Inlägg från: Nostalgity |Visa alla inlägg
  • Nostalgity

    BF September 2018

    Smka skrev 2018-03-19 19:48:26 följande:

    Ja okej menade såklart för oss som inte fått göra något av detta. Hade nog inte gjort kub ändå om jag fått möjligheten men hade gärna velat sett något därinne.

    Är inte så orolig men har extremt svårt att ta till mig denna graviditet. Det känns mer som jag räknar veckor. Har tidigare velat planera allt tidigt men har väldigt svårt att se att det förhoppningsvis ska bli en bebis. Är rädd att jag ska ha svårt att ta till mig bebisen helt enkelt.

    Men eftersom jag dagligen använder dopper i jobbet kunde jag inte hålla mig, och visst fick jag in hjärtljud, slog i någon slags dubbel takt med min egen puls så något är ju faktiskt därinne.


    Kan säga som så, att även om jag sett bebisen... Så har jag svårt att ta till mig graviditeten, precis som du skriver! Räknar veckor... Ja, det är precis så de känns!

    Denna graviditet känns inte alls som de två tidigare, och därmed kommer nya känslor också.
    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
  • Nostalgity

    Hur många kg har ni gått upp hittills?

    Jag är i vecka 15 och har gått upp ca 7 kg redan ='(

    Känner mig som en valross, överviktig och fet.


    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
  • Nostalgity
    Hellan skrev 2018-03-21 19:31:04 följande:

    Oxå i v 15 (14+3) ca ca +3kg sen inskrivning i v7 gissar på ca 5 kg sen + et. Magen tar dock i och är i vägen och byxorna funkar att stängs på morgonen men framåt EM måste jag knäppa upp dem. Unde de andra graviditeterna har jag ökat 20 kg både gångerna, hoppas på att inte ta så mycket denna gång.

    Någon mer som börjat svälla om fötterna?!

    Själv är jag så svullen att jag knappt får på skorna på kvällen. Så nu kör jag med stödstrumpbyxor, då jag återigen börjat få åderbråck uppe vid jumsken nästan.


    Önskar också jag gått upp bara 3kg! Hehe

    Har gått upp 13 vs. 14 kg med mina andra två.. Men nu har jag ju redan gått upp hälften av de..så känns som jag kommer gå upp 20-25 kg denna gång och det har redan blivit psykiskt jobbigt för mig med dessa kg.
    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
  • Nostalgity
    Smka skrev 2018-03-21 20:20:42 följande:

    Var hos bm idag och vägde mig. Förra gången tyckte jag att jag gått upp mycket i v 25 typ nu hade jag hårt upp mycket mer nu i v 16. Nu är jag rätt smal så klart kroppen vill lägga på sig lite men felet är väl att jag har ätit så mycket skit. Mådde fruktansvärt illa i början och fick äta konstant, nu är det bättre men jag har liksom fortsatt stoppa i mig onyttigheter varje dag. Dessutom är jag annars aktiv och tränar mycket. Nu rör jag mig nästan inget i jämförelse. Är så trött orkar knappt jobba och ta hand om min son, har huvudvärk varje dag lägger mig mellan 20-21 varje kväll. Usch vad gnälligt det blev, men är ingen rolig graviditet det här. Kommer väl sluta på 20kg +


    Är precis som dig! Var rätt smal sen innan, helt ok muskelatur! Och jag har också ätit konstant i början pga illamåendet.

    Jag är sjukskriven till 3e april, har ett väldigt aktivt jobb som jag varit sjukskriven från sen slutet av Jan. Känner att jag blivit mer slö/trött/gått ner mig sen dess... Så ska bli skönt att börja jobba igen och kanske plana ut eller Minska i vikt!

    Jag har rätt stor mage för att vara i vecka 15. En helt tydlig gravid mage, så det är väl där de mesta satt sig.
    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
  • Nostalgity

    Vecka 16 idag, yeey!

    Blir galen på dessa toalettbesök på nätterna! Trodde dom skulle avta?! Gör mig sjukt trött om dagarna och lättretlig.

    När jag ligger på rygg på morgonen så känner jag livmoderns kant precis nedanför där min navel slutar, har en.... Kan inte kalla det kula direkt, utan mer som ett farthinder eller som en leverformad hård utbuktning som sitter precis under naveln, antar att det är livmodern jag känner haha.


    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
  • Nostalgity
    FrkMalin skrev 2018-03-24 22:44:15 följande:

    Måste fråga om man kan se någon mage på er än? Var tvungen att köpa gravidleggings idag för att jag inte kan ha någon av mina byxor längre, var inte redo för att köpa gravidbyxor än. Antar att det beror på att jag känner mig mer överviktig än gravid då magen inte är sådär fast och spänd som jag trodde Allt kanske låter larvigt men är första gången jag är gravid och jämför nog för mycket med andra... är i vecka 15.


    Mitt 3e barn och har haft mage sen vecka 8-9. Innan dess såg jag lite lätt fluffig ut bara. Första barnet syntes de inte förän vecka 18-20!

    Här är bilderna från grav 2 och denna.. Ungefär samma vecka. Översta tagen för en vecka sen direkt på morgonen .understa gravid med dottern 2012. Så de är tagna i vecka 14-15.

  • Nostalgity

    Oj shit! Måste bara dela med mig av min glädje!

    Glad påsk förresten hehe.

    Går in i vecka 17 idag och känner bebisens första buffel i magen! =) strax nedanför naveln känns de som en blandning av buffel och vibration, så jävla häftigt!


    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
  • Nostalgity
    emhu skrev 2018-04-01 00:35:08 följande:

    Åh wow, så häftigt! Längtar så tills jag VET att det är bebis...nu kan det lika gärna vara tarmrörelser.


    Jag är väldigt lyhörd på min kropp och känner den utan och innan.... Jag är sådan som skyller bort allt de bra på något annat. Men denna gång är jag helt säker på att de va bebis! Det kändes så ytligt liksom.... Och på ett ställe där inte mina tarmar ligger just nu hehe. Kändes några ggr på samma ställe och de kändes likadant... Jag känner vart livmodern slutar, kanten... Och de var strax innanför.

    Med de andra 2 barnen kände jag inte något förän vecka 20-22.

    Känns verkligen som en wow upplevelse! Sitter bara och längtar till nästa gång hehe
    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
  • Nostalgity

    Är det någon som har en aning om vad de kan vara som gör så ont?

    Började i onsdags då jag var tillbaka på jobbet från 2 månaders sjukskrivning. Är lastbilschaufför och lyfter därför väldigt tungt.... Sen har de kommit efter jobbet varje dag... Samt idag när jag och karln varit på loppis (gick en hel del).. Det är en smärta som ilar, drar lr hur jag ska förklara... I mitten från livmodertappen typ upp till livmodern, känns som det är däremellan iaf. Gör SÅ ont!


    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
  • Nostalgity
    emhu skrev 2018-04-07 22:19:07 följande:

    Jag upplever samma smärta! Speciellt när jag varit igång på jobbet. Har fått förklaringen att det är växtvärk så nu är jag inte orolig längre när det kommer. Dom uteslöt dock UVI med en odling innan jag fick förklaringen växtvärk så det kanske du ska kolla upp?


    Jag har ju haft växtvärk under ett par veckor nu, men detta är en helt annan smärta. Och den kommer endast när jag lyft tungt! Jag lyfter sammanlagt 1-1,5 ton med paket per dag på jobbet... Utspritt på hela dagen. I Danmark får inte gravida lyfta mer än 1 ton utspritt på en hel dag. .. Efter månad 6 så reduceras det till 500kg per dag.

    Om detta är växtvärk borde de komma vid andra tillfällen också?
    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
Svar på tråden BF September 2018