn innan. Tror de kan ha och göra med att de kom så oväntat, både för oss och alla andra :) sen också att många väntar längre i Sthlm så vi ses som väldigt unga här!
  • Bellsss
    Krusbärskompott skrev 2017-08-09 12:50:19 följande:
    Min högst personliga uppfattning är att jag vill ha så stor sannolikhet som möjligt för att få ett friskt barn. Sedan vet jag att det finns en massa genetiska avvikelser som man inte detekterar före födelsen (tex mikrodeletioner) och det kan ju även uppstå exakt hur mycket som helst på vägen. Syrebrist vid förlossningen, cancer under spädbarnsåren etc etc.

    Jag kommer att avbryta om mitt foster visar sig ha trisomi 13, 18 lr 21. (Där resonerar folk olika, ffa om 21an, men så känner jag.) Därför känns det viktigt för mig att få göra NIPT så tidigt som möjligt, jag kommer få svar i v 12 och vi kommer vänta med att berätta tills dess, förmodligen ännu längre, tills vi har gjort en tidig anatomigranskning.

    Men det här är ju bara mina tankar, och jag har full förståelse och respekt för att vi tänker olika.
    Vi resonerar likadant. Tyvärr kostar nipt 6000kr här och efter lägsta möjliga siffrorna på kub så kände vi inte för att bekosta nipt själva :)
  • Bellsss
    Krusbärskompott skrev 2017-08-09 17:34:06 följande:
    Det kostar det här också. För oss är det värt 6000 att gå från 90% till 99,7% säkerhet (säkerheten m KUB resp NIPT). Men det är ju min personliga åsikt.
    Hade vi haft väldigt god ekonomi hade vi gärna lagt det :) men i dagsläget är 6000kr mkt för oss i och med en helt oplanerad graviditet. Det får gå till barnvagn etc ;)
  • Bellsss
    DrömlivetiHD skrev 2017-08-10 22:20:57 följande:
    Hej och grattis igen! Kul att du hittade hit :D
    Stort grattis :) då är ni i samma ålder som mig och min sambo. Kul!
  • Bellsss
    AishaK skrev 2017-08-10 21:36:39 följande:

    Hej tjejer! Plussade i söndags och är i vecka 4+0. Bf 18 april! Jag är 24 år och min man 25 år. Första barnet för oss! Stort grattis till er alla!


    Stort grattis :) då är ni i samma ålder som mig och min sambo. Kul!
  • Bellsss
    LinaMartina skrev 2017-08-11 10:58:27 följande:

    Jag tror inte jag vill stanna kvar här då det enda folk skriver om på det forumet är missfall (menar inte i den här gruppen direkt), och jag orkar inte den sortens oro, har redan råkat läsa det ca 100 ggr då folk skriver om sina tidigare MF/MA i varenda jäkla tråd. Känner att jag behöver optimism nu, trots att det såklart är ok att oroa sig (påstår inget annat, talar för mig själv bara). Jag är redan en orolig person som det är och jag vill inte påverkas mer negativt. Vill bara att allt ska gå vägen. Samtidigt känns det ledsamt att inte kunna ventilera med andra i min situation... om det inte är någon som vill skapa en grupp där man lovar att se/tänka/skriva positivt och ljust?? :) jag vet det är SKITSVÅRT och man har givetvis all rätt. Men då detta är första graviditeten för mig behöver jag all optimism man kan få. Och glädje, inte oro <3


    Jag har aldrig varit gravid tidigare och blev mkt oväntat det nu :) jag visste knappt vad MA var eller hur vanligt ett missfall ändå är. Har varit skönt att kunna diskutera och ventilera med de som kan mkt mer, folk har varit väldigt hjälpsamma och förklarat typ allt för mig som frågat om varenda liten sak :) finns fördelar och nackdelar med allt tror jag. Forum är ju till för att man ska få ventiler tankar och känslor på gott och ont. Men för det mesta tycker jag det är väldigt positiv stämning :) Men känner du att det påverkar dig negativt så kan du ju alltid återkomma efter v12 när risken är minimal, annars stanna och försök tänk att de allra flesta går det väldigt bra för! :)
Svar på tråden Första barnet BF våren 2018