Inlägg från: Froken Lokens |Visa alla inlägg
  • Froken Lokens

    När ska man berätta för exet?

    Cadencee skrev 2017-08-18 09:55:12 följande:

    Någon gång efter nyår kommer jag flytta till min särbo. En flytt på 7 mil. Just nu har exet barnen varannan helg då det inte funkar med varannan vecka. Vi kommer inte kunna ha varannan vecka när jag flyttat och han kommer motsätta sig att jag flyttar överhuvudtaget. Jag kommer dock lägga fram det som så att barnens bästa är det viktigaste oavsett vem som blir boendeförälder eller umgängsförälder. Men när är det bäst att ta upp detta med exet? Nu vet jag inte själv när flytten Blir, vi ska renovera lite först och sen ska jag säga upp min hyresrätt. Om det har betydelse är barnen 4 år och 1 år gamla. Innan sommaren 2018 är det dock klart att jag flyttar.


    Hur kan det vara för "barnens bästa" att flytta sju mil från sin förälder? Låter mer som att det är för Ditt bästa.
  • Froken Lokens
    Cadencee skrev 2017-08-18 16:59:24 följande:

    7 mil är inte så långt. Knappt en timmes bilfärd...


    Så kan ju du pendla den sträckan regelbundet, i baksätet på en bil.
  • Froken Lokens

    Känner att jag för dina barns och din ex skull bör påpeka att du verkligen hänger ut dem här. Du har foto på dig, ditt namn och ditt ena barns födelsenummer. Lätt för människor att känna igen.

  • Froken Lokens
    Cadencee skrev 2017-08-20 19:47:20 följande:

    När det blir dags att flytta kommer vi ha varit ihop ca 1 år. Inte orimligt kort tid tycker inte jag. Jag tycker inte det är fel att vi planerar för ett liv ihop även om jag inte flyttar imorgon. Det är en del planering som måste göras samt renovering han måste göra för att vi ska kunna leva ihop alla 6. Att planera tidigt tycker inte jag är speciellt fel. Vi har ändå i princip levt ihop sen vi blev tillsammans då jag är föräldraledig. Blir ju dock lite mindre av det nu när jag börjar jobba igen.


    Ditt omdöme verkar inte vara på topp om du med två barn bor ihop med en ny partner på stört efter att ni blivit ett par.
Svar på tråden När ska man berätta för exet?