• inez898

    Vi som är på försök 8 med första barnet

    Hej igen! Nu vore det så jäkla kul om vi alla kunde plussa samtidigt och fixa gravidgrupp tillsammans tycker jag! Det är vi värda efter alla månader vi har kämpat ihop :) 

    Jag har ÄL idag tror jag, positivt test igår + idag och känningar idag. Tempar sen förra månaden så får väl se om tempen stiger, hoppas det! Dock är min kille bortrest sen i lördags så chanserna är väl inte jättebra denna månad oavsett. BIM 12/11 iaf :)

  • inez898

    Jag hoppades ju att jag hade ÄL igår, men nu är jag fett deppig. Tempen hade inte stigit imorse. Hade positivt ÄL-test, ÄL-flytningar OCH känningar i förrgår-igår. Vad fan....  

  • inez898
    Hedblomster skrev 2017-10-31 09:28:06 följande:

    VARFÖR är kroppen så confusing?! Borde verkligen börja tempa men är rädd att det ska bli ännu mer överanalyserande.... Är det omöjligt att äl skett om man inte fått temphöjning? :(


    Ja jag tror typ att det är omöjligt?! Jo det är en till grej att analysera helt klart. Men för mig är det ändå skönt. Förut nojjade jag "hoppas att jag verkligen haft ÄL" eller "men tänk om jag inte hade äl när jag trodde?!" osv och då känns det bättre att få ett säkert svar. Även om svaret inte är det jag vill ha. Så sur på kroppen!!! :((((
  • inez898
    Hedblomster skrev 2017-10-31 09:39:14 följande:

    Ok vad tråkigt i så fall :( När tror du nästa äl blir i så fall? Kanske är omöjligt att förutspå! Den kanske bara skjuts fram lite? Jag hade äl cd 14 denna gång men för ett par månader sen hade jag på cd 21, då var jag riktigt sur och otålig ett tag....

    Eftersom detta försök inte verkar gått tänker jag att december är väl en väldigt mysig månad att få plus på :) Kanske är en turmånad?


    Nej har ingen aning om när ÄL blir isf. Men jag är på cd21 redan idag, har pco så har ofta långa cykler redan som det är. Ska ÄL skjutas fram ännu mer så blir cykeln jääättelång. Försöker intala mig att det kanske är positivt eftersom min kille är bortrest och vi inte kunde pricka ÄL så bra denna gång, men känner mig ändå helt låg nu. Det känns extra kört att bli gravid när inte ens kroppen fungerar liksom. Jag har inte så mycket hopp kvar känner jag men det vore absolut mysigt att få plus i december <3

    Jag vill så gärna!!! Har aldrig velat någonting så mycket i hela livet <3
  • inez898
    Elliot1 skrev 2017-10-31 22:17:09 följande:

    Lite lustig fråga här nu tjejer ;)

    Hur ofta tror ni det är bäst att ligga under ÄL? Det är nämligen såhär att min kille har gått bananas och typ gått in i tävlingsmode och bara SKA göra barn haha. Tackar honom för det visserligen. Han googlar och googlar och nu funderar han på om det är bäst att ligga varje dag i en vecka under ÄL eller varannan dag för att "spara" sig så det finns tillräckligt med spermier..

    Vilken cirkus detta är haha.. Hit me med era bästa tips! :D


    Jag har läst varannan dag! Men har också läst att det inte spelar nån roll om det är oftare. Vi låg varje dag i början men kör varannan nu oftast. Mest för att jag tycker att det känns pressat med varje dag, då är jag typ osugen på att ligga i flera veckor framåt haha. Så kör hellre varannan dag och sen har ett normalt sexliv resten av månaden också :) men gör som det känns bäst!
  • inez898

    Störigt m testerna hedblomster! Förstår att du vill testa.

    Jag trodde ju att jag inte hade haft ÄL men nu imorse hade tempen gått upp och nc prickade ut ÄL i måndags?! Fattar ingenting, kan det dröja så länge innan tempen stiger...? Hoppas att det stämmer iaf :)

  • inez898
    Jooosen skrev 2017-11-02 08:59:10 följande:

    Var just hos gyn pga min konstiga tyngkänsla vid mens och svullen mage. Hon sa att jag förmodligen blöder lite in i kroppen och inte bara genom underlivet. Men att det inte ska påverka något. Gjorde ett ultraljud och allt såg fint ut. Ett ägg på 12mm på vänster sida så troligtvis äl om 5 dagar sa hon. Hon sa även att man ska försöka köra varannandagmsex hela äl veckan för det är lätt att missa annars. Jag tex ska försöka ligga från dag 11-18 så skulle det inte vara några konstigheter.

    O som sagt. När det gått ett år kan de kolla upp närmare vad problemet skulle kunna vara. Behöver ju inte vara jag utan kanske min kille liksom...


    Bra gjort att ta tag i det! Hur känner du nu? Blev du nåt lugnare? :)
  • inez898
    Jooosen skrev 2017-11-02 15:51:11 följande:

    Ja! Men har varit hos två andra gyn med samma problem. Nu fick jag iaf veta vad det kan bero på. Kan vara endometrios men då måste ja göra titthåls. Och kommer antagligen bli ordinerad p piller vilket inte är aktuellt. Så hon sa att vi ska försöka köra på tills d gått ert år o sen söka hjälp.

    Vi måste försöka ligga oftare. Vårat problem är att vi istället börja ligga typ mer sällan sen barngrejen kommit igång. Psykiskt påfrestande är nog därför. Men sa till min kille att nu måste vi faktist ligga varannan dag nästa vecka. Han sa ja iaf.. haha. Var i cykeln ligger du?

    Hon sa troligtvis äl om 5 dagar. Är då på dag 13. Brukar alltid ha äl dag 16. Jaja varannan dag som sagt......


    Knepigt att ligga oftare med prestationsproblem... jag fattar inte varför man måste det egentligen. Bara man prickar ÄL så borde det va lugnt eller?! Men iofs klart större sannolikhet att pricka ju mer man ligger.

    Jag är på ÄL+3. känns ingenting, men det är väl för tidigt oavsett. Men jag har känt mig typ likgiltig inför hela grejen igår och idag? Hmm kanske är nån skyddsgrej eller nåt...
  • inez898
    Hedblomster skrev 2017-11-02 14:37:46 följande:

    Fick mens idag, en dag för tidigt så var inte beredd...


    Nej vad tråkigt!! Lider med dig <3
  • inez898
    Jooosen skrev 2017-11-02 18:18:17 följande:

    Okej! Kan jag har också börjat chilla lite mer i huvudet. Ställer in mig mer o mer att det får kanske bli hjälp trots allt :(... O om jag nu blöder i buken vid mens så kan jag ju ha endometrios. Det gör kan göra det svårare att få ägget att fästa. Okej äl +3. För tidigt för att känna något förstås. Ändå känner man efter hehe..


    Jag frågade läkaren om endometrios och hon sa att det inte brukar ställa till problem, att det mest är om man har en allvarligare endo som det ger sämre fertilitet. Men man läser ju mkt annat så jag vet inte. Men jag väljer att lyssna på henne för jag kan ju ändå inte göra något åt det :)

    Haha jaa svårt att låtar bli att känna efter! Men just nu känns det rätt lugnt ändå :)
Svar på tråden Vi som är på försök 8 med första barnet