• Krimag

    1-åring matvägrar

    Hej,

    Jag har en dotter som tidigare varit väldigt matglad, provar mycket.

    Vi har efter att hon vägrat bli matad börjat med plockmat. Nu senaste veckan vägrar hon nästan allt. Hon får ersättning på morgonen, den dricker hon, resten av dagen är det skrik och vägran. När hon får äta själv tar hon in bitar i munnen och spottar sen ut det, hon kastar mycket på golvet.

    Någon med erfarenhet av 1-åring som matvägrar? Hur löste det sig? Hur länge? Något jag kan göra, förutom att inte tvinga eller truga?

    Tacksam för stöd och svar.

  • Svar på tråden 1-åring matvägrar
  • Annelie 76

    Ge ersättning fler gånger om dagen. Erbjud mat och gör mattillfället så trevligt som möjligt. Ät gärna samtidigt så du inte fokuserar så mycket på henne. Efter maten så ge ersättning om hon inte ätit. Alltför hungriga barn äter inte, det blir ungefär som övertrötta barn som vägrar somna och bara skriker. Låt inte ätandet bli en kamp och var tacksam över att ersättningen funkar, den är bra näring ett tag till.

  • Anonym (Ammade)

    Vår yngsta var svår med maten. Ammade honom till han var 2,5 pga det. Var en period vid 1år då han knappt åt alls så ammade mer ett tag och försökte med fruktpureer osv. Det gick över.... nu är han 4 och vågar prova mer och mer sorters mat.

    Kör på mer ersättning ett tag.

Svar på tråden 1-åring matvägrar