• hondär

    Bf MAJ 2018 med syskon,stannar på FL

    Hej alla, jag har inte riktigt orkat läsa alla sidor ni redan skrivit, de började skrivas om blödningar och missfall och jag blev så ledsen.. Har haft ett själv för några år sen och jag minns hur förkrossad jag var.

    Jag är iaf gravid nu, med ett fjärde barn!! Käns helt sjukt! "ny" pappa Denna gång el vad man ska säga.

    Jag har varit äckligt dålig ända sen jag borde haft Mens... Ända tills för några dagar sen, jag har varit uppe på benen, lagat mat och städat och gjort vanliga saker som ja inte alls kunnat på länge. Jag har inte tagit lerigan comp på flera dagar nu.

    Jag är glad att jag mår bättre, men Jag blir så rädd att fostret dött och att ja mår bättre för det. Hade ett ma en gång och då sa de bara poff så mådde ja bra, sex veckor senare började jag blöda och tredje dagen kom fostret ut och fick bekräftat via vul att ja inte vad gravid längre. Jag vet inte om fostret dött så jag började må bra men jag misstänker de.

    Tänkte jag skulle Våga Skriva in min på mvc nu i veckan.. Inte vågat de än.. Gjorde de den gången ja fick missfall och de va så hemskt.. De ringde och jag svarade inte sen stötte ja på min barnmorska på öppna förskolan och de va så jobbigt att berätta.. Hoppas jag kan få ett vul.. Haft haft de med MinA två senaste barn.. En gång pga missfallet ja Haft och gången efter pga missfallet och för att de missat en allvarlig missbildning på barn 2....

    Nu blev de lite rörigt... Hej iaf


    ☆Milia december 2009. ☆Melina oktober 2011. ☆Malte februari 2013.
  • hondär

    Hej igen alla, jag var hos barnmorskan idag och skrev in mig, sambon åker på jobb och ville verkligen vara med så vi fick tid idag. Sen blir de kub+ tidigt UL mellan 20-25, skulle ha gått 13 fulla veckor för att kub testet skulle vara effektivt. Och tydligen (iaf här) har de börjat med två UL, ett i v. 13-14 för att bestämma BF och sen set vanliga RUL för att kolla bebisen mer ordentligt. Skulle tydligen ge ett mer korrekt BF i v.14. Vilket innebär att gör man kub så Görs de tidiga ultraljudet i samband med de.

    Iaf så gick de bra idag. När vi satt och fyllde i och var nästan Färdiga så hörde man genom väggen när någon lyssnade på sin bebis hjärta, då bad ja min bm väääldigt snällt om hon kunde Försöka på mig med, och det gjorde hon och det gick! Hjärtat dundrade på med 163 slag. Helt galet, har glömt vilket fantastiskt ljud det är!

    Så jag är gravid även om jag mår bättre än vad jag gjort hittills.

    Tyckte till och med för några sekunder att min viktuppgång va helt okej, men jag har ändrat mig igen.... Jag har gått tio fulla veckor i morgon och har gått upp 8 kilo, det blir väl ett kilo i veckan sen själva befruktningen. Hur kommer detta sluta?? Nån mer än mig som gått upp massa?

  • hondär
    Charlieellerså skrev 2017-10-31 16:16:37 följande:

    Här slutar min gravid resa för den här gången. Fick veta nu på kub att graviditeten stannat av i v 8. Känns så tomt och konstigt. Jag mår fortfarande så illa och känner mig så gravid. Lycka till nu till er andra.


    Beklagar jätte mycket ???? det är en jobbig tid nu och ett tag framöver men hoppas ni orkar försöka snart igen.
  • hondär
    marsen skrev 2017-11-10 23:51:48 följande:

    Jag är också kvar!

    Typ alla mina symtom lade av strax innan vecka 10. Det enda som är kvar är tröttheten och avsmak för kaffe. Känner mig inte ett dugg gravid. Orolig såklart att något hänt. Ringde min bm och berättade om min oro och hade hoppats på att få ett ul, men nej. Det hon gjorde var att flytta på nästa besök till en vecka tidigare. Så istället för den 1/12 så ska vi dit den 24/11. Alltså fortfarande två veckor kvar!! Det är meningen att vi ska doppla då. Men hon kunde ju inte garantera att man kunde höra några hjärtljud ändå (är i vecka 15 då). Jag menade då att då går man väll vidare, och får göra ett ul?? Men icke, då skjuter man upp det och försöker lite senare. Alltså SERIÖST?!! Här har jag gått i tre veckor med oron att det inte finns något liv där inne längre och om TVÅ veckor ska vi försöka doppla och hörs inga hjärtljud då så gör man ett nytt dopplerförsök lite längre fram?! Jag lovar er, får hon inte fram några hjärtljud den 24e så är det jag som inte lämnar lokalen förrän hon skickat en akut-remiss på ultraljud! Fattar inte varför det ska vara så jäkla tjurigt att få ett ultraljud om man är orolig?! Tror hon att jag kommer må bra om inga hjärtljud hörs? Är det ens etiskt att inte erbjuda ett ultraljud då?


    De där är så jobbigt....! I mitt landsting har man infört ett extra ul (vul) i v. 13-14 för alla. Det är då de sätter förlossningsdatum. Var tydligen viktigt att man gjorde Rul i v. 19 för att kunna se avvikelser, inte bra om det var för tidigt el sent utan helst v. 19.

    Jag blev flyttad till v. 17 med min senaste vilket inte alls är en bra vecka för Rul. Den gången fick jag ett extra ul i v. 27 då jag var så orolig, bebisen innan missades en allvarlig missbildning på vid rul dom upptäcktes på tul i v. 35...

    De borde hitta hjärtljud i v. 15, jag har redan lyssnat å få var jsg i v9+6. Är de en bra bm så går de tror jag, be om en annan annars.

    Kan man inte kolla med blodprov med hur hcg halten ligger el om den ökar? Finns ju fler sätt än bara ul..

    Mina gravid symptom försvann tidigat i v. 10.. Blev lite rädd. Men de finns ju inget att göra åt saken lixom... Har de hänt nåt går de ju inte stoppa och oftast är de ju något fel i graviditeten/fostret.
  • hondär
    Ninniisen skrev 2017-11-13 10:13:16 följande:

    Råkade komma åt och sända innan jag var klar. Har 5 barn på 10, 8, 7, 5 och blivande 4 åring. Förlorade en dotter i v22 för 6 månader sen och är nu gravid med BF 11 maj, 1 år efter vi förlorade dottern.

    Jag går på specialist mvc för att extra kontroller och fick för snart 2 veckor sen se lilla bebisen.


    Härligt med många barn! Jag har tre, en på snart 8, 6 och snart 5 år.

    Jobbigt att ni miste en dotter, hemsk upplevelse man inte kan sätta sig in i! Beklagar verkligen. Kul att ni försökt igen och hoppas på annan utgång.

    Har dina tidigare barn varit fullgångna?
  • hondär
    Ninniisen skrev 2017-11-14 11:48:17 följande:

    Tack, det hoppas vi med på.

    Alla har varit fullgångna förutom sonen som föddes i v36+4. Fick igångsättning med både nr 4 och 5 och hoppas att det bli så även i detta fallet om vi får komma så långt, vilket vi tror.


    Ja att gå över tiden är ju aldrig nån höjdare, de dagar man går över är ju så sega!

    Jag kommer väl då ta min med snitt 1-2 veckor innan bf. Jag har fött alla mina med snitt så har inget val, men för mig är det helt okej, jag vågar absolut inte föda vaginalt, jag har provat en gång och de va hemskt....
  • hondär

    Jag är i v.15+3 idag, jag har ätit järn i över en vecka nu.. Hade ruskigt dåligt hb och ferritin.. Börjar bli piggare nu men huvudvärken kommer och går än...

    Jag fick lerigan comp i ca v. 7 eller något. Gick till en allmänläkare på vårdcentralen för mvc tyckte inte jag hörde dit än... Va för tidigt gravid. Slutade med dem runt v. 10.. De värsta krämporna gick över v. 11.

    Tror jag känner bebisen lite ibland, men bara på vänster sida trodde de va så att kanske moderkakan satt på höger o lite i framvägg men den var i bakvägg.. Känner iaf bara på vänster.

    Någon mer än jag som vet redan nu att de kommer föda med snitt?

    Lägger in en bild på min lilla som togs för två veckor sen snart.

  • hondär
    typ89 skrev 2017-12-03 13:55:27 följande:

    Vilka härliga kub bilder! Känns på nåt vis som att tiden går både fort och långsamt samtidigt.

    Kan inte förstå att dom är kinkiga med att skriva ut lergian comp. Herregud jag äter ju typ en halv burk med diverse piller varje dag. Det är ju viktigt att man kan få i sig vätska och näring som gravid. Provar just att bara gå på dopp en gång i veckan. Efter 3 dagar känns det onekligen attman hinner dippa mer men skulle vara skönt om det räcker.


    Verkar som det kör väldigt olika i landstingen. Jag har haft comp alla mina graviditeter vad jag kan minnas och de måste ju vart en läkare som föreslog dem till en början. Jag funkar helt enkelt inte utan dem, jag spyr inte men jag mår så fruktansvärt Jävla Illa och är så grisigt trött.
  • hondär
    Linnet1976 skrev 2017-12-04 09:21:54 följande:

    Jag mår också bättre nu, är i vecka 17. Min barnmorska ringde mig efter blodprovet v 10 och sa att jag hade super järnbrist. Det förklarade varför jag inte kunnat jobba på två månader utan sovit konstant. Äter niferex nu och mår mycket bättre. Mår mindre illa och är piggare (fast sover fortfarande en hel del).

    Jag får ibland gravid migrän som håller i sig några dagar i sträck åt gången, har haft det tidigare graviditeter också. Fruktansvärt jobbigt. Är det nån mer som har det? Vågar inte ta några piller, vet att man får ta måttligt av alvedon, om det verkligen behövs - men det gör att jag varje gång frågar mig om jag kan stå ut. Var går gränsen liksom... egentligen borde jag ju bara ta ett piller.


    Aldrig hört talas om gravid migrän...? Jag har inte migrän sen innan men Jag har så ont i huvudet nu... Sitter i flera dagar ibland. Går inte bort om jag dricker, inte om ja sover och inte med Alvedon... Måste Skita i de och Köra på.. Jätte jobbigt. Men hellre de än att spy, usch jag hatar att spy.. Är lite rädd för att göra de.
Svar på tråden Bf MAJ 2018 med syskon,stannar på FL