• MARLYN1

    mamma till 2

    Hej har två fantastiska tonåringar. En kille och en dotter. De senaste året har jag kännt mig så värdelös där det gäller min son. Hans intressen är typiskt "killiga". Motorer, cross, mopeder etc. känns så svårt som ensam mor att hjälpa honom, prata om hans intressen (jag kan nada och har inget intresse heller). Pappan till barnen vill inte vara delaktig i deras liv. Synd då jag vet han delar samma intresse som sin son och det skulle hjälpa så himla mycket med manlig förebild här. Svårt att egentligen ta på vad som jag tycker är jobbigt men någon kanske känner igen känslan? Jag känner mig värdelös.

  • Svar på tråden mamma till 2
  • Anonym (Ensam mamma)

    Finns det någon släkting eller någon bland dina vänner som är intresserad? Fråga dem i så fall om de kan tänka sig att rycka in som ställföreträdande vuxen som din son kan prata med. Vissa tycker att sånt är jättekul.
    Annars kan du höra med familjesektionen i din kommun (inte soc eller familjerätten, det finns en annan som specialiserat sig på att hjälpa föräldrar och barn som har problem med kommunikation eller annat, hos oss heter den "Föräldramottagningen") om de känner till något "storebror-program" eller liknande.

    Tänk på att du inte är värdelös som förälder för att du inte delar barnens intressen, det är bara om man inte bryr sig om vad de har för intressen som man är värdelös

Svar på tråden mamma till 2