Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Varför vill ni tjejer bli dåligt behandlade av män?

    Anonym (Man) skrev 2017-11-04 19:09:34 följande:
    Spelar ingen roll att kvinnor delvis delar försörjningsbördan. En bra familjefar måste leda. Då blir barnen och kvinnan trygga.
    Allvarligt? I dem flesta familjerna är det INTE så. Det är kvinnorna som organiserar och håller i kontakterna och planerar. Personligen vill jag ha en man som är lugn och avslappnad. Som kan vara en lugnande faktor när jag går upp i varv ibland. Och jag har en sån man.

    Det krävs en viss mognad för att fylla den rollen. Det hjälper inte med låtsas-dominans.
  • AndreaBD
    Anonym (Grodan) skrev 2017-11-04 19:21:09 följande:

    Läste någonstans kommentar om att osäkra män

    = våldsförövare och att "machokillar" är den trygga snälla personen.

    och jag har en liten debatt om den saken som talar om totala motsatsen.

    En person som visar "macho" i form av egocentrisk attityd som hela tiden är rättfram och vill alltid bestämma och kontrollera och med underton av respektlöshet är en person med HÖGT självförtroende (och noll självkänsla)

    En person som lever på prestation och beröm. En person som är beroende av bekräftelse och att aldrig behöva ta ett nej. Dessa personer (vare sig kön) kommer att vara lika destruktiv mot dig som de är mot sig själva.

    Nu till den "osäkra" typen. Är en person riktigt riktigt osäker blir de oftast inte någon misshandlare bakom stängda dörrar, tvärtom, eftersom de inte har varken självförtroende eller självkänsla, kommer de bli SNÄLLA , snälla som i toffel, snälla som i "jag kliver över mina egna gränser för att inte du ska överge mig" "jag köper din kärlek jag säger bara vad du vill höra och ger dig allt jag offrar mig helt för dig" Här är det mer troligt att den snälla personen blir misshandlad (fysiskt eller psykiskt) av sin partner.

    Nu för att gå in på Macho och de delar som är attraktiva och positiva. En man som vågar säga vad han tycker, ärlig, en man som vågar ta initiativ i er relation på olika sätt, en man som trivs med sig själv och gör saker han behöver för att ha det bra, sin hobby sina drömmar och mål, en man som för dig på dansgolvet och håller upp dörrar, en man som uppmuntrar sin flickväns mål intressen drömmar,en man som gillar att bjuda på middag / gåvor / överraskningar, en man som vill vara fräsch och hygienisk och gärna snygga till sig vissa tillfällen är The Good Side av macho. En kille med skön självkänsla och bra självförtroende, bästa balansen. Allt detta kan kvinnor också göra och om båda gör det i en relation, BAM! Jämlikhet.


    Det där ser du som macho??? Inte jag. Det är en man med en viss mognad, en balans av att stå upp för sina intressen och åsikter, men att också ta hänsyn till andras. Vad har fräsch och hygienisk med det att göra? Ingenting. Även att trivas med sig själv och att göra saker för att må bra har inget med macho att göra.


  • AndreaBD
    grodisar skrev 2017-11-04 19:59:22 följande:
    exakt inte alla vill ha kvinnor utan självförtroende utan föredrar starka kvinnor som man gemensamt  fattar beslut med, men alla är olika och ivssa behöver svaga personer nära för att själva känna sig lite starkare

    i praktiken är det mest betahanar som behöver hävda sig
    Framför allt så finns det också en hel del män där ute, som vet precis att de inte får ha kvar en stark kvinna, eftersom de misshandlar sin kvinna, och en kvinna med bra självförtroende stannar inte kvar. Så de letar medvetet efter en kvinna som står ut med sånt. De ger upp redan i ett ganska tidigt stadium. De berättar för en kvinna om sina problem och om hon tycker synd om honom - då är hon intressant. Om hon däremot lutar sig tillbaka och frågar:" Jaha, vad tänker du göra åt det då?" då sticker han direkt.
  • AndreaBD
    Anonym (Grodan) skrev 2017-11-04 19:21:09 följande:

    Nu till den "osäkra" typen. Är en person riktigt riktigt osäker blir de oftast inte någon misshandlare bakom stängda dörrar, tvärtom, eftersom de inte har varken självförtroende eller självkänsla, kommer de bli SNÄLLA , snälla som i toffel, snälla som i "jag kliver över mina egna gränser för att inte du ska överge mig" "jag köper din kärlek jag säger bara vad du vill höra och ger dig allt jag offrar mig helt för dig" Här är det mer troligt att den snälla personen blir misshandlad (fysiskt eller psykiskt) av sin partner.


    Nej - inte alls. De flesta män har ändå så pass mycket testosteron att de snarare reagerar med aggression. Och jag har sett fler exempel än mannen som jag var ihop med en gång. Grannar, bekanta, m.m. det var oftast dem relativt "lugna", tysta, som kunde verka ganska trevliga. Vår granne slog två fruar - han verkade så trevlig så. Även som barn hade jag inte varit rädd för honom.

    Det du beskriver är ett extrem. Men de flesta är inte såna. De flesta människor som har dålig självförtroende kan faktiskt låtsas att de inte har det. Väldigt få är så patetiska som du beskriver. Det krävs bara normal intelligens.
  • AndreaBD
    AnonymaMannen skrev 2017-11-05 07:20:27 följande:

    Komplettering till mitt senaste inlägg:

    "Vem skulle du helst ha som chef ? en kvinna eller en man? Nästan 50 procent av kvinnorna som svarade på Aftonbladets fråga ville helst jobba under en manlig chef. Bara omkring 12 procent valde en kvinna. Bland männen valde 40 procent en manlig chef. Barbro Dahlbom-Hall är egentligen inte förvånad. Hon har 30 års erfarenhet av chefs- och ledarskapsutveckling och har bland annat skrivit boken ?Lära kvinnor leda kvinnor?."

    https://www.aftonbladet.se/wendela/article11521840.ab


    Enkel förklaring: Kvinnor vill hellre ha en manlig chef för att kvinnor bitchar för mycket med varandra, det blir mer tjafs helt enkelt. Kvinnor konkurrerar också mycket med varandra, så det är lugnare med en manlig chef. Det är männen som kanske borde föredra en kvinnlig chef. Kanske är de bara ovana?
  • AndreaBD
    Physalis skrev 2017-11-05 00:21:25 följande:

    Det är alltid obehagligt att läsa såna här trådar av "snälla" män.

    Man är inte snäll om man kan tänka sig att behandla människor illa för ett experiments skull.


    Precis. Männen som tjatar om att de inte får kvinnor för att de är för "snälla" är i själva verket omogna, labila, socialt klumpiga, lata eller tråkiga. O
  • AndreaBD
    Johnnyorange skrev 2017-11-05 09:54:12 följande:
    För att kunna vara dominant måste man till viss del lägga sin "snälla" sida åt sidan. Jag tjatar om 50 shades of grey hur mycket jag vill för övrigt. Du är inte min master.:)
    Det har i alla fall inte med könsroller att göra. Och jag håller inte med om att man måste lägga sin snälla sida åt sidan - även om jag inte själv är dominant, men jag har ju sett mycket av det. Snarare måste man vara konsekvent, fokuserad, balanserad. En BDSM-dominant brukar faktiskt inte vara "elak". Snarare är det mental styrka som ger dominans. Folk som försöker vara dominanta och inte lyckas är dominerande, och det är inte alls samma sak som dominant. 
  • AndreaBD
    Anonym (Vet ej) skrev 2017-11-05 15:20:27 följande:

    Jag är/var sådan. Jag sökte verkligen upp de elakaste killarna som en magnet och gick från destruktiv relation till destruktiv relation. Nu menar jag inte någon som skäller ut eller inte gör som jag säger som ts kör med utan bra mycket värre än så.

    Numera är jag ihop med raka motsatsen till en sådan en underbar genomsnäll lydig man som skulle göra allt för mig och älskar mig villkorslöst. Jag känner mig trygg, omhändertagen och har aldrig varit lyckligare. Jag litar på honom till 110%. han skulle aldrig vänstra och kommer aldrig lämna mig. Min underbara toffelhjälte!


    Precis. Jag slår vad om att du också har vuxit upp med en inte särskilt snäll förälder? Man söker sig en partner efter det man är van vid hemifrån. Jag har också haft det problemet. Fast det var inte direkt tuffa, maskulina typer i mitt fall utan snarare arroganta, emotionellt otillgängliga. Men lika olämpliga är de. Jag har också en väldig snäll man numera. :)

    Så alla män som undrar varför kvinnor väljer si eller så: De väljer någon som är lik deras föräldrar. Det gör förstås män också. Den som har haft en dålig uppväxt får problem i sitt partnerval. Jag garanterar....  Man kan förstås ändra på det också.  Inte helt lätt, men det går.
  • AndreaBD

    Ja, det spelar ingen roll vilken förälder. i mitt fall var det också mamman. Det är då man väljer fel partner, men jag ville inte ta upp det i början av tråden, eftersom TS snarare är inne på att det skulle vara "inne" att gilla busar, att tjejerna påverkar varandra eller att det är något i media.

    Det här är en annan sak, men det kan mycket väl vara så att det är såna tjejer som TS har träffat/sett, dvs. såna som väljer fel partners pga dålig uppväxt.

Svar på tråden Varför vill ni tjejer bli dåligt behandlade av män?