• EnAnonumius

    Anmäla för att han lämnar barnen själva?

    Anonym (Arg mamma) skrev 2017-09-23 08:00:52 följande:
    1. Är jag själv med barnen är toadörren alltid på vid gavel.
    2. Vad är det som säger att barnen skulle klara av att ringa om det är nödsituation och de har panik?
    3. Skulle nåt hända så skulle jag knappast sitta kvar och torka mig i två minuter.
    1. Tja det är ju en lösning.

    2. Varför undergräver du barns förmåga, i synnerhet en 8-åring? Barn är otroligt finurliga och kan faktiskt åstadkomma mer eller mindre underverk i "skarpt läge". 

    3. Nej där håller jag med, man struntar faktiskt i värdigheten när olyckan är framme. (Jag vet att det kan låta ironiskt det jag skrev här på 3., men det är inte menat så)


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Arg mamma) skrev 2017-09-23 13:36:34 följande:
    Det här är något som genomsyrar hela hans attityd. Han är väldigt vårdlös överlag, men har inte haft några konkreta bevis innan.

    Gällande dörren så är ni bara fåniga. Barnen kunde inte bry sig mindre, det är snarare jag som får säga ifrån att jag vill få vara ifred när jag är där. Dörren står öppen främst för minsta, men stänger jag så står de ändå och gapar utanför, så det är lugnare att låta det va öppet.
    Barnen låser om sig när de går på toa och de vet mycket väl att de ska låsa när de är hemifrån.
    Så bara för att du inte har haft "bevis tidigare" så skal du använda en icke allvarlig situation som bevis? Herregud människa lös svaren i tråden så ser du att de flesta tycker att du mer eller mindre direkt överdriver.

    Detta s.k "vårdlösa" beteende tror jag knappast existera irl, men väl i ditt egna huvud, då han inte gör som DU anser att man "skall och bete sig som förälder".

    När man läser dina inlägg i tråden så framställer DU dig själv som en extremistiske överbeskyddande förälder. Jag vill verkligen INTE, att det skall hända något med barn. Dock i ditt fall så kanske det skulle vara bra att det hände något drastiskt med ett av dina barn så du vaknar upp och inser att man kan "vara den perfekte överbevakande föräldern" men olyckan kan ändå vara framme. Ja jag VET att det låter drastiskt och kallsinnigt, så det behövs inte poängteras ut. Men det är npg detta extrema drastiska som skull nog behövas för att du skall vakna upp och inse att "ingen är perfekt" OCH även om man har "ordentligt  och 'bra' övervakning" så kan olyckan vara framme ändå.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Sämsta mamman) skrev 2017-09-23 14:13:46 följande:
    Herre gud säger jag bara, va är de för fel på folk? Jag måste vara absolut världens sämsta mamma. Mina barn är 5 och 6 idags läget och mina barn har ända sen dom va små klarat sig själva. Vi bor på landet och jag släpar inte med mig barnen ut för att t.ex hämta ved det tar säkert en 20 min. Jag går på promenad med hunden när dom är kvar hemma. Vi jobbar väldigt mycket utomhus och barnen är kvar inne. Eller så är barnen ute själva o hör o häpna åker fyrhjuling o cross själva osv osv. Ja kan verkligen tycka att en 8 åring utan problem kan ta hand om en 1,5 åring i 20 min?!! Du kan ju inte ens kunna sova på nätterna det måste du väl förstå va? Något kan ju hända under natten och det är betydligt längre tid än 20 min.
    Nu kommer väl att många hoppa i taket på det jag kommer att skriva här som svar..

    Här är en kvinna (man?) som lär barnen att ta ansvar och lär dem om livet hur man tar hand om sig själv. Du kanske skall prova detta för omväxlings skull TS?
    Eller skulle du TS anse att denna kvinna (man?) har ett vårdlöst beteende?
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Arg mamma) skrev 2017-09-23 15:21:03 följande:
    Nej, jag är inte överdriven. Inte ens lite och nej, han är ingen bra förälder.
    Nähä du överdriver inte.  Okey.

    Du väljer att skita i att ge exempel på vårdlöshet..

    Dessutom apropå vårdslöshet och du inte anser att han är bra förälder. Du skaffade TRE barn med honom, vad säger det om dig egentligen, om du tänker efter?

    Jag kan ge dig en hint. Det är rätts så vårdlöst beteende, att skaffa mer barn med en man som man anser är en dålig förälder.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (asdf) skrev 2017-09-23 15:22:39 följande:
    Ge några exempel på hans vanvård.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    flkgjldfgdgfdgf skrev 2017-09-23 17:20:48 följande:
    Om man tror att barn på  2, 5 och 8 år ska kunna ta ansvar, lära sig om livet och att ta hand om sig själv så är man kandidat för tvångssterlilisering för det är bland det dummaste jag har hört.


    Jag aldrig hävdar detta. Och nej jag har heller aldrig trott det.
    Fler fabler du vill bjuda?
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (ansvar) skrev 2017-09-23 18:31:51 följande:
    Som jag skrev i det du citerade "Om man tror att barn på  2, 5 och 8 år ska kunna ta ansvar, lära sig om livet och att ta hand om sig själv så är man kandidat för tvångssterlilisering för det är bland det dummaste jag har hört."

    så ifall du nu aldrig har trott det så förstår jag inte vad problemet är då jag skrev OM MAN TROR, ?hade jag riktat  det mot dig så hade jag väl skrivit OM DU TROR direkt eller hur?
    Du behöver inte skrika jag är inte "döv". 
    Okey, det är extremt vanligt att många använder "man" i stället för "du/jag" i synnerhet här på familjeliv faktiskt.

    Sedan så vill jag att du svara på denna fråga. Kom inte med svar som "men jag trodde...." eller  "Jag trodde det skulle.....". Utan ett konkret svar.

    Varför citerade du mig, om inte svaret var riktad till mig och struntade i att tydliggöra detta inledningsvis?


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Queennr1 skrev 2017-09-24 13:47:12 följande:
    Jag vet exakt vad jag pratar om och den motorkraft som är aktuell. 4 åringar och 6 åringar ska icke framföra dessa utan vuxentillsyn.
    Nej du vet INTE exakt vad du pratar om. Det jmärks på hela ditt resonemang.

    Hade DU veta vad du hade pratat om, så hade du vetat att det finns fyrhjulingar i barnstorlek och som man kan spärra toppfarten på.

    Sedan så skall man även använda sig av hjälm med när man framför en fyrhjuling. Bara för att "sämsta mamman" låter sina ungar köra fyrhjuling utan att hon sitter och stirra på dem minutiöst, så betyder det inte att hon struntar i också att se till att ungarna använder adekvat skyddsutrustning.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Queennr1 skrev 2017-09-24 16:04:56 följande:
    .. Och när jag var liten åkte vi bil utan bälte och jag har överlevt.

    Poängen går dig säkert helt förbi...
    Poängen är att du väljer att direkt ta för givet att dessa föräldrar som låter sina ungar hantera vapen, rida, köra cross, fyrhjuling, struntar i att lära ungarna HUR man hantera dessa på ett adekvat, och lär dem säkerhet  och lär dem att använda rätt skyddsutrustning innan.

    Jag skall tala om för dig att när jag var 6år gammal så fick jag ro båt själv nere i sjön hos mormor och morfar. Men att jag fick ro båt själv i sjön var för att morfar hade lärt mig att simma innan, och jag hade kravet att ha  flytvästen också. Morfar LÄRDE mig alltså säkerhet och simning innan jag fick lov att ro båt själv.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Tom Araya skrev 2017-09-25 00:27:38 följande:
    Det fanns en gång i tiden då 8-åringar kunde vara barnvakt åt mindre barn, men idag är det enligt vissa förenat med stor fara, även under så kort tid som 15-20 minuter. Jag säger inte att vi ska tillbaka till den tiden, men ibland får man inse att curlandet och överbeskyddandet går för långt och gör mer skada än nytta.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Anmäla för att han lämnar barnen själva?