Nyårsmat
Jag ska överraska särbon imorgon och komma med lite god mat. Har alltid varit själv tidigare nyårsaftnar, eller varit ute, och inte brytt mig om mat. Men vad lagar man till nyår? Vad lagar ni? Kom med tips!
Jag ska överraska särbon imorgon och komma med lite god mat. Har alltid varit själv tidigare nyårsaftnar, eller varit ute, och inte brytt mig om mat. Men vad lagar man till nyår? Vad lagar ni? Kom med tips!
Till förrätt ska vi ha hummerskagen med pepparrot på grillat surdegsbröd, rådjurssadel med hasselbackspotatis, sås och brysselkål till huvudrätt och sen färdigköpta minibakelser till efterrätt :P
Vi bjöd in till lite nyår idag, vi ska åka på nyårskryssning imorgon. Så mina 2 nyårsmenyer är:
Hemma:
Tilltugg: Parmesankex
Förrätt: Mini ramen bowl
Varmrätt: Lasagne gjord med salsiccia, spenat, och 3 ostar
Efterrätt: Nutellapaj med oreo-botten
På kryssningen:
Apptitretare: Löjromssnittar med smetana och "crunch" (?) på rågbröd
Förrätt: Räkor, gravad lax, soja- och ingefärsemulsion, yuzupärlor
Varmrätt: Helstekt reninnanlår, pumpapuré, svartrot, skogschampinjoner, hjortronmylta, ginmarinerade äpplen, tranbär, viltsky och rotsaksgratäng
Dessert: Chokladmoussebakelse med karamell och svartvinbärspuré
Smått innan
Crustader med brieost och en klick marmelad in i ugnen t osten smälter
Små snittar med rökt kött o pepparrot och en med räkor och en klick löjrom
Miniråbiffar
Förrätt jordärtskockssoppa med steka kantareller eller pilgrimsmussla i
Varmrätt etrecote ( kolgrillad) och potatiarosor med krämig pepparssås
Desser Creme bryle
Smått innan
Crustader med brieost och en klick marmelad in i ugnen t osten smälter
Små snittar med rökt kött o pepparrot och en med räkor och en klick löjrom
Miniråbiffar
Förrätt jordärtskockssoppa med steka kantareller eller pilgrimsmussla i
Varmrätt etrecote ( kolgrillad) och potatiarosor med krämig pepparssås
Desser Creme bryle
Du lyckades få till all franskan utom det sista =P
Låter supergott....
Vår nyårsmeny:
Tryffelsalami, oliver, örtmarinerad fetaost
Svartrotssopppa
Lammfile, potatis- och jordärtskocksgratäng, rödvinssky, körsbärstomater på kvist i ugn
Pannacotta med torkade katrinplommon och aprikoser i vinlag
Ostbricka
För mig är det viktigt att det förutom att det är gott går att förbereda det mesta. Har allt för många gånger spenderat större delen av kvällen i köket när vi har gäster. Urtrist.
Förrätt: creme ninon, räkor, vaktelägg
varmrätt: kalventrecote, shalottenmarmelad, trumpetsvamp, rödvinssås, potatiskaka
efterrätt: chokladsoufflé, hemgjord vaniljglass