Inlägg från: LA8 |Visa alla inlägg
  • LA8

    BF September 2018

    Hej!

    Följer gärna!

    Plussade också imorse! Trodde dock inte på det (trots att det var tydligt) så köpte ett digitalt också. Så nu är det ingen tvekan längre.

    Bf 3/9, vilket blir vårt andra barn.

  • LA8

    Hej!

    Grattis till alla +!

    Detta kommer vara omöjligt för er att veta, men kul att höra om någon har någon åsikt.

    Vi plussade på annandagen. Trodde dock inte på strecket som kom på bim-morgonen, utan gick och köpte clearblue digitala. Tog ett på em (dvs ej morgonurin, som man egentligen ska). Fick upp gravid 2-3v (bf 3/9). Hur säker är denna veckodatering på em-urin?

    Jag hade min senaste mens 28 nov. Så ägglossning runt den 12 dec och då bim 26 dec. Men nu när jag tittar tillbaka var denna mens 3-4 dagar sen, brukar ha 27-28 dagar mellan, men nu 31.

    Min undran egentligen är om detta inte var mens, dvs hade jag tagit morgonurin, hade jag då fått 3+?

    För när jag plussade förra gången för några år sedan så var det typ bim+5 (neg på bim+2).

  • LA8
    Milie skrev 2018-01-07 19:11:43 följande:
    Det verkar ju stämma rätt bra. Om du hade ÄL den 12:e så är annandagen (26:e) 14 dagar senare. Alltså 2 graviditetsveckor och då är ju 2-3 veckor sant. Jag tror inte morgon eller inte spelar roll om man är 14 dagar från ägglossningen.

    Jag tog förresten också ett digitalt på ÄL+14 som visade 2-3 veckor. Även om 1-2 hade varit godkänt så känns det ju bättre med starkare!
    Tack, tyckte så med tills jag började fundera. Vill ju komma upp i 12v "så fort som möjligt". Känns lite som en magisk gräns.
  • LA8

    Hur tänker ni kring kub-test? Ska ni göra?

    Sedan en tid erbjuds alla i vårt landsting detta, dvs inte bara 35+. Är nästan helt säker på att göra det. För förra gången tyckte jag det var väldigt långt till rul (v20) för att få det bekräftat att allt var som det ska. Kanske främst för att jag knappt hade några gravidsymtom alls. Nu har jag några fler, men ändå väldigt lindriga mot andra jag känner, så det är bara att tacka å ta emot.

  • LA8

    När ni ska berätta vilken vecka ni är i, vad säger ni? Enl appen Preglife så kan graviditetsveckan vara 14 men enl hur bm räknar 13+4. Alltså i detta exemplet hade ni sagt vecka 14 eller 13?

Svar på tråden BF September 2018