Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Dela lika eller ej?

    Verkar väl på det stora hela vettigt men det där med maten tycker jag personligen låter konstigt. Äter ni olika måltider eller menar du att den som handlar, handlar till hela hushållet?

    Tycker han verkligen inte att ni behöver möbler? Eller är det så att du tycker att ni behöver en typ av och en mängd möbler som han inte ser någon poäng i att vare sig ha eller betala för?

  • Pope Joan II
    Anonym (mamma) skrev 2018-01-16 12:38:56 följande:
    Den som handlar handlar till alla och vi räknar inte ut vad det blir. Försöker handla varannan gång ca men jag handlar det som är på extrapris och han tar det han är sugen på.
    Men det är det väl ändå inget fel på? Det låter ju snarast som något du tjänar på? Eller tar han bara sådant som ni andra inte gillar att äta?  
    Anonym (mamma) skrev 2018-01-16 12:41:45 följande:
    Juste det och möblerna, han har velat vänta på att det kommer något på bortskänkes på blocket och inte köpa något. Han tyckte tex inte vi behövde sänggavlar utan kunde ha madrasserna på golvet. Så ja, det är väl att vi har olika standard. Han tyckte inte vi behövde TV eller dator men jag ville ha det så köpte det och det är ju inte som att han inte använder det nu när vi har det. Men jag har köpt allt utom TV begagnat, så inte så att jag spenderar massor på det.
    Ja, det verkar ju handla om olika standard. Då får man ju tycker jag, om man är den som värderar sådant högst också vara den som betalar kalaset. Om det retar dig att han använder det eller om du har en misstanke om att han uttnyttjar situationen så får du väl kräva honom på någon sorts avgift. En annan idé kan ju vara att vara särbo, om skillnaderna mellan hur ni vill leva är stora. 

    Men absolut, jag förstår att det är frustrerande att ha så långa inkomster som du (ni båda) har. Du kanske kan förbättra dem i stället för att reta dig på att han har mer? Det lönar sig kanske för dig att anlita barnpassning och kunna arbeta mer?
  • Pope Joan II
    Stårschan skrev 2018-01-16 13:52:37 följande:
    OK. Han värderar med andra ord inte att försöka skapa en bra relation till dina barn, vilket gör att det låter som om han inte tror att det är värt besväret. Att det ändå bara är en tidsfråga innan de är ute ur hans liv igen.

    Men ni har kanske inte bott ihop så länge än, så att allt detta fortfarande är väldigt nytt för honom? Är han väldigt ung? Flyttade ni ihop av ett rent infall tidigt i relationen?
    Ts skrev någonstans att hon bott ensam med barnen i flera år och hon skrev också att hon och hennes nuvarande sambo bott tillsammans i mer än halva barnens liv, så nytt kan det ju inte vara. 

    Det verkar emellertid inte vara eventuell brist på intresse från sambos sida att skapa en relation till barnen hon klagar över. Missnöjet handlar ju om pengarna, tycker jag mig förstå. Hon säger också att sambon vill umgås med henne när de inte har barnen och att - om han inte ville det - så skulle hon kunna jobba mer. Jag tolkar det som om hon också vill vara med honom när de inte har barnen, annars hade hon väl knappast låtit honom ensam bestämma över en sådan sak. 
Svar på tråden Dela lika eller ej?