• Lewaize

    Vi som är på försök 8 med första barnet

    Tjenare! Äl ska vara idag 1/11 och BIM 16/11, cykel på ca 26 dagar :) vi kör på som de andra månaderna och ligger varannan dag fram till äl. Lycka till allesammans!


    Försöker med första barnet sedan maj 17
  • Lewaize

    BIM 16/11 :) Är riktigt o aktiv i denna gruppen för tillfället men det är mycket med plugg för tillfället! Läser däremot allt som skrivs! :)


    Försöker med första barnet sedan maj 17
  • Lewaize

    Mensen droppade in här nu 1 dag för tidigt. Blir helt orkeslös av detta. Är inte stressad av hela grejen men börjar tröttna rejält nu. Även om vi ?bara försökt sedan i maj? så 6-7 månader så dränerar det all energi från oss! Känns som om man bara knullar under äl veckan och sedan vilar man upp sig till nästa runda :P

    Ska nog ta tag i att söka privat nu och kolla upp om det är något galet med oss. Men frågan är om man kan gå via privat först och sedan hoppa över till landstinget när det har gått ett år? Är det så att om man väljer något av dem så måste man gå där hela tiden?


    Försöker med första barnet sedan maj 17
  • Lewaize
    LillaAw skrev 2017-11-18 22:08:54 följande:

    Vi gjorde ett som hette swimcount som ska vara pålitligt. Det var där vi upptäckte att min kille hade "slöa" spermier som vi nu fått kollat upp på Karolinska. Det stämde iaf.. Lite dyrare men visar hur bra de simmar vilket är det som spelar störst roll och inte bara antalet spermier.


    Vi testade också den swimcount men fick bra resultat. Fast det vet man ju aldrig om det stämmer :) borde kanske köpa ett till!
    Försöker med första barnet sedan maj 17
  • Lewaize

    Var det någon här inne som kollade på Malou efter 10 idag? Jag såg vars ett snabbklipp på fejjan där en kvinna hade fått barn när hon var 52 & 54 år tror jag det var. Hennes man hade haft dålig/slö/ sperma och läkaren hade sagt att han skulle börja med omega 3! Han refererade till det norska citatet ?en makrill om dagen gör barn i magen? :P vad tror ni om det? Någon som har testat :P ?


    Försöker med första barnet sedan maj 17
  • Lewaize
    Jooosen skrev 2017-11-20 20:10:44 följande:

    Nej men såg att nån annan skrev om det i en annan tråd som oxå hade sett det! Funderar på om man kanske ska våga köpa ett sånt där spermatest först... men måste ju fråga min kille först. Kanske är lite känsligt men Vafan... vore skönt att se vad det skulle bli för resultat!


    Haha jo det var nog jag i den andra tråden ock :P vi köpte swimcount för typ 3-4 månader sedan och provet visade (vad vi kunde utlösa) att antalet var bra :) men man vet ju aldrig! Killen var faktiskt positivt inställd till det hemmatestet (Y) även till att börja med lite omega 3, allt för att föra arvet vidare I guess ^^
    Försöker med första barnet sedan maj 17
  • Lewaize
    Jooosen skrev 2017-11-22 16:52:51 följande:

    Fan vi hetsligger kring äl sen typ inget alls resterande veckor. Känns som sexlivet blivit helt jävla dött på kuppen. Vi alla här är så himla värda ett plus nu!!!! <33


    Yepp, i feel yah! Så har det varit för oss i typ 2-3 månader nu tyvärr. Men nu helt från ingenstans började vi ha sex mer impulsivt som innan vi började försöka. Allt sådana går så himla mycket i vågor :) hoppas det bara är en liten down period för er med! Snart vänder vindarna ;)
    Försöker med första barnet sedan maj 17
  • Lewaize

    Är nu inne på 9e försöket :) En konstig fundering här... men... ska ha äl enligt flo och NC på torsdag 30/11, tog ägglossningstest igår med cb digital och den visslade en cirkel vilket är negativt. Idag gjorde jag ett till test men inte med morgonrutiner, väntade i 2-3 timmar innan toa (glömde göra testet på morgonen :P). Detta testet var en fast glad gubbe, alltså hög fertilitet/max fertilitet. Till saken hör att vi hade sex precis innan och kanske kom det lite sagg på ägglossningstestet. Men kan saggen verkligen göra testet positivt? Har aldrig varit med om att ena dagen är det absolut ingen fertilitet och nästa är det max! Någon som kan svara på min fråga eller har varit med om något liknande :P ?


    Försöker med första barnet sedan maj 17
  • Lewaize
    Amidina skrev 2017-11-27 20:30:46 följande:

    ÄL-test ska man alltid göra på eftermiddagen, inte ha kissat eller druckit stora mängder på 4 timmar. Till skillnad mot hormonet som visar på graviditet så är det som visar på ägglossning starkast på eftermiddagen och framåt kvällen. :)


    Men whaaaaat? Alltid tagit morgonurinen :O

    Var tvungen att kula snabbt in på CB hemsidan men där står det att man ska ta morgonurinen? Jävligt knepigt asså! Kanske olika då från tillverkare till tillverkare :)
    Försöker med första barnet sedan maj 17
  • Lewaize

    En sak som slog mig som jag såg i någon annan tråd men som jag aldrig riktigt reflekterat över ordentligt. För att få hjälp med fertiliteten krävs det ju att man har försökt aktivt i 1 år. Eller?

    Eller är det så att det måste ha gått minst 12 ägglossningar innan man får söka? Jag har en cykel på ca 26 dagar vilket ger mig 14 ägglossningsr per år. Men för dem som har tex cyklar på 35 dagar så blir det bara 10 ägglossningar.

    Det här kan vara en väldigt konstig fråga men jag har googlat runt lite men inte fått något bra svar. Har de bestämt att man behöver ha försökt i 1 år sv den anledningen som ett slags medelvärde?


    Försöker med första barnet sedan maj 17
Svar på tråden Vi som är på försök 8 med första barnet