Inlägg från: BFoktober2017 |Visa alla inlägg
  • BFoktober2017

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Linnnn skrev 2017-11-06 07:34:45 följande:

    Hur ont har du? Jag har inte heller haft problem med såriga bröstvårtor, men det gör ofta ont i början när mjölken börjar rinna och av och till känns det ena eller andra bröstet ömt. Knöliga blir de så fort han drar ut på ätningen lite längre. Har nog bara tänkt att det hör till så här i början..?


    Idag känns det faktiskt bättre. Dom kändes ömma, lite huggande känsla när hon börjar äta. Men det är väl säkert såhär i början.. minns inte riktigt hur det va.

    Skönt att slippa bajs på natten.. men tjej har bara bajast 1 gång än så länge hemma. 2 ggr på BB.

    Men det dra väl säkert igång snart.
  • BFoktober2017

    Jag jobbar inom vården så mig låter dom vara. Men har haft en jobbarkompis på besök idag som har berätta lite vad som händer på jobbet, men det gör inget, jag vill gärna veta visa saker.

    Men jag hade inte uppskattat att bli kontaktad när jag är hemma om jag hade haft ett annat jobb.

    Vad jobbigt för dig erijon, hoppas du blir bättre snart.

    Men vad min tjej sover, hade typ glömt bort det.. men är vaken mer på kvällen, fast då med lite magont.

    Sover även bra om nätterna. Men jag önskade lite mera vaken tid. Hon gillar närhet och vill gärna ligga på mig.

    Äter mycket och spyr mycket.

    Vart är babygymet ifrån? Såg skoj ut.

  • BFoktober2017

    Min förlossningsberättelse:

    29 oktober

    Vaknade runt fyra för att kissa, kände då av mensliknade smärta.

    Somnade om och vaknade vid halv sju, låg kvar i sängen och kände att jag fick ont. Försökte klocka, men det va ganska oregelbundet mellan smärtan. Vid åtta gick jag ner och skulle fixa frukost, då fick jag mer ont och försökte klocka igen, en del värkar va tättare än andra. Och ibland kändes det nästan som att det avtog. Men iaf när så bestämde vi oss för att åka in till BB, så klockan 11 åkte vi o lämnade barnen och då åkte vi iväg. Jag tänkte mest att jag ville åka in för en bedömning, och trodde nästan att vi skulle få åka hem igen. (Inskriven kl 12, och jag var öppen 3 cm.

    Fick ett rum, byte om o la mig i sängen. Började med lustgas i väntan på eda. Va så skönt när edan började värka.

    När jag va öppen 7 cm tog dom vattnet (har jag för mig) och efter det satte värkarna igång rejält.. aj så ont.

    Krystvärkar från 17:30 och 17:57 föddes hon.

    Jag tycker att det va en bra förlossning, inte för snabbt o inte för lång tid heller. Stannade över natten och åkte hem dagen efter vid lunch.

  • BFoktober2017
    erijon skrev 2017-11-08 18:27:26 följande:

    Så många timmar på VC och akuten så är jag påväg hem. Fick två liter ringeracetat, typ saltvatten. Är helt uttorkad/intorkad. Prover och blododlingar tagna osv. Vi misstänker clostridium. Eftersom tarmfloran är helt utslagen av all antibiotika jah fått.. så idag, börjar jag EN NY KUR antibiotika för att bli kvitt eventuell clostridiumbakterie.

    Har puls på mellan 125 och 140. 39graders feber och CRP på 280. Inte undra på man mår som ett as :/

    Fick betala 709kr för antibiotika också plus 400kr för besöket på akuten. Man blir ruinerad. Inte första besöket eller kuren senaste 6 veckorna liksom...


    Men stackars dig, krya på dig. KRAM
  • BFoktober2017
    Linnnn skrev 2017-11-09 10:32:58 följande:

    Vad härligt att du fick en fin förlossning Bfoktober2017. Och roligt att läsa om Gjorde det så ont som du tänkt dig innan? Jag tyckte nog att det gjorde det, men kanske inte riktigt på samma sätt som jag mindes det eller kanske bara inte på samma sätt som sist. Tiden efteråt har definitivt varit bäst den här gången.


    Tyckte faktiskt det gjorde ondare denna gång, om det har att göra med att det är 6 år sen sist. Ville ge upp.. men det kan man ju inte. Föda barn är inte min grej.

    Denna gång har jag haft eftervärkar, något som jag inte haft innan. Fast det är bättre nu, känner bara av det ibland och inte alls så ont som första veckan.

    Så skönt att tiden efter varit bra. Det har det för mig med förutom att man känner sig lite fast. Men det blir väl bättre ju äldre hon blir.

    Har ni bestämt namn? Vet inte om jag läst det eller minns jag inte.

    Signe ska vår flicka hetta
  • BFoktober2017
    Linnnn skrev 2017-11-13 13:51:54 följande:

    Även när man är vuxen tycker jag att det är föräldern som har det största ansvaret för relationen. Och som har mest att förlora på att inte upprätthålla den. Tänk att inte få träffa sina barnbarn!


    Håller med, har ingen kontakt med min pappa heller. Tycker det är upp till han om han vill träffas oss eller.

    Samma med min bror som bor 35 mil bort, vi har väl sådär kontakt just nu. Han har inte ringt än och grattat att jag fått barn. Skrev till han på sms o han svarade, men inget sen. Han har det lite jobbigt just nu och det är inget som jag orkar med. Tråkigt!

    Här hemma har jag fått en liten fästing som bara vill vara på mig.. det är ju lite ovant och känns lite jobbigt ibland när man knappt hinner göra sig iordning på en hel dag.

    Ikväll har hon haft ont i magen, så jag fick gasa iväg till apoteket för att köpa pysventil. Någon som provat det? Funkar det? Ska testa nu ikväll, så kanske hon kan fisa ordentligt o kanske även bajsa. Så himla hjärtskärande när hon skriker o inget hjälper. Och jag blir sur o tvär mot familjen när jag blir trött o matt.. känns som man inte får luft ibland. Känns så skönt att vi fyllt upp frysen med mat som är lätt att tillaga och även mat som är klar som bara att ta upp nu när mannen börjat jobba.

    Minns inte alls att det va såhär med dom andra.. eller är det att man är äldre o att det känns jobbigare. Men det blir väl bättre.
  • BFoktober2017
    erijon skrev 2017-11-13 21:21:33 följande:

    Jobbig situation med din pappa, och bror. Hoppas det löser sig så du känner dig nöjd.

    Aldrig provat. Så jag vill gärna veta hur det funkar!!

    Har också en liten igen här hemma.. kan verkligen inte lämna lillen många minuter åt gången. Han känner DIREKT om han kommer ifrån famnen. När han somnar för natten däremot, då sover han i sin säng i flera timmar. Alltid numera. Han somnar i soffan på/hos någon av oss (idag pappa! Han kollar fotboll och jag lyssnar på podd.) och sover så, tills vi lägger över honom i sin säng Näe vi lägger oss kring 22-22.30.


    Har inte haft kontakt med min pappa sen jag va yngre, så det är inget som bekommer mig faktiskt. Lite tråkigt med min bror, men har valt lite själv den sitsen. Är så nöjd med min familj och dom jag har omkring..

    Skönt att du mår bättre, och så himla skönt att han sover i sin säng. Jag är så fjantig att jag vill ha Signe hos mig i sängen.. måste kolla så hon lever.

    Provade igår, någon fis kom inte ut, det hade säkert redan klarat av. Men hon bajsade iaf. Så det va skönt. Och idag har hon varit väldigt trött. Men varit vaken ett par Tim nu i em.

    Ni vet en rulle med presentpapper, skulle lägga upp den på ett skåp, hade henne i famnen och den åkte ner rakt i pannan på henne. Tror ni det är någon fara?? Hon mår bra, men det känns ju hemskt gjort. Hon fick ett litet rött märke.
  • BFoktober2017

    Hörseltest gjorde vi oxå på på BB.

    Signe har tagit napp från dag 2, jätte skönt. Har inte varit några problem med något av barnen. Använder mam?s nappar.

    Hon sover bra om nätterna, vaknar och vill äta och somnar sen om. Hoppas det håller i sig.

    Min tjej hade oxå blod, men bara lite och kanske 2 ggr. Men som sagt inget konstigt enligt BVC.

    Vilken fin orm, ser mysig ut.

    Skönt att du är piggare nu erijon

  • BFoktober2017

    Eftersom jag inte tränade innan och kommer säkert inte göra det nu efter heller. Finns ingen tid till det. Så kommer väl mina magmuskler vara delade för alltid. Eller kommer dom tillbaka av sig själv. Jag har 4 kilo kvar till min straviktvikt som jag hade när jag skrev in mig. Men vill gärna gå ner ännu mera. Men inget som jag orkar tänka på just nu. Signe är ju inte ens 3 veckor. Men jag har 2 par jeans som jag kommer i iaf och så känner jag mig smalare

    Jag kommer använda mig av hormonspiral denna gång, hade koppar innan som jag var nöjd med. Men jag hoppas på att slippa mensen med hormonspiralen.

  • BFoktober2017

    Svettas oxå lite om nätterna.. inte lika mycket som när jag va gravid.

    Men däremot är det både mjölk o spy i sängen. Nu är den här fräscha tiden igen.. hon kräks ganska mycket.

    Vi kommer inte ha dop, dom andra inte döpta.

    Va på BVC idag och Signe hade inte gått upp så mycket. Vägde 3718g förra vecka och idag 3744g.

    Vet inte om hon blir tillräckligt mätt. Kanske ha för tunn mjölk. Tycker jag matar henne tillräckligt.

    Hoppas hon gått upp nästa vecka, då är det läkarbesök oxå. Och jag har tänkt gå till öppna förskolan, börja bli uttråkad av sitta hemma.

    Sen har hon såna gaser, man ser att hon har ont ibland när hon fiser och blir väldigt ledsen, blir rak som ett streck, då man knappt kan böja benen på henne. Vet inte vad jag göra. Så jobbigt när hon har ont. Pysventil hjälper inte, magdr får hon.

    Tips någon???

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här