• towelino

    Vi som har BF runt nyår 2017

    Tänkte att vi som beräknade runt nyår kan utbyta tankar här! Vissa kanske vill ha en jul eller nyårs bebis, och andra vill helst knipa över tolvslaget! Är ju lite extra spännande när det kan bli olika år! Jag har BF 25/12!

  • Svar på tråden Vi som har BF runt nyår 2017
  • Tino
    towelino skrev 2017-11-20 11:45:36 följande:

    Tänkte att vi som beräknade runt nyår kan utbyta tankar här! Vissa kanske vill ha en jul eller nyårs bebis, och andra vill helst knipa över tolvslaget! Är ju lite extra spännande när det kan bli olika år! Jag har BF 25/12!


    Har BF 6/1. Alla säger att vi får hoppas det drar över årsskiftet. Känner prestationsångest gör det. Haha. Hur känner du kring att få barn så nära jul/nyår?
  • bsanna

    Bf 26/12, är helt inställd på ett januaribarn :) Fyller själv i december och skulle föredragit att fylla år tidigt på året istället. Lite stressad över att vi tajmade julen så "bra" men så länge vi mår bra båda två så är det ju bara petitesser!

  • LinaM

    Har BF 23/12, är själv född 28/12. Har inga tankar på att det skulle va bättre att vara född i januari o jag har själv aldrig önskat det. Visst dröjer det typ det året man fyller 18, men det finns ju trevliga fördelar oxå med att vara yngst i sin årsgrupp nu när man är äldre.

    Jag hade aldrig problem i skolan, inte sen i utvecklingen utan var lika förberedd när jag började skolan som de andra barnen som var födda tidigare.

    En fördel som förälder till ett barn som är fött i december är att barnet inte blir myndig förrän det är drygt en termin kvar på gymnasiet, det innebär att man har full insyn i barnets liv.

    Men en del kommenterar det här med att försöka hålla bebisen kvar i magen till januari men det känns tråkigt att höra, speciellt när man själv är född sent på året

  • ZaraAnnelie

    Hej. Har bf 30/12. Är nervös då sonen föddes sju veckor tidigt, men var då sjukskriven från vecka 23. Vi vill helst gå över tiden men vågar inte hoppas på det.. fick urinvägsinfektion i förra veckan som startade rätt kraftiga sammandragningar, har fått antibiotika så nu har det börjat lugna sig men då ikväll började mensvärken komma... :s nu hoppas jag bara att bebben väntar tills på söndag i alla fall så vi får föda hemma i stan, annars måste vi iväg till annan ort.

  • dljh

    Hej! Här är vi beräknade till 28/12 :) tycker det är lite spännande att se vilket år det blir.

    Får precis som många av er andra höra det där med att man får hoppas på att gå över tiden.

    Mitt svar blir alltid att det spelar ingen roll när barnet kommer, det viktigaste är att allt går bra :)

    Men visst hade det varit lite fräckt om man föder 1/1 kl 00.01 och det blir årets första barn :D

  • towelino

    Intressant att höra både för och nackdelar med att vara född i december, från er som är det!

    Jag är väldigt trött på kommentarer från alla om att knipa över nyår, och svarar också att det inte spelar någon roll, bara allt går bra! Och jag tror faktiskt inte att det spelar så stor roll för mig om det blir innan eller efter tolvslaget, det finns fördelar och nackdelar med båda! Äcen fast det nog skulle kännas ganska bra om det blev januari. Jag har gått över med båda mina tidigare barn, så är nog lite inställd på att gå över denna gången också!

  • Bettsii

    Väntar fjärde barnet 28 dec. De allra flesta som fått höra att det är så nära nyår har varit väldigt snabba på att fälla kommentaren "åh hoppas för barnets skull att det blir efter nyår".

    De två första kom i v39 och trean i v38 så jag tvivlar på att jag går över tiden. Ser dock själv inga direkta nackdelar (förutom kanske året man fyller 18) med att fylla i december..

  • towelino

    Dagar innan nyår kommer nog vara spännande! Det jobbigaste med att vara beräknad vid jul och nyår är att det är så svårt att hitta barnvakt!

Svar på tråden Vi som har BF runt nyår 2017