Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Varför vill ni tjejer bli dåligt behandlade av män?

    Kvarna skrev 2017-11-05 23:41:52 följande:

    Rubriken är en grov generalisering då jag inte tror kvinnor vill ha dåliga män eller dras till dom specifikt. Rent generellt är fler män "utstötta" och då anses dåliga med missbruk, dålig skolgång, fängelsestraff bakom sig, dålig ekonomi o.s.v. så det blir mer vanligare att en kvinna dras till en sådan än män som drar sig till en kvinna med liknande historik just eftersom kvinnorna är färre.

    Har en tjejkompis som enda sedan tonåren hamnat i destruktiva förhållanden, förhållanden har varat i 3 mån till 1 år. I dag är hon 30 år. Vi har många gånger diskuterat varför då hon kommer från ordnade förhållanden, ser bra ut, är strukturerad.

    Hennes förklaring är att hon känt att det går att förändra männen, hon har gillat mystiken, hon har gillat att personerna varit så olika henne och givetvis så har dom varit tillgängliga.

    Själv har jag ingen aning utan var och en får berätta sin historia.

    I dag ska det dock påpekas att hon träffat rätt, bor i hop med en bra kille och ganska nyligen fått barn. De lever ett Svensson-liv.


    Jag slår vad om att så inte är fallet. Något var fel i hennes ursprungsfamilj. Det kan se ut som ordnade förhållanden - jag kommer också från en "ordentlig" familj. Det är ofta inte så uppenbart. Det kan vara frånvarande föräldrar eller såna som har depression. Min mamma hade egna barndoms-trauman som hon ältade för mig som barn istället för att gå till en psykolog. Det handlar oftast snarare om såna, lite neurotiska familjer, inte om svårt missbruk eller liknande.

    Och man ska också komma ihåg att man KAN göra något åt det. För mig räckte det att läsa några böcker om ämnet och jag hade också gått i terapi några månader. sedan valde jag allt bättre (inte helt rätt nästa gång heller, men ändå betydligt bättre).
  • AndreaBD
    Kvarna skrev 2017-11-07 23:01:20 följande:

    Andrea­BD

    Jag kan inte svära på något, det är dessutom hennes egna ord om varför. Men det behöver inte alltid finnas en anledning och svaren behöver inte alltid finnas i barndomen.

    Människor kan välja fel och ge sig in i destruktiva handlingar/mönster utan trauman eller neurotiska familjer. Hon har en syster och en bror som levt helt "vanliga" liv.

    Själv har jag egentligen aldrig reflekterat över frågeställningen, min erfarenhet säger snarare att allt har sin tid i livet. Att det mångt och mycket är en mognadsak där det kan vara spännande och "busigt" under tiden när unga kvinnor söker efter sin identitet att lockas av det som är tvärtom mot vad de själva är.

    De kvinnor som är i min umgängeskrets är 27-35 år och skulle garanterat svara att de söker efter en snäll, humoristisk, trevlig, stabil, strukturerad kille före allt annat.


    Visst, jag håller med dig om det mesta.  Sedan påverkas syskon ibland ganska olika, men att man är mer benägen att experimentera lite som ungdom - det är också sant. Överhuvudtaget så söker man ju olika saker i olika faser i sitt liv.
  • AndreaBD
    Anonym (Man) skrev 2017-11-08 01:16:34 följande:
    Det är snarare så att de önskar att den självsäkra trygga och beskyddade man som de faller för är snäll mot dem. Just snällhet en kommer dock aldrig hjälpa en man att få i säng en kvinna. Tvärtom.

    Som man måste du kunna visa att du är förmögen att beskydda en kvinna, annars blir du friendzonad direkt, vilket också de snälla killarna blir.
    Du måste också förstå att det är stor skillnad beroende på om man är ute efter en one-night-stand eller efter en relation. Vid ONS räknas utseende mer, men det som också räknas är att mannen inte ska vara en osäker, fumlig nybörjare. Personligen hade jag lite andra krav också. Jag ville inte hamna i säng med en man  och sedan märka att han är typ en nazi eller kvinnohatare. Så jag brukade kolla av värderingar lite också.

    Och männen gör definitivt också såna skillnader på ONS och relation Jag tror inte att män raggar på dem blyga, vardagliga tjejer (förutom om det finns andra). Jag VET att så gott som alla män dras till tjejer som är "mycket uppklädda", dvs. mycket smink, kort kjol, urringning. Jag har faktiskt förvånad, t.o.m. chockad, över hur stor skillnad det var om jag gick på en pub klädd som jag brukar vara till vardags, eller "uppklädd". Alla män bara verkar dras till "fasaden".  Jag som tyckte att jag såg tillräckligt bra ut utan detta. Men det spelar ingen roll.

    För en relation gäller andra krav - för båda könen. Kanske tänker ungdomar inte tillräckligt där. De kan vara lite naiva där och tro att de kan ändra på partnern. Och det gäller inte bra kvinnorna.


  • AndreaBD

    Japp, jag håller med. Och att kvinnorna kanske kan välja såna killar för att de själv är likadana - antigen det eller så tror de det. Det finns ju också de kvinnorna (och män) som har dåligt självförtroende och tro sig inte ha chans att få någon bättre. De som tänker så har ju i regel fel.

  • AndreaBD

    Det var intressant. Snällhet som en grund-egenskap som man bör kunna förvänta sig av sina medmänniskor. Det ligger något i det.

    Samtidigt tror jag att man inte riktigt menar så, när man säger att någon är snäll. Då menar man väl ändå att personen är snäll utöver det vanliga, grundläggande. Om du sedan tycker att det inte tillför så mycket att vara extra-snäll, att det räcker att vara "normal-snäll" - det kan man ju förstås tycka olika om. 

  • AndreaBD

    Jo, självklart. Det går inte att sitta och inte göra något av sitt liv och sedan påstå att man borde få en tjej för att man är snäll.

    Men om folk påstår att tjejer värderar tuffhet, elakhet högre än snällhet, så kan jag inte hålla med.

  • AndreaBD
    Anonym (Man) skrev 2017-11-09 22:38:57 följande:
    Fast det är ju trams, och det vet ju du också om du är fullt ärligt. Visst är det beklagligt men det är likväl sant.

    Så länge ni feminister förnekar detta kommer ni omöjligt att kunna skapa en konstruktiv mansroll.

    Män måste vara manliga, men för samhällets bästa ser de till att vara elaka mot de som förtjänar det och snälla mot de som förtjänar det.

    Glöm den där fjant-mansrollen. Ni feminister kommer aldrig ha någon framgång med den. Det är som att be ett lejon att bete sig som en sengångare. Det kommer aldrig funka!
    Nej, det är det inte trams. Men om du tror att jag ljuger, så är nog diskussionen ganska meningslös.

    Och varför säger du hela tiden "ni feminister"? Jag är nämligen inte feminist. Jag är inte ens svensk, så försök inte projicera din bild av svenska kvinnor på mig. Och jag kom till Sverige som vuxen, inte som barn, så jag har något att jämföra med.

    Jag var helt fascinerad av hur långt man hade kommit med jämställdheten här, när jag kom till Sverige. Så jag är helt nöjd med svenska männen som de är. Hela din tirad där är helt bortkastad på mig. Men situationen är ju snarare motsatsen än vad du beskriver. Det HAR lyckats, ni är redan sengångare. Men det stör inte mig, jag klagar inte.
  • AndreaBD

    Och jag blir irriterad om folk försöker tala om för mig vilken typ av man jag gillar. Jag har alltid gillat androgyna människor. Jag attraheras mest av ganska feminina män, och även av maskulina kvinnor. Så är det! Sedan kan andra gilla maskulina män, men alla är inte likadana. Jäkla svart-vitt tänk!

  • AndreaBD
    Anonym (Man) skrev 2017-11-09 23:00:59 följande:
    Nej, männen är inga sengångare och Sverige är bland de mest våldtäktsdrabbade i världen. Typiskt feministiskt haveri.
    Du har fått feminism på hjärnan. Du märker ju inte ens när någon inte är feminist. Var fick du det där med våldtäkt ifrån nu och vad skulle det ha med saken att göra? Dessutom tror jag inte ett dugg på att det skulle vara mest våldtäktsdrabbad. Jag har bott i farligare länder.

    Och det där med sengångare var förstås sitt ordval, men jag förstår inte vart du vill med det? Sverige har kommit ganska långt med jämställdheten och jag tycker det är positivt. Jag är lycklig gift och min man är ingen macho-typ. Vi har inga problem med könsrollerna. Min man är förstås svensk (och lika så min ex-man), så jag har inga problem med något sånt. Om andra kvinnor skulle välja män som de blir dåligt behandlade av, så är det deras felaktiga val. Och tyvärr så tror jag att det i regel beror på dåligt självförtroende, att tjejerna har tryckts ner redan som barn och antigen tar de det som de är vana vid eller så tror de sig inte förtjäna bättre. Det är tragiskt, men det har inte ett dugg med könsroller eller feminism att göra. Och män råkar också ut för det om de har haft en dålig barndom.
  • AndreaBD
    Anonym (Man) skrev 2017-11-09 23:20:46 följande:
    Jag beklagar mig inte. Det är det du som gör. Jag tycker rådande samhällsstruktur är perfekt. Männen är i övertag och styr!
    Okej, men då fattar vi ju hur du tänker. Då är du ju machon som alla kvinnor gillar? Då borde du ju få massor med kvinnor? Om det nu VORE så som du påstår.
  • AndreaBD
    Anonym (Man) skrev 2017-11-09 23:33:23 följande:
    Jag har alltid haft det lätt att få kvinnor, ja. Däremot håller jag mig till en numera eftersom jag är i ett förhållande.

    Det är det som är skillnaden på bra män och de som bara ser bra ut på ytan. De bra männen värnar om sin familj och också om sin kvinna.
    Det tror jag inte på, du verkar inte ha så värst mycket erfarenhet av kvinnor. Och om man är i en lycklig relation, så brukar man inte vara så kritisk angående könsroller och relationer. Du är en bitter, missnöjd man, så jag tror inte helt på din historia.

    Men jag håller med dig om att man måste se under ytan. Och där är det fråga om livserfarenhet. Både män och kvinnor kan välja fel, främst när de är unga. Och man lär sig förhoppningsvis av misstagen.
  • AndreaBD
    Snäll men inte tråkig skrev 2017-11-10 09:46:02 följande:
    t

    Om man med snällhet menar avsaknad av egen personlighet, egna åsikter och egna intressen och istället låtsas hålla med, gilla och vara intresserad av allt det tilltänkta raggningsobjektet gillar så är det mycket avtändande, absolut.

    Men den definitionen av snällhet har inte de flesta människor .
    Precis! Jag har träffat såna män. En av dem var min brevvän ett tag. Träffades sedan och han menade att han inte har hittat någon kvinna än eftersom han är för snäll..... Så, hur var han: Överviktig, oengagerad och jäkligt lat. Så gott som inga intressen, det fanns inget som fick honom att tända till, reagera. Så jag försökte "hjälpa" och sa till honom att jag tror att han skulle kunna lyckas mycket bättre om han vore mer aktiv.
  • AndreaBD
    Snäll men inte tråkig skrev 2017-11-10 10:24:37 följande:
    Var det lättare för den snälle mannen förr i tiden?

    Ha ha. Förr i tiden satt mängder av snälla män OCH kvinnor fast i olyckliga, kärlekslösa ibland rent destruktiva äktenskap eftersom det var både svårt rent praktiskt och socialt stigmatiserat att skilja sig.

    "Bättre" var det kanske för den kategori sorgliga människor som är så hysteriskt livrädda för att leva ens en vecka utan partner att de hellre tar precis vem som helst som ligger över en väldigt låg lägstanivå än att leva ens en vecka som singlar, eftersom man ofta var garanterad att ha en partner resten av livet när man väl hade gift sig.

    Pratar vi om livet i allmänhet var det ofta otroligt tufft för just de snälla männen, med stora brister i arbetsmiljön och skyhöga fall av arbetsrelaterade skador och sjukdomar.

    Vet du Man, jag tycker så otroligt synd om dig.

    Du verkar se tjejer och kvinnor som någon slags underlig djurart som styrs helt och hållet av evolutionära instinkter och drifter. Men det är mycket möjligt att du kan bli lycklig med en kvinna som har ungefär samma syn på män.
    Precis. Bara det här att tro att man måste hålla fast vid ett enda förhållande (för att man aldrig mer får en partner?) , tycker jag är sorgligt. Livet är inte så statiskt. Obs, nu menar jag inte att långvariga relationer inte är önskvärda. Men en relation är ändå alltid en färskvara. Dvs. den måste kännas bra NU, det hjälper inte att den var bra för 10 år sedan eller för 20 år sedan.
  • AndreaBD
    Anonym (Man2) skrev 2017-11-10 21:46:59 följande:
    Mer stygg. Ja, då hade det gått bra.
    En stygg överviktig tråkmåns som inte får upp rumpan ur fåtöljen? Passar inte riktigt ihop, eller?  Allvarligt, karlen var TRÅKIG och lat - stygg eller inte spelar ingen roll.
  • AndreaBD
    Anonym (Man2) skrev 2017-11-10 21:59:30 följande:
    Klart det gör. En man med psykopatiska drag blir inte ensam många dagar. Spelar ingen roll om han väger 80 eller 120 kg.
    Du, jag har också dejtat en man med psykopatiska drag. Det stämmer - han är aldrig ensam. Han måste ha lagt ner otroligt mycket tid och möda för att hitta alla dessa kvinnor! De stannade ju inte längre än några veckor, då de märkte hur han var.
Svar på tråden Varför vill ni tjejer bli dåligt behandlade av män?