• YaseminL

    Följas åt till ett plus!

    Hej! Förlåt att jag kommer emellan här med denna frågan men jag oroar mig och hade varit tacksam för alla svar jag får!
    Jag har en liten fråga! Jag har varit lite nervös att jag inte har ägglossning då jag inte får det klassiska ÄL-sekretet. Denna månaden tog jag tummen ur röven och testade med clearblue digital advanced och det visade sig att jag visst det har ägglossning! Men åter igen, är ändå nervös då jag inte får det typiska äl-sekretet. Men nu efter ÄL denna månad har jag fått typ som en mensvärk som kommer och går, vilket jag aldrig får annars efter ÄL och jag och mannen har sexat till det ordentligt runt ÄL denna månaden. Men tror ni att jag borde kolla upp varför jag inte får ÄL - sekret? Fick alltid det innan jag började med ppiller för två år sen men efter att jag slutade med mina ppiller för drygt 8 månader sen kom ägglossnings flytningen aldrig igång. Ska tillägga att jag har regelbunden mens. 


    Med vänlig hälsning, nervös tjej.. 


  • YaseminL

    Kollade du på stickorna när du skulle kolla? (med andra ord: du väntade inte längre än vad du skulle med att få "svar"?) Ser ju ett tydligt streck, ta ett test imorgon medGlad


    Ericsson93 skrev 2017-11-16 19:53:59 följande:

    ÄL + 10 idag. Tog dessa imorse och fick dessa svaga streck. Har höjt upp skärpan så man ser hur det ser ut i verkligheten. Tog efter jobbet ett clearblue digitalt efter jag hållt mig i 4 timmar, stod ej gravid. Vad tror ni? :)


  • YaseminL

    Hej tjejer! Även jag hoppar in här! Är en tjej på 22, snart 23 år som nu ska börja försöka bli gravid. Vi har försökt i 2 månader hittils med clearblues ägglossningstest ( monitorn ) utan framgång. Min sambo han är 26 år, snart 27 fyllda. Vi hade sex i torsdags och igår fick jag ägglossning. Han är bortrest så jag får hoppas att vi fick till det i torsdags trots att det är så många dagar innan. Finns det någon här som varit i min situation och plussat trots sex 3 dagar innan ÄL?

    Mvh tjej som vill bli gravid nu ????

  • YaseminL
    Sommaren12 skrev 2018-02-04 11:52:16 följande:

    Välkomna Lovisaren och YaseminL! Har inga bra råd på era frågor dock men hoppas ni vill hänga här i väntan på plus.


    Tack! :)
  • YaseminL
    Sommaren12 skrev 2018-02-03 13:51:09 följande:

    Okej. Jag spydde upp lunchen när jag tömde kattlådan hos mamma. Har varit kattvakt en vecka och inte haft problem med det förut men kändes som det STANK nu och kunde inte hålla tillbaks. Kan ju va just att det stank men en börjar ju såklart undra... Usch avskyr denna väntan och känner väl ändå innerst inne att jag inte är gravid. :( Kan det bli bim nu?! Bim-5 idag.


    En cykel är så j*vla lång nu när man försöker bli gravid. Håller tummar och tår på att det är en liten bebbe i magen som bråkar med dig ;) hur länge har ni försökt? :)
  • YaseminL

    Tjejer! Jag har en liten fråga. Jag använder mig av clearblues ägglossnings monitor. När ska jag börja ha sex för att bli gravid? Är de när jag har ägglossning ( dvs en fast smiley på monitorn ) eller är det när jag har en blinkande smiley? Eller när är det egentligen? Jag trodde man hade äl när man hade en fast smiley men vad jag läst mig till nu så förstår jag det som att när man har en fast smiley på monitorn så tar det 12-36 timmar innan ägget lossnar sen tar det ytterligare 24 h för ägget att nå spermierna och bli befruktat. Så när ska jag egentligen ha sex för att med största sannolikhet bli gravid?

    Mvh förvirrad tjej


    De
  • YaseminL

    Har ännu en fråga????

    Om vi hade sex senast i torsdags kväll och jag fick en glad smiley på clearblues monitor med dubbelindikation i söndags, finns det någon möjlighet att jag kan vara gravid trots så många dagar ifrån äl?

  • YaseminL
    Jeex skrev 2018-02-05 16:42:04 följande:

    Spermierna är ofta befruktningsdugliga i fem dagar efter samlag. Enstaka spermier överlever upp till sju dagar, medan andra bara klarar sig en kortare tid. Detta beror på egenskaper hos spermien, förhållandena i slidan och livmodertappens sekret.


    Tack så hemskt mycket för ditt svar svar! Såg i söndags när jag hade kommit hem från utomlandsresa att jag hade en fast smiley och då var och är mannen fortfarande kvar utomlands :( men ditt svar lugnade mig lite! Tack :) hoppas det har tagit nu bara!
  • YaseminL
    Jeex skrev 2018-02-05 17:31:09 följande:

    Det bästa är att hålla koll på sitt livmodershalssekret. Har du äggviteliknande eller vattningt sekret är du som mest fertil + att du behöver ha tätt pH-värde där inne, annars dör spermierna ganska fort.

    Håller mins tummar att det snart blir ett plus här för dig :)


    Ja jag får äggviteliknande sekret redan nån dag innan jag får en fast smiley på CBs monitor som håller i sig nån dag efter äl med. Hoppas pH-värdet är bra då med! Haft lite ont i tjejmagen idag men antagligen är det bara spöksymtom för det är fortfarande för tidigt att känns något kan jag tycka.. kroppen är allt märklig ibland haha.. tack! Detsamma till dig! Brukar aldrig skriva här inne utan läser mest vad andra skriver men nu när man själv försöker är det lite lugnande att dela med sig av sitt planerande då man inte vill dela med sig till vänner och familj än! :)
  • YaseminL
    Sommaren12 skrev 2018-02-06 08:38:07 följande:

    Bim-1 idag. Tog ett CB early på morgonen nu. Använder eg inte deras test men hade det liggandes så kunde inte låta bli. Fick ett väldigt svagt plus, syns knappt, så ett typiskt spökstreck skulle jag tro. Har fått spök på de förut. Så nu ger jag upp och inväntar mensen. Har haft lite mer känningar i tjejmagen så den kommer säkert imorgon. :(


    Inte ska du ge upp än! Håller tummar och tår på att du bara är låghormonare! :)
Svar på tråden Följas åt till ett plus!