Forum Hundar - Husdjur
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Tar vi rätt beslut ang avlivning?

  Ons 25 okt 2017 17:41 Läst 6318 gånger Totalt 14 svar
  Ons 25 okt 2017 17:41 -1

  Jag och min pojkvän tog över en amstaff för 2 och ett halvt år sedan. Det sades att det var en amstaff i alla fall men jag skulle vilja påstå att han inte är renrasig. Hunden var då 1.5 år. Hunden hade bott i säkert 5 olika hem under det året och dom hade även bytt namn på han under den tiden. Hunden var instabil redan när vi tog över han men vi ville verkligen försöka ge han allt. Under dessa år så har han blivit bättre, han har gjort lite framsteg. Men han har mycket som sitter hårt och som är svårt att träna bort. Han skäller konstant så fort någon går i vårat lägenhetshus. Han är otroligt vaktig, ligger jag i sängen så kan han hoppa på mig för att komma så fort det bara går till dörren. När vi promenerar så drar han något otroligt, han ser otroligt stressad ut och han reagerar inte när jag vill ha hans uppmärksamhet. Det är som att han hör och ser allt förutom mig. Hundmöten är en mardröm, i somras lyckades han komma ut ur bilen och sprang rakt fram till en liten schnauzer och bara ruskade om den. Som tur var så klarade den sig så gott som oskadd. Nu väntar vi barn och vi vet att det inte kommer att funka, han är för instabil för det. Dessutom har vi fått en lägenhet och hämtar nycklarna på måndag och djur är inte tillåtna där. Det känns som att vi försökt allt och att vi verkligen gett han allt nu, men samtidigt känns det så fel. Vi har en tid bokad för avlivning på fredag. Är det rätt beslut? Vi känner att det nog skulle göra mer skada än nytta för han att flytta till ett nytt hem ännu en gång, men jag är så kluven. Uppfödarna har jag försökt få tag i, men dom svarar varken på sms eller när jag ringer, för det var det sista alternativet kände vi för då skulle han ju ändå komma till ett hem där han faktiskt bott tidigare.


  Snälla skriv inget dumt, jag vill bara höra från helt opartiska människor om vi gör rätt eller fel. Måste ursäkta om texten blir rörig också! 

 • Ons 25 okt 2017 17:44 #1

  Hur har ni tränat honom tidigare för att få honom att sluta dra, att sluta vakta , få ner honom i stress och avdramatisera hundmöten ? Hur har han aktiverats mentalt?

 • Ons 25 okt 2017 17:45 #2 -1

  Ni gör helt rätt i att avliva hunden. En död hund lider inte, men en vandringspokal till hund lider! Ni har gjort vad ni kunnat redan. Behåller ni hunden eller omplacerar ännu enngång kommer det sluta i katastrof. Vet hur det känns, har gått igenom liknade. Kram

 • Ons 25 okt 2017 19:39 #3 +1

  Det är en levande kännande individ, att ta livet från någon är det bland det allvarligaste man kan göra. Tänker inte gulla med allvaret i mitt svar. Men ni har inte heller gjort något, och att överväga det med en sådan problemhund är inte konstigt.


  Förstår att det låter ohållbart, men lösningen är inte så simpel som att döda hunden. Det finns folk som hjälpa er hur man hanterar hunden. 


  Det finns även folk som tar över hundar, trots att de har problem. Tycker absolut ni ska ge omplacering en chans, men vara noga med vem ni överlåter hunden till och informera om problemen.


  En hyresvärd kan inte förbjuda folk från att ha husdjur, oavsett om det är privatägt eller kommunalt. Möjligtvis om det är andra hand svart ni kan få problem. För att få ha djur förbud måste det vara ett godkänt allergi-boende och det finns det inte många. Så att ta med hunden är inga problem.


  Många hyresvärdar skriver så ändå, eftersom de hoppas att folk ska tro att de kan förbjuda det, men så funkar det inte :)

 • Ons 25 okt 2017 19:41 #4 -1

  jag tycker ni handlar med respekt både mot er hund och omgivning. Jag tycker ni tar rätt beslut.

 • Ons 25 okt 2017 22:10 #5 +1

  Hej,

  Jag beklagar verkligen och förstår erat dilemma, till viss del! Det jag inte kan förstå är att ni inte kan ha djur i er nya bostad. Har man gjort ett åtagande för en individ (särskilt en som är så sviken sedan tidigare) ser man till att det blir en lösning där hunden kan flytta med. Det finns så många kunniga djurvänner där ute som kan bli denna hunds räddning, lämna in den till hundstallet och låt de som är proffisionella göra en bedömning vad det gäller utdömning. Hunden kanske är någon annans räddning och vän för livet! Ge honom åtminstone en chans hos några som har kompetensen.

  hundstallet.se/

 • Ons 25 okt 2017 22:38 #6 -1

  En agressiv problemhund som redan fått flytta en massa och ni inte kan ha kvar- jag tycker inte att beslutet är fel.

  Huruvida det är det enda möjliga beslutet eller inte beror på hur ni jobbat med den tidigare osv.

 • Ons 25 okt 2017 22:56 #7

  Det låter inte som några omöjliga problem att ta itu med, med rätt hjälp. Det enda jag hänger upp mig på är att ni valt att flytta någonstans där ni inte får ha djur, trots att ni har hunden. Men har ni bestämt er för att inte ha honom kvar så håller jag med om att det är bättre att avliva, ifall ni inte hittar någon som är riktigt hundkunnig. Att han ska behöva flytta runt bland folk som har ett gott hjärta men saknar tillräckliga kunskaper för att kunna hantera honom kommer bara sluta illa.

 • Ons 25 okt 2017 23:16 #8 -1
  81EE skrev 2017-10-25 17:45:07 följande:

  Ni gör helt rätt i att avliva hunden. En död hund lider inte, men en vandringspokal till hund lider! Ni har gjort vad ni kunnat redan. Behåller ni hunden eller omplacerar ännu enngång kommer det sluta i katastrof. Vet hur det känns, har gått igenom liknade. Kram


  Skriver under här med.

  Avlivning är svårare för ägaren än det är för hunden, den somnar och sen är det inte mer med det.

  Förmänskliga inte hunden!

  Och låt han slippa stressen och osäkerheten som det innebär att vara en vandringspokal.
 • Ons 25 okt 2017 23:39 #9 +2

  Jag tycker ni ska avvakta och hitta någon som kan ge honom en chans. Hundstallet som någon skrev innan kan vara en väg att gå. Har han gått någon hundkurs eller liknande? Som andra skriver det är väldigt svårt för en hyresvärd att "förbjuda" husdjur. Om ni är osäkra på vad ni ska göra tänk igenom allt ordentligt och uttöm alla alternativ innan ni ger upp! Kram

 • Tor 26 okt 2017 07:29 #10 -1

  Jag tycker att ni gör helt rätt.

  Det är bara synd om hunden att få ännu ett nytt hem och nya ägare. Vet ett antal "problemhundar" som har omplacerats x antal gånger - och de blir bara mer och mer förstörda.

 • Tor 26 okt 2017 12:38 #11 -1

  Tack alla för era svar! Det gör otroligt ont men vi har bestämt oss för att göra detta. Jag vill tacka er för stöttningen och eran syn på det hela. Jag kommer sakna min lilla gris otroligt mycket, men jag hoppas att han kommer finna sitt lugn nu. ?

 • Tor 26 okt 2017 16:07 #12

  *honom

 • Fre 27 okt 2017 03:08 #13 +1

  Jag pluggar till hundpsykolog och jag är ganska säker på att jag hade kunnat hjälpa denna hunden.. förstår att ni gjort allt ni kunnat men vissa hundar kräver en jävla massa och pga hans bakgrund är det inte konstigt att ni inte orkar.

  Vart bor ni? Jag tycker inte ni ska avliva utan i så fall hitta någon som verkligen kan tänka sig jobba med problemhundar och sedan adoptera bort dem när de har blivit rehabiliterade... jag hade gärna hjälpt till.

 • Tor 9 nov 2017 12:41 #14 +1

  Hoppas ni ännu inte har avlivat hunden. Låter som problem som går att rätta till med regler och struktur. Ta kontakt med Dogs of pegasus. Där får du hjälp av hundbeteendespecialist. Det finns också flertalet hundbeteendekonsulter men eftersom det kommer att finnas ett barn med i bilden är Alexandra mest rutinerad.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll