Inlägg från: Mamma till S |Visa alla inlägg
  • Mamma till S

    Bf juli 2018

    Hellu.

    Hoppar in här. Gravid (v15) med 3e barnet, mår som en skit (illamåendet från hel...) legat inne med dropp några vändor o fått medicin som funkar ungefär = 0. Sjukskriven för illamåendet just nu, det är heeemskt!!!!! Usch, önskar jag ingen. Varit på kub i v 12 o fick bra siffror. O såg bebis senast igår, mådde så bra! Har ul den 5/2 .. Spännande.

    Har ni berättat för alla än? Hur berättade ni för vänner/kollegor?

  • Mamma till S
    malikan skrev 2018-01-16 15:01:57 följande:

    Hej!

    Väntar en trea 19/7 :) Får hoppas den håller sig inne till juli iaf, har risk för att föda för tidigt :)

    Någon som känner bebisen än?


    Åh, det måste kännas stressigt? Mkt för tidigt?

    Tror jag har känt nå sprattel några ggr men svårt o veta , fast jag hoppas såklart det är bebis. Har du känt något? :)
  • Mamma till S
    malikan skrev 2018-01-16 15:37:16 följande:

    Har bara 2 cm lång tapp pga att jag haft livmoderhalscancer, men får gå på kontroller varannan vecka :) fick en son 2013 som kom i v 37, var sjukskriven med honom från v 16 pga sammandrsgningar.

    Vilken vecka är du i? Jag går strax in i v 15, kände nåt igår men man blir ju så osäker haha


    Oj förlåt om jag var klumpig o frågade! Men va skönt att du blir kollad regelbundet iaf. Mår du bra annars? Hur känns de just nu för dig? Jag har haft ett illamående från helv.... legat inne med dropp o haft det så jobbigt sista månaden men nu äntligen har det börjat lätta enormt! Så skönt :) Men är så fruktansvärt trött ist o börjat få så ont i hö skinka, det liksom ilar neråt mot baksidan av benet, jättekonstig smärta, mest när jag sitter.

    Vad kan de vara!?

    Är i v 15, byter vecka på fredagar, enligt sista ul! Får se vad rul visar ?? Har gått på 4 olika vul o ul så får olika bf varje gång känns det som hehe.
  • Mamma till S
    Iowhannah skrev 2018-01-16 16:50:13 följande:

    Jag har känt några små buffar, främst när jag nattar mitt barn eller ska sova själv. Moderkakan sitter i framvägg denna gång så jag förväntar mig inga sparkar än på ett tag (är i vecka 16 nu).

    Med sonen kände jag sprattel i vecka 13 och sparkar i vecka 15-16 (väldigt tidigt för att vara första barnet).


    Va mysigt att du känner!! Jag tror också att det är bebis som gör sig hörd men osäker ändå! Men jag hoppas.
  • Mamma till S
    malikan skrev 2018-01-16 18:01:54 följande:

    Haha det är ingen fara :) jag har varit sjukskriven sen v 6 pga illamående, dock sluppit ligga inne! Har varit rätt matt med pga järnbrist.

    Det är inte ischias?


    Va bra! :) <3

    Skönt o slippa det iaf, o så skönt att äntligen illamåendet har gått över här, i förra graviditeten kom det tillbaka i v 30 ca, får se vad denna bjuder på hehe. Är du fortfarande sjukskriven?

    Jag har sista veckan nu o ska testa att jobba igen nästa. Hoppas det kommer funka bra!

    Kan det va det? Ska googla lite, ont som 17 mellanåt gör det.
  • Mamma till S

    Vi berättade tidigt, eller tidigt mwn v 12. Mådde så skit med illamående så vart inlagd o sjukskriven då, gick liksom inte o dölja. Berättade för våra föräldrar o min chef :) Men sen kollegor o andra har vi inte sagt nått till. Har väntat till efter rul med dom andra o berättat så gör nog det denna gång också!

    Vet inte varför egentligen men ja, har bara blivit så...

    Syns magen på er?

    Här känner jag mig mest småfet efter mat haha känns inge kul, vill ju ha en fin mage o gå med ... Men är mullig sen innan så dröjer väl.

    Känner ni av bebis nått?? Tror jag har känt nått fladder men osäker, känner mig så nervös så dom sk ?spökveckorna? verka infunnit sig. Upplevde ni nått sånt? Där dom flesta symtom försvunnit , man mår bra, syns inte så mkt än o man känner inte bebis riktigt.. Äe nervös inför rul. Iiih.

  • Mamma till S
    Sopp skrev 2018-01-23 07:53:28 följande:

    Jag trodde magen skulle komma tidigare med tredje barnet, mer som era bilder men icke - jaja den kommer tids nog och jag ska nog hinna bli less på den också - men va stolt över magen du Malikan, det är ju jättehärligt att det syns!! :) själv får man undra om man inbillat sig allt


    Samma här... Hm.

    Ser mest tjock ut efter en brakmiddag jag ;p
  • Mamma till S

    Hur mkt ska en orka då!?

    Varit sjukskriven 4 v för heeeemsk illamående , inlagd med dropp osv. Har varit tuffa veckor, o igår var första dagen på jobbet, äldreboende, lagom stressigt , en del sprin, gå o stå osv. Kom hem igår med hemsk huvudvärk o spytt som en gris hela natten!! Jag orkar inte mer. Har fått nå skit i halsen efter allt kräks, känns som ett sår eller nått !! Gör så ont.. Det är som att kroppen jobbar mot sig själv, den hänger inte alls med o jag är helt slut.

    Vad göra?? Är så fruktansvärt ledsen bara!

  • Mamma till S
    Horisonten skrev 2018-01-23 09:24:02 följande:

    Åh jag tycker så synd om dig och jag kan verkligen förstå hur du känner dig. Har haft hyperemesis mina 2 tidigare gånger och så även denna gången. Denna gången har varit värst av alla. Varit inlagd 3 gånger och fått dropp. Testat 3 olika receptbelagda tabletter. Den sista är den enda som funkat,kan dock fortfarande kräkas en gång i veckan ca. Jobbar som personlig assistent men varit hemma sen slutet av november då jag var i v 7 och varit sjukskriven sen v 8. Så snart varit hemma i 10 veckor. Det är inte roligt men hade inre kunnat jobba pga illamåendet så jag i stort bara varit sängliggandes till 2 dagar innan julafton tack vare ny medicin.

    Jag tror du behöver vara sjukskriven längre och vara hemma och vila upp dig. För sådär som du mår är inget bra för dig. Och du kommer bara må sämre både fysiskt och pyskiskt. Ingen som kommer tacka dig för att du jobbar och sliter på jobbet och mår jättedåligt hemma sen. Det är ?bara? ett jobb. Men de finns bara en av dig och under en begränsad tid nu som du kommer må såhär och vara gravid. Har du fått hjälp med några tabletter eller så mot illamåendet,isåfall vad har du fått prova? För finns ju en del alternativ.

    Kram på dig


    3hjärtan skrev 2018-01-23 08:59:13 följande:

    Låter som du skulle varit sjukskriven längre. Va rädd om dig. Vilken vecka är du i nu?


    Har fått testat lergigan o lergigan comp, o nu sista primperan men ingenting har funkat, hjälper inte speciellt mkt alls! Är så trött, är så tömd på energi, natten var hemsk o denna huvudvärk som inte släpper? Förstår inte.

    Ja jag har mått illa i dom andra två graviditeterna också men denna gång har varit den värsta, hu, önskar jag inte någon! Fy. Ska testa idag igen , kvällsjobb, går det inte så är det väl bara o gå hem igen, vad mer kan jag göra liksom!? Usch!

    Nej jag vet, ingen kommer tacka en för man jobbar sjuk heller, det vet jag, o man är väl dum att man egentligen bara kör på, men jag började jobba igen för jag kände mig bättre, att illamåendet hade ändå lagt sig men Nehe då, det hade tydligen andra banor..

    Är i v 16 idag.
  • Mamma till S
    Horisonten skrev 2018-01-23 12:02:41 följande:

    Åh jag förstår. Också provat både lergigan,lergigan Comp och primörerna. Men hjälpte inte. Kräktes flera gånger om dagen ändå. Fick tillslut ondasetron/zofran. Jag vet att de är väldigt få spm vill skriva ut detta till en. För de finns vissa risker men enligt 3 läkare som jag pratat med denna graviditeten så är inte riskerna så stora och man måste väga in mammans mående. Om du tappar massa vikt,energi och vätska så blir de ju tillslut vetkligen inte hållbart. Så den fick jag efter att verkligen provat och försökt allt annat och varit inlagd 3 gånger på ca 3 veckor. De var inte hållbart att åka in och ut och jag mådd så psykiskt dåligt av arr ligga inlagd också. Men de gäller och ha en bra läkare som vågar skriva ut och förstå. Ver att ett sjukhus här i närheten absolut inte gör de. Och när jag var på gynmottagningen ville inte den läkaren skriva ut de heller. Utan var först avdelningens läkare pch överläkare som skrev ut och prata med mig. Det enda som hjälpt mig. Visst kräks ibland ändå men nu kan jag äta lite lite och jag kommer upp ur sängen och kan orka vara delaktig och med min familj. Något som inte gick förut. Och nästan tagit igen min tappade vikt nu. Tog bara en månad. Så försök prata med någon läkare igen eller be din barnmorska om hjälp.

    Var rädd om dig bara!! Jobba inom vården är så tungt på många sätt och speciellt med sådant illamående.

    Jag vet vad du menar. Man känner sig skyldig och lojal och vill ställa upp. Jag lärde mig av mina misstag sist jag var gravid med mitt andra barn. Då jag jobbade längre och mer för kände mig tvungen. De var runt jul helgen och kunde inte svika då och var redan en kollega som var sjukskriven. Det hela sluta med att jag kunde sitta lch grina på jobbet när brukaren inte såg för jag hade så ont av foglossningen. Låg och skrek på nätterna av smärta och kunde knappt ta hand om mina barn och höll på att bli inlagd pga smärta. Då gick jag ändå med kryckor när jag inte jobbade. Och fick knappt något tack för jag jobbat. De förstörde bara mitt privataliv då jag i te kunde göra något och fick mig att må skit. Jag kämpade bara för andras skull. Fast jag borde slutat jobba för länge sen. Så se misstaget gör jag inte om igen. Då jag får lida för se nu. Så jag hade problem med foglossnings värk även efter min andra graviditet av och till. Och denna graviditeten har jag så fruktansvärt ont redan och de började i v 12 och går in i v 16 i övermorgon så blir nog inget mer jobb för mig denna graviditet även om jag önskar. För i get kul och bara gå hemma.

    Så menar bara att försök tänka på BARA dig och bebisen i detta och din familj. Inte på jobbet. Din familj och bebis behöver sig mer än jobbet faktiskt och mer tacksamma för den energi och kraft som du orkar lägga på/med dem. Mer värt.

    Lycka till med allt


    Åh men herregud, vilken resa, ta hand om dig!! <3

    ja vem gör man det för egentligen? Inte sin egna skull? Det är det där dåliga samvetet som sätter in o bara förstör, tack så mkt för dina ord! Jag kom till jobbet idag, min chef såg mig o undrade mest vad jag gjorde där, ?du är ju helt likblek? ja, set undrar jag med, 1.5 timme på jobbet klarade jag o sen var det bara o vända, 2 kräkningar på det å. Har så ont i halsen o spyr ja får jag världens halsbränna?

    Har världens bästa chef som hoppades på att jah skulle känns efter ordentlig nu o inte komma tillbaka för fort, utan tänka på oss två hihi me än lättare sagt ön gjort!

    Nu blir det sängläge o imorn jaga läkare igen , Fy17!

    Är såå trött o så ledsen , vill bara få må bra! :(

    Tack för ditt pepp fina du!!
Svar på tråden Bf juli 2018