• smurf11

    44 år, vill någon följas åt?

    Är det någon som vill följas åt i försök att bli gravid?
    Denna månad prövar jag Apiforce!
    Har gjort misslyckade IVF, men kanske försöker nästa cykel igen!

  • Svar på tråden 44 år, vill någon följas åt?
  • smurf11
    TantLinda skrev 2017-11-26 13:41:56 följande:

    Tack för att du tog dig tid och svara mig, mkt uppskattat. Ja jag känner till tråden. Ska kolla in frågor och svar där, det verkar som det är den vägen jag måste gå. Men jag kommer göra min IVF utredning i Bulgarien då min make är från Balkan och då passar det bra för oss. Ska pröva Provera nu och sen ska jag köpa kortison eller testa Trombyl fick lite inspiration av dig och det där med immunproblemet är något jag aldrig tänkt på. Kanske är därför jag inte ens får ett missfall...


    Provera fungerande bra för mig. Jag fick missfall maj 2016 sedan provera och blev gravid igen missfall igen.

    Nu efter många olika behandlingar kom mensen inte och då tog jag bara provera i fyra dagar och det fungerade också!

    Vilket kortison ska du använda?
  • smurf11
    TantLinda skrev 2017-11-29 15:17:56 följande:

    Aha så Provera funkade?! :) Men nu till en dum fråga kanske men vad menar du med att det funkade för dig? Var det att mens blev regelbunden? Eller att du blev gravid? Jag har ju läst på några ställen att när man äter Provera så kan man inte bli gravid utan att det är just efter kuren för att då har mensen blivit regelbunden samt att slemhinnorna i livmodern byggs upp.

    Jag ska köpa Prednisolon tänkte jag. Min man är från Balkan och varje sommar köper jag på mig ett lager med mediciner som man måste ha recept på här i Sverige men där behövs inte. Och jag är lite arg för jag tänkte på kortison redan i somras men så blev det inte av att jag köpte. Jag ska be min svärmor gå iväg och köpa till mig och skicka med post. Jag tror att det kan funka men min make är osäker, man måste nämligen gå in på postkontor och posta och då berätta vad man har i brevet men jag tänker att det är ju inga "farliga " grejer så jag tror att det går. Min man ska ringa sin mor imorgon och då ska jag beställa. Nu funderar jag bara på hur mycket jag behöver? Upptrappning samt nedtrappning av kortison är viktigt. Jag har Chrons sjukdom så jag har ätit kortison tidigare i mitt liv men nu är det längesen jag hade besvär. Men kanske min autoimmuna sjukdom har gjort det svårt för mig att bli gravid ( ja förutom min ålder dårå ;). 

    Som sagt tänker försöka med IVF i mars men tills dess ska jag kämpa på som jag gjort sen september 16. Nu jäklar!! ,))


    Ja det fungerade på så vis att jag fick min mens tillbaka efter missfall. Men jag blev även gravid igen under tiden jag åt Provera.

    Prednisolon går alltså inte att köpa här i Sverige receptfritt.

    Men jag har hört att man inte ska äta kryddor som gurkmeja, kanel och ingefära för att de är antiinflammatoriska, men då kanske man kan dricka sina golden lattar !

    Tråkigt att min äl inte kommer som den brukar nu. För vi har funderat på att göra Ivf i Danmark efter jul!

    Alltid ska det vara något!

    Hoppas att vi kan följas åt mot ett plus!
  • smurf11
    TantLinda skrev 2017-11-29 21:00:25 följande:

    Ååå vad roligt att höra att du blev gravid under tiden som du åt Provera, det ger mig lite hopp inför min Proverastart. Det går inte att köpa Prednisolon utan recept i Sverige. Tack för tips om kryddorna ;)  Spännande med IVF efter jul, jag känner mig lite pirrig nu i och med att min make äntligen är med på IVF-tåget. Han har liksom sagt att vi ska kämpa men nu verkar han äntligen fatta. Sedan han sagt ja har jag fått tillbaka glädjen och jag tror ju stenhårt att IVF ska vara lösningen, jag vågar inte tänka på vad jag ska känna om det inte funkar...Vad är det jag har missat angående din ägglossning? Jag såg att du gjort flera IVF, vad har gått fel där? Har ni barn sen innan?


    Men jag har läst att det INTE är bra att äta antiinflammatorisk för fertiliteten!

    Så läs på först om de kryddorna, jag vet inte om det är bra!

    Min sambo har ett äldre barn sedan tidigare och jag har tre barn sedan tidigare.

    Vi önskar ett tillsammans också, det skulle vara underbart!

    Jag har lågt AMH.

    Första Ivf släppte äggen troligast kvällen innan.

    Nästa gång var det bara ett som blev befruktat men delade sig inte!

    Men jag tror inte man ska äta provera under graviditet, inte ens i början av graviditeten.

    Kanske är inte de antiinflammatoriska kryddorna bra heller vid graviditet!
  • smurf11
    UndrandeSökare skrev 2017-11-29 20:43:20 följande:

    Smurf11-Alla mediciner går att köpa receptfritt på apotek i Aten även prednisolon. Heter Prezolon där. Så ska du på semesterresa dit så kan du köpa med dig hem.

    Här i Sverige behöver du recept för att köpa det ja.


    Ja just det!

    Jag ska inte resa tyvärr!

    Men tack för svaret! <3

    Är det bra med antiinflammatorisk vid graviditet?
  • smurf11
    TantLinda skrev 2017-11-29 22:58:19 följande:
    Ja alltså jag fattade att du menade att jag inte ska äta dessa kryddor i samband med kortison. Jag var otydlig :) Ang Provera så tänkte jag att det vore gött att ha något som håller en uppe medan jag väntar i 3 månader på att få igång normal cykel igen. Typ händer det så händer det, en desperat tanke...Men jag tror att oavsett är det viktigt att jag får igång regelbunden mens igen. Och jag fattar er längtan till ett gemensamt barn, lika samma för oss, skulle gå till månen för den lyckan. Vi får hoppas på att 2018 blir ett lyckans år????Idag känns ändå som jag fick mycket gjort, fixade hormontest och kontaktade kliniken jo förresten du undrade ang Prednisolon och graviditet. Jag fick hjälp av undrande sökande i denna tråd som förklarade att man kan ha ett immunförsvar som är överaktivt och som då attackerar ägget och kanske jag är en sån person med tanke på min sjukdom? Kan vara värt att testa tänkte jag. Ska beställa 5 mg och 10 mg. Du sa att du hade dåligt AMH , vad var det nu igen?
    Amh är äggreserv och min var mindre än 0,05. 
    Vad härligt att du fått mycket gjort. Det brukar kännas skönt när man ringt och ordnat med dessa saker.
    Ja jag undrar om man törs dricka Golden latte som är gjord på dessa kryddor.
    Hoppas det går bra för er!
    Vi får följas här och hoppas att vi alla plussar snart! <3
  • smurf11
    UndrandeSökare skrev 2017-11-30 07:55:01 följande:

    TantLinda och Smurf11- Hoppas att det går bra för er och att ni får era barn ! Om det inte skulle gå med egna ägg så finns ju möjligheten till äggdonation.

    Ang kortison vid graviditet, ja för de kvinnor som har immunproblem så behandlas de utomlands med trombyl, fragmin, prednisolon och intralipiddropp.

    De 2 första är blodförtunnande för att förhindra proppar när fostret försöker fästa och senare förhindra proppar i moderkakan. Pred och intralipid fungerar lugnande på immunförsvaret, ifall kvinnans immunförsvar försöker göra sig av med embryot. Man kan göra en immunutredning på tex Life clinic i Aten om man misstänker att man har immunproblem.

    Lycka till !


    Tack "undrande sökare" hoppas att det går bra för er med!
    Vi får hoppas att vi alla senare kan skriva här om växande magar och annat intressant!
    För vår del så blir det nog inte donation.
    Vi får se hur länge man orkar kämpa!
  • smurf11
    Maraki73 skrev 2017-12-01 09:08:24 följande:

    Hej jag är 44 och har sedan slutet av 2015 försökt få ett syskon till min dotter som är 5 år. Jag hade 6 embryon i frysen på klinik i Göteborg. På dem fick jag ett missfall i v.9 och en kemisk graviditet. Jag har gjort utredning på immunförsvaret och jag har lite problem med det. Nu har gjort en återföring med donerade ägg och min mans spermier men det blev negativt. Tror att det fäste men släppte igen av någon anledning.

    Jag vill gärna göra nytt försök men min man är inte med på noterna för tillfället jag får försöka övertala honom.

    Jag hoppas alla här inne lyckas !!!


    Då hoppas vi att han ändrar sig, ibland behövs det väl tid. För det är hårda slag att misslyckas när det kostar så mycket ork och pengar.
    Hoppas att vi alla lyckas!
  • smurf11
    TantLinda skrev 2017-12-04 22:36:26 följande:

    Hallå här är en uppdatering från mig. Jag har ägglossning och hoppas på tur denna gång som alla andra gånger men som sagt tror inte så mycket att hoppas på. Jag har en praktisk fråga ang IVF. Hur gör man rent praktiskt tex med ledighet inför ivf? Sjukskrivning går väl inte i detta fall? Jag vill ju göra ivf i april, maj men kanske bättre att ta det på semestern, slippa ta ledigt från jobbet? Samtidigt blir jag ju bara mer och mer ledsen... jag vill ju verkligen göra detta nu. Ska försöka stå ut här under vintern.


    Hoppas att det tar sig denna gång!
    Lycka till!
  • smurf11
    TantLinda skrev 2017-12-06 09:36:12 följande:

    Tack så mycket smurf11 :))

     Men jag har helt slutat tro på att jag kan bli gravid på egen hand. Jag har en mycket villig man som ställer upp när det behövs men det vill inte sätta sig ändå. Den här månaden är första månaden sen september 2016 som jag kör utan ägglossningstest och medföljande besatthet över ägglossningens vara eller icke vara. Jag har helt kapitulerat kring den frågan men å andra sidan är det ju tack vare denna besatthet som jag nu mera har superkoll på mina oregelbundna cykler.

    Jag börjar med Provera idag.

     


    Men vågar du ta Provera?

    Tänk om det har tagit sig, eller tar sig när du använder Provera.

    Det står väl att man inte ska använda Provera vid graviditet.

    Jag vil ha mens lite tidigare för att det ska passa in att göra Ivf nästa cykel.

    Men jag vet inte om jag törs!

    Förut blev jag gravid under tiden med provera men fick missfall tidigt.
Svar på tråden 44 år, vill någon följas åt?