• erijon

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Nu är Edvin magsjuk och kräks. Vill inte äta :( ringt 1177 som rekommenderade ?amma ofta. Ge vätskeersättning? men han vill inte! Shit vad jag är nervös.

    Vill verkligen inte detta och eventuellt bli inlagd (mitt gamla jobb förövrigt.) känns så jobbigt!

    Han är slö, ganska blek och vägrar domsaga äta. Kqbeke borde ringa 1177 igen? De skulle ringa vid 19 igen och se hur det går.

  • erijon
    Linnnn skrev 2018-02-13 18:46:28 följande:

    Åh vad jobbigt erijon! Du får nog gå på allmäntillståndet. Orkar han vara glad något? Kissar? Hoppas han äter snart! Vilken oro! Förhoppningsvis hjälper det ändå att du ammar. J fick ju också influensa, men inte så illa som oss andra. Tänker på dig.


    Han har inre kräkts mer sedan jag skrev här, ätit två gånger men korta stunder (hört honom klunka, känt utdrivningen. Är ju bra med lite och ofta. Ek erbjudit, han har liksom gapat och vridit huvudet mot bröstet själv. Har honom i famnen). Han var vaken kanske 20-30 min, ?pigg?, kollade på tvn (ja jag tillät det för jag vågade inte ens vända hobom) viftade lite med händerna, halvlog men INTE så glad och pigg som min buse egentligen är. Kissar dåligt, MEN han har kissat. Bytte blöjan vid typ 17 kanske, då kom lite slemmigts bajs som var rätt grönt.. virus. Gult tidigare idag. Så konstigt att det bara slog till, PANG så gick han från sååå glad och busig till skitseg, medtagen, blek och kräktes.. så obehagligt men vi avvaktar i samråd med 1177 (pratat med dem flera gånger)
  • erijon

    Han blev ännu piggare under kvällen, var vaken mer oss fram till ca 21,30 i soffan. Sen fick han somna bredvid mig där. Han åt många gånger fram tills han somnade (som att han tog igen allt han förlorade genom kräkningar)

    Under hela natten sov han bredvid mig i sängen, sov bra. Ätit ganska bra (eller snuttat iallafall), det var flera gånger. Inget kräks eller bajs, sen tog vi sovmorgon till 8.30. Han är nu som vanligt, pigg och busig. Rullar runt på golvet osv. Otroligt

  • erijon
    LitenBlomma skrev 2018-02-14 12:32:04 följande:

    Vad skönt, har tänkt på er och hoppades att ni skulle inläggning.


    Tack!

    Ja alltså man blir så orolig när de är såhär små. Blev overkligt otrevligt bemött på 1177 igår när jag ringde andra gången och ställde lite frågor. Blev liksom nästan hånad när jag talade om att han inte kissade, var blek och somnade helt utmattad. Hon sa : jaaa men hur hade du själv vart då? Klart han är slut? Han är ju magsjuk, han dör inte på två timmar. Första barnet antar jag! Ha is i magen bara?

    Vet inte var hon fick två timmar ifrån? Så obegripligt dum människa. Hon lät chockad när jag sa att det inte var första barnet.

    Idag är Edvin iallafall pigg som en lärka! Kissar bra, äter som vanligt. Sovit middag med mig i sängen och är glad . Hoppas det håller i sig :)
  • erijon
    Linnnn skrev 2018-02-15 15:51:14 följande:

    Har ni tips på bra amningslinnen? Har ett tvåpack från hm som blivit alldeles för stora och jag är inte helt förtjust i att de knäpps på samma ställe som amningsbh:n (knäpper fel ibland). Har också ett linne från boob som jag tycker har bättre funktion, men det är ju inte så snyggt med överlappet fram och de känns onödigt dyra.


    Nej tyvärr. Använde också hm?s i tvåpack men aldrig något under då. De är alldeles för stora nu och därför inge kul att använda.

    Jag brukar använda vanliga kläder, helst lite löst sittande tröjor som är smidiga att dra upp när jag ska amma. Alldeles för dyrt med amningströjor, speciellt om man vill byta kläder ibland ;) haha.

    För ett par månader sedan hade jag aldrig dragit upp en vanlig tröja för att amma (känner mig inte bekväm ned att visa typ magen, speciellt inte bland folk/stan osv)

    Hade en långärmad amningströja (svart, basic) med äldsta barnet (2011) som gick omlott vid brösten. Den var skitsnygg. Passade till allt. Såg inte ut som ett amningsplagg liksom. Köpt på hm, aldrig hittat sådant igen :(
  • erijon
    Linnnn skrev 2018-02-16 10:52:40 följande:

    Bvc idag, 4 mån: 9.4 kg, 69 cm. Inte växt lika mycket som tidigare, men det är inte så konstigt när vi varit sjuka (tur att han har att ta av ).

    Jag hade gått ner 2 kg till på en månad, så nu är jag på startvikt -4 kg. Inte konstigt att kläderna sitter löst. Har verkligen tänkt på att jag måste äta mer senaste dagarna. Vill inte gå ner ett gram till och jag ska ju dessutom orka och producera mjölk så att det räcker. Inatt var första natten på typ 10 dagar som J sov bra, hoppas det fortsätter så här nu!


    Stora killen! :D vad kul!

    Vi ska väga och mäta på måndag, då är Edvin nästan 5mån (minus typ en vecka) ska bli spännande. Hoppas han väger över 7 iallafall. Sist vägde han 6,8 och hade bara ökat 200g på en månad.

    Haha känner igen det där. Jag väger chockerande nog bara 48kilo. Vägde 52 när jag blev gravid så jag har också gått ner mer än startvikten, exakt 4 kilo.

    Jag äter massor och 48 är min vanliga vikt ungefär. Är ju liten så det ör inte så sjukt som det kan låta. Men visst sitter kläderna löst. Vet inte hur jag ska kunna äta mer.. rädd att mjölken ska börja sina om jag går ner ett gram till...
  • erijon

    Nu kan jag med säkerhet säga att Edvin kräks när han får ersättning. Han har testat kanske 4-5 ggr sedan han föddes.. när han var supereliten på bvc?s råd då han inte blev nöjd (fick prova en gång, åt ca 60ml. Kaskadkräktes senare. Inte strax efter mat)

    Samma visa alla gånger. Han har dock aldrig efter första gången ätit mer än typ 30ml av ersättningen då han ammat innan. Men varje gång kräkts, ganska rejält! Han kräks mer eller mindre aldrig om han bara ammas. Kan komma upp lite överskott någon gång sådär. Så man typ inte ens behöver torka bort det (fast jag gör det) för att det är så liten mängd.

    Idag fick han igen, Semper lemolac (andra gången. Pulver! Tidigare har han provat nan PRO 1, tetra) då jag gärna vill att han accepterar flaska med ersättning eftersom jag ibland vill/behöver åka iväg utan honom och det är inte möjligt att anpassa efter hans tider då han ammar varannan timma. Är ändå lagomt att börjar med smakisar liksom.

    Men han kräks. Ca en timma efter att han fått i sig typ 20ml idag ( han verkade rent av äcklad..? Så jag trugade inte och han fick amma istället, vilket gick lika bra som alltid. ) vid ungefär 10.00. Så vid 11 ungefär, kräks han ner halva bodyn liggandes i bilstolen inne i affären. Pappan som såg, tror han kröktes två gånger. Verkade inte särskilt påverkad av det när det skedde eller efter. Började inte gråta eller så. Men kom mycket!

    Sen vid 12 höll jag honom visserligen med lite tryck över magen framåtlutad (men han kräks ju faktiskt aldrig) då vi skulle sätta oss och amma osv. Men hans mage bara vände sig och han kräktes i soffan, på filten och hulkade. Såg riktigt äcklad ut. Strax efter ammade han kort, och somnade? Såg riktigt groggy ut.. ibte alls sitt vanliga. Han vägrar ju alltid sova. Dessutom tog han sovmorgon till 8.20 imorse?

    Detta oroar mig! Allergi..?

    Ska till Bvc imorgon, men ville höra här innan bara. Vi kanske överreagerar eftersom han faktiskt aldrig brukar kräkas. Vet inte.. men han blev faktiskt lite slö efteråt liksom. :(

  • erijon
    Linnnn skrev 2018-02-19 14:27:51 följande:

    Har ni fått några svar från bvc erijon? Tänker också på allergi eller möjligtvis att ersättningen kommer för fort. J kräks ganska ofta, så jag har kräkshandduk redo för det mesta.


    Bvc menar att hans mage förmodligen bara är ovan eftersom han helammas. Bröstmjölk är mer lättsmält och snällare mot magen.

    Vid allergi borde han ha problem med magen/utslag osv även under amning. Men jag jar annan erfarenhet faktiskt. Vi får se. Jag varken tänker eller skulle ens överväga att utesluta mjölk sålänge han inte reagerar på riktigt liksom. Typ med nässelutslag eller så.

    Han reagerar ju inte Näe han får smaka såser med grädde i. Visserligen blir det inga stora mängder men ibland iallafall en matsked för han ÄLSKAR det. Han jar aldrig kräkts då. Men med ersättningen..

    Han vill ju typ inte ens ta flaskan liksom. Kanske inte gillar innehållet heller.

    Idag vägde han iallafall 7010g och var 66,5 cm lång.

    Växt 3cm sedan sist och gått upp yttligare 200g! Men denna gång på typ två veckor.

    Nästa besök är vaccination och 5mån kontroll, typ 1 mars. Då vill jag väga och mäta igen.

    Hans pappa är ju lång som attan, men inte pinnsmal så det nästan chockerar mig att Edvin är så tanig helt plötsligt.

    Känns som läge nu att introducera mer mat/annat än enbart amning, nen det tar emot när han tex kräks av ersättningen. Vill ju verkligen kunna ge der ibland så han sover bättre eller pappa kan ge. Edvin är inte alls redo för ens en halv portion gröt. Han verkar gilla frukten han fått smaka men han har inte rätt teknik för att ÄTA riktigt än. Då blir det svårt att öka mängden tycker jag. Hur gör ni?

    Går alla we bebisar upp massor i vikt vis varken besök och ligger fortfarande på samma kurva som hela tiden osv? Får panik av denna vikthets. Han ser mjuk och gå, frisk och hälsosam ut. Men när Bvc pratat gram hela tiden så blir man ju stressad .
  • erijon

    Edvin sover sämre.. får ta över honom i vår säng tidigt, kanske redan första gången han vaknar för mat, runt 22-23 numera. Då har han oftast sovit sedan 18.30-19.30 ungefär. Olika beroende oå hur länge/många gånger han vill äta under nattning.

    Men senaste två dagarna har jag suttit och ammat första gången och sedan lagt tillbaka till nästa uppvak mellan 01-02, då ör jag i för djup sömn för att orka sätta mig och amma. Tar honom till mig då. Svettas ihjäl, kan knappt röra mig. Känns som jag ammar hela nätterna typ. Ont i bröstvårtorna när jag vaknar haha.

    Dagtid sover han fortfarande väldigt olika. Igår första riktiga sovstunden strax innan 14 till 15.30. Också enda. Sen slumrar han ibland vis bröstet på förmiddagen och ofta sista matningen innan nattning.

    Upplever ännu en gång att han behöver mer än amningen. Så tråkigt att han vägrar ersättning i flaska. Grimaserar åt gröt. Inte provat annat än från vår mat (sås och potatis) och frukt. Inget direkt som kan ge mer mättnad än.. vill ingen ens försöka mata honom till starkare mättnad på päronpure tex. Isåfall ersättning/gröt eller välling. Välling är väl för tidigt och ser hellre att han tar ersättning först eftersom magen bara är van vid amning.

  • erijon

    Har era barn smeknamn?

    Edvin har ju ett namn som går att säga massa varianter på. Pruttvin, sötvin,tröttvin etc. men det vanligaste av dessa är skedvin. Vi vet inte varför haha.

    Sen han föddes har han kallats ?knos?. Hela familjen kallar honom knos... men han reagerar mest på ?Edvin?. :)

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här