• Marcellan

    IVF våren 2018

    Hoppar in i tråden.

    Vi går hos Ivf-kliniken i Umeå. Jag ska göra andra ultraljudet på tisdag så det är full fart med sprutor och jag börjar väl nästan vänja mig vid det. Första ultraljudet var inte så positivt, bara ett par stora ägg. Dvs svag reaktion trots att jag har hög dos menopur. Nån som har erfarenhet av att det växt till sig fler till andra ultraljudet?

    Vi har försökt i 1 år men jag är 37 och har aldrig varit gravid och utredningen visade att jag har nedsatt äggstocksreserv. Plus att jag har försökt tidigare. Min man har väl godkända spermier Tack och lov ( hoppas att det kan kompensera!).

    Ja vad kan man göra annat än hoppas och försöka! IVF känns hoppfullt. Men blev lite nedstämd av mötet med gynekolog som kollade äggen (på mitt lokala sjukhus) han var negativ och jag fick hålla mig från att börja gråta. Pga myom ansåg han inte att jag borde göra behandlingen alls medan mina ordninarie läkare varit väldigt pedagogiska och förklarat ev svårigheter/risker pga min myom i livmodern. Hur kan man vara gynekolog och inte förstå människors längtan efter barn??

  • Marcellan
    Asteria skrev 2018-01-10 11:57:18 följande:

    Hej!

    Jag har följt olika IVF-trådar under en längre tid och känner att det är dags att hoppa in på riktigt.

    Jag är 34 (fyller 35 i mars) och min sambo 37 (fyller 38 i maj). Vi misstänkte att min (troliga) endometrios var problemet till att vi inte blev gravida. Har aldrig gjort laparoskopi men gynekolog har gett sannolik diagnos. Utredningen visade dock på manlig faktor och min sambo har få spermier med dålig rörlighet. Som tur var visade utredningen inga uppenbara fel på mig och jag hade bra AMH för min ålder (4,7).

    Vi fick remiss till Sahlgrenska (bor i Gbg) men valde Karolinska pga betydligt kortare väntetid. Nu ska vi på ett första besök i slutet av januari.

    Det har varit dubbla känslor sedan vi fick beskedet i september: skönt att få en paus men stress och rastlöshet inför all väntan och det faktum att tiden går. Men nu har alla tankar slagit till igen med full kraft och jag har svårt att fokusera på jobb och annat. Har dessutom fått tre bebisbesked den senaste tiden och det verkar aldrig bli lättare.

    Hur har ni mått när ni tagit hormoner? Äter ni någon särskild "IVF-diet"? Både jag och min sambo har en utmattningshistorik (min sambo närmare i tid) och jag känner en oro för hur det påverkar ägg- och spermiekvalitet. Ja ni hör, mycket tankar, högt och lågt :)


    Ja visst är det svårt att tänka på annat! För mig är det nästan tur att jag har nytt jobb och mycket att sätta mig in i just nu. Känner absolut igen mig i när man får höra andras bebisbesked! Varav många som knappt behövt försöka. Hatar att jag nästan har svårt att glädjas med andra. Eller det är egentligen så att det sätter igång en jäkla känslospiral hos mig själv, inte det att jag inte unnar andra... Så mycket känslor, min man brukar få trösta och peppa!

    Jag har också haft en del tankar om hur mående(historik) kan påverka det hela. Påminner mig själv hela tiden om avslappning......
  • Marcellan
    Anonym (9onde) skrev 2018-01-14 17:26:24 följande:

    Hej!

    Hoppar in här! Ultraljud nr två imorgon.

    Brukar inte få sååå många äggblåsor men däremot brukar de flesta innehålla ägg och av bra kvalitet. Vi gör vårt 9onde försök. Har blivit gravid två gånger men slutat i utomkveds och mf.

    Efter en operation är jag nu redo för vårt sista försök.

    Gör en liten specialare med behandling men som sagt så närmar sig äp antingen på fredag el i början på v4 beroeende på hur det ser ut imorgon.

    Vi håller tummarna.

    Iom vår erfarenhet kan jag nog svara på de flesta frågor om ni vill. Varit med om mycket ;)

    Lycka till åt oss alla!!!


    Starkt av er att kämpa på! Vi har samma tidsplan med äggplock om allt ser bra ut men på första ultraljudet såg det inte så bra ut. Två större ägg bara. Så jag håller tummarna att fler växt till sig och att det blir av. Har du varit med om att man reagerat långsamt på behandlingen? Dvs betydligt fler ägg andra ultraljudet?

    Verkligen lycka till åt oss alla!
  • Marcellan

    Jag undrar hur länge ni fått vänta mellan äggplock och insättning. Har gett lite vaga besked till jobbet och måste dessutom resa en bit till kliniken (från Norrbotten till Umeå). Gör ju äggplock imorgon, så det kanske lämnar besked på måndag då eller?

  • Marcellan

    Skulle göra äggplock i fredags men trots att ultraljud visat flera mogna ägg så fanns dessa inte kvar. Blir nytt försök med långa protokollet. Gjorde korta första. Själva äggplocksingreppet var inte så farligt. Mådde ej illa efteråt.

  • Marcellan
    FrökenBlåklocka skrev 2018-01-23 18:18:46 följande:

    En fråga till er alla. 

    Hur många av er har Orgralutran sprutorna?

    Och hur många packet fick ni hämta ut första gången på apoteket? 

    Hade ni uttags intervaller?

    Eller räckte det med 5 sprutor för nästa steg dvs äggplock?


    Två uttag med 5 i varje men använde bara totalt 6.
  • Marcellan

    Hoppar in här om det är ok? Gjorde äggplock igår vilket var smärtsamt. Mått helt okej sen dess. Fått ett ägg som blivit befruktat och imorgon ska det in om allt utvecklas som det ska... Olidlig spänning och mycket förväntan. Varje steg är stort för mig som aldrig varit gravid. Håll tummarna!

  • Marcellan
    Anonym (Pralinen) skrev 2018-04-17 15:03:45 följande:

    Hoppar också in! Gör ni alla IVF i Sverige? Jag har tänkt utomlands med femdagarsodling och kromosomkoll om jag får några ägg. Tycker det är en så otroligt pressande tid nu innan äggplock med flygresor och allt som kan gå fel. Kan knappt ta mig igenom dagen.


    Jag är inne på försök 2 och håller med. Att jonglera livet samtidigt är mer än nog! Hade varit skönt att göra när man är ledig....
  • Marcellan
    Anonym (BaKu) skrev 2018-04-17 16:32:50 följande:

    Välkommen! Gjorde också ett smärtsamt äggplock igår. Var mycket värre än förra gången. Idag har jag fortfarande ont. Det känns inte i äggstockarna eller så, men ungefär en decimeter nedanför naveln på en punkt typ. Antar att det är efter alla stick och så det känns. De hade lite bökigt med att komma åt vissa blåsor. Vi fick ut hela 20 ägg. Men verkar inte ha blivit många befruktade eftersom vi ska tillbaka redan imorgon. Hade det varit fler än fem hade vi fått vänta till lördag. Försökte få information från kliniken, men de ville inte säga något på telefon. Kändes som något var fel och de inte ville ta det på telefon. Som om man inte var nervös redan innan.

    Är det ditt första försök?


    Det är mitt första försök som vi kunde få ut ägg. Första vändan fanns ett antal ägg på ultraljuden men inte kvar vid plock... Så nu hoppas vi att allt utvecklats normalt sen igår så det blir insättning i eftermiddag :) Har du fått höra hur det gått? Håller tummarna!!
Svar på tråden IVF våren 2018