• Madame M

    Var köpa katt?

    Hej

    Jag vill verkligen köpa en katt, ser så fram emot detta. Har dock svårt att förstå var det är möjligt? Vill helst ha en innekatt som är pigg och frisk upp till 2/3 år.

    Kattehemm har bara äldre skygga katter, rekommenderas ej till mig som ej haft katt tidigare.

    På blocket försvinner de som passar direkt.

    Var kan man mer seriöst köpa katt? Har ni tips?

    Andra bra tips stt tänka på innan man skaffar katt från er kattägare?

  • Svar på tråden Var köpa katt?
  • Jemp

    Katthem- vet inte var du bor eller var du kollat men känner inte alls igen din bild av katthem.

    Ev blocket, prioritera då vaccinerade, veterinär besiktigade osv. Skulle hellre köpa en vuxen omplacering för att inte stödja oseriös avel.

    Eller uppfödare om du vill ha renrasigt. Då vet du mer om hälsa och förväntat temperament men givetvis bra att ge en hemlös huskatt ett hem. Kolla isf tex sverak.

    Och överlag- ge det tid och var noggrann med valet.

  • Birmafröken

    Vill du köpa katt utan att uppmuntra den oseriösa avel som är orsaken till att det finns 100.000 hemlösa katter i vårt land finns det två alternativ.

    1. Adoptera katt från ett katthem. Det går att hitta katter i alla åldrar, utseenden och temperament där. Några är skygga, men långtifrån alla. En del föds i jourhem och blir socialiserade som vilken kattunge som helst efter att deras mamma omhändertagits dräktig. En del har haft det hur bra som helst, men omplaceras av katthemmet p.g.a. att deras ägare t.ex. blivit allvarligt sjuk eller avlidit. En stor del av katterna som hamnar på katthem är saknade av någon som bara inte haft förstånd nog att id-märka och ägarregistrera katten innan den rymde eller försvann.

    2. Köp en katt med stamtavla dvs en registrerad raskatt, Att katten har stamtavla innebär att aveln och uppfödningen skett enligt kattförbundets strikta regler vilket i sin tur innebär att katten fått bästa möjliga omsorger och förutsättningar för att bli en glad och frisk familjemedlem.

    Utan stamtavla är det alltid en huskatt, oavsett hur den ser ut eller vad säljaren påstår. Huskattavel är av ondo och bör absolut inte uppmuntras!

  • Madame M

    Tack för svar, tänkte mig huskatt men har inte tänkt tanken att det är oserösa avlare.

    Jag har besökt två Katthem i Stockholmsområdet men på båda var det bara skygga katter kvar som de ej rekommenderade en ovan ägare att ha men jag får kanske leta vidare där.

  • Madame M
    Birmafröken skrev 2018-01-12 22:53:02 följande:

    Såg nyss att det finns 4 bokningsbara kattungar (3 månader) på Stockholms katthem, har du sett det?


    Tack, jag har sett det men för katternas bästa skall de säljas i par. Jag ger hellre hem till en lite äldre men ensam katt, kändes smartare att börja välkomna en då jag inte har erfarenhet än två kattungar.
  • Tiiiiini

    Hej!'Jag har en katt på 2 år som jag tyvärr inte kan ha kvar pga allergi :(((( & jag bryr mig mer om att den får ett bra hem än pengarna! Den är kastrerad & allt! & Du Får näst intill allt med den så som kattbur, mat&vatten skål, klösträd & pinklåda!

  • Madame M
    Tiiiiini skrev 2018-01-14 13:02:39 följande:

    Hej!'Jag har en katt på 2 år som jag tyvärr inte kan ha kvar pga allergi :(((( & jag bryr mig mer om att den får ett bra hem än pengarna! Den är kastrerad & allt! & Du Får näst intill allt med den så som kattbur, mat&vatten skål, klösträd & pinklåda!


    Oj! :) Skickar ett privat PM!
  • Misenfisen

    Hej, har en innekatt, hona, 2 år i juni. Hon är kastrerad, vaccinerade och chippad. En redig gosekatt!

    Vi ska flytta och får inte ha husdjur där! Det bli ett svårt avsked då min man och jag fäst oss mycket vid henne!

    Denna lilla randiga Selma kan bli din om du betalar så mycket du vill/kan av kastreringskostnaden på 1200 pix!

    En hel del följer med som matskål, mat, hennes älskade korg, Kiss/bajslåda och en transportbur!

    Ingrid Sommarmo

    0764124840

Svar på tråden Var köpa katt?