• nernu

    Är ni rädda för att tappa ert ungdomligs utseende?

    Jag är rädd för att bli en sån där person som vägrar inse att man blir äldre och klär sig/beter sig som en tonåring. Pinsamt. Mycket bättre att åldras med värdighet.

  • nernu
    sextiotalist skrev 2017-09-23 10:44:04 följande:

    Många skriver om att klä sig och bete sig som en tonåring.

    Kan du ge exempel.

    Är jag det som trivs bäst i jeans, när det å fest ger järnet på dansgolvet?

    Är jag det för att jag vägrar ha dräkter och pennkjolar, att jag vägrar ha fotriktiga skor, föredrar pumps.

    Jag skulle nog säga att jag tycker det dräller av tonåringar som försöker klä sig som tanter, och ännu mer 30-åringar som har en klädstil som mer påminner om min mammas när hon var i min ålder


    Svårt att vara specifik eftersom det ändras hela tiden. Menar självklart inte att man ska ha polyesterklänning och bajsbruna nylonstrumpbyxor. Men kanske inte magtröja och choker heller.

    Momjeans har ju blivit inne vilket är väldigt smidigt för de som hade det i sin ungdom och varit hopplöst omoderna under en lång tid ;)
  • nernu
    sextiotalist skrev 2017-09-23 11:13:50 följande:
    Nej det ändras inte, eftersom det är ett uttryck man använd för att "sätta" medelålders kvinnor på plats när de har en klädstil som är deras egen. Som medelålders kvinna bör man inte sticka ut och inte synas.

    Om du med momjeans avser lite pösiga jeans, no way. Jag fortsätter använda mina slimmade jeans. Däremot är jag glad att jeansen har fått högre midja eftersom jag aldrig gillat jeans med låg midja.
    Modet ändras och därför klär sig ungdomar på olika sätt hela tiden. Så jo det ändras visst. Man kan mycket väl sticka ut och ha sin egen stil utan magtröja och kattöron. 
Svar på tråden Är ni rädda för att tappa ert ungdomligs utseende?