• pean92

    Diskmaskin, Problem med Elektro helios DC4024

    Hej!

    Har en Elektro Helios DC4024 bänkdiskmaskin som jag köpte begagnad i somras, har tyvärr inte plats för en modernare då de är större än vad denna är så det är ej ett alternativ att köpa en ny. Hade gjort det för länge sen om det gick :) Tycker den diskar helt okej men den har lite skumma saker för sig som jag tänkte fråga om här. Kör med finish classic i pulverform, kanske en halv matsked per disk, samt ICAs egna sköljglans, ska nog köpa finish egna när det är slut.

    -På sistone har den börjat bete sig lite märkligt vid programstart eller slut. Vid start kan den ibland börja ta in vatten och samtidigt pumpa ut vattnet igen, detta kan den göra kanske 1 minut sen slutar den pumpa och börjat diska som vanligt. Brukar fylla på lite diskmedel bara då den pumpar ut det mesta, efter det går allt bra. VId programslut efter torkning har den också börjat pumpa vilket den inte gjort förut, inget problem egentligen men tänkte nämna den bara om nån haft samma problem. Den slutar pumpa efter kanske 10-15 sekunder och piper att den är klar.

    -Den lämnar alltid lite vatten kvar i botten på diskmaskinen, kanske 1-3 cm allra längst ner. Öppnar man luckan när den håller på pumpa och man hör att det är lite vatten kvar så är det typ tomt längst ner men sen rinner endel tillbaka ner i maskinen. Alltså använt diskvatten som kommer med i nästa disk och ibland blir det inte helt rent, alltid glasen som det fastnar på när det gör det. Ska den lämna lite vatten eller är det pumpen som fungerar dåligt? Nåt rör kanske är igensatt?


    Har tänkt öppna den och undersöka vissa saker och se om man hittar något uppenbart fel och undrar om någon vet vad det kan bero på, eller bara dela med sig av erfarenheter av den här maskinen :) Har kört ur den med ättika och det blev stor skillnad på hur den såg ut invändigt, även rengjort strilröret nån gång då silen verkar vara kass så det kommer ju in större bitar i maskinen. Kanske testar sätta dit ett tätare nät på grovsilen.


    Tacksam för kommentarer! :)
Svar på tråden Diskmaskin, Problem med Elektro helios DC4024