Inlägg från: Glinda från Oz |Visa alla inlägg
  • Glinda från Oz

    En kvinna med slöja

    Det är klart jag inte blir äcklad, varför skulle man bli det? Tanken har inte ens slagit mig. Jag sitter gärna bredvid någon i slöja, pratar med henne om det är en kollega/bekant och så, men jag skulle inte anställa någon i slöja.

    Slöjan är en symbol för kvinnoförtryck och ojämställdhet, jag tycker det är trist att det blivit så normaliserat. Om både män och kvinnor var slöja och bara fick visa sig för samma personer (typ sin partner, släktingar mm) så skulle jag tycka det var okej, men nu får kvinnan visa sig för andra kvinnor men inte för män, det är diskriminering. Kvinnan tvingas också dölja sig för att mannen inte kan tygla sina lustar och det är våldtäktskultur. Om männen har sådana problem får de bära ögonbindel eller låta bli att lämna hemmet.

  • Glinda från Oz

    Jag har förresten inget emot islam som religion, Koranen är vettigare än Bibeln (om man nu kan se någon som vettig) det är slöjan jag inte gillar och diskrimineringen i moskén, som att kvinnor och män inte får sitta tillsammans och att kvinnan får de sämsta platserna och ska vara dåld av en vägg eller skynke. Det här är ju kulturella saker som går att ändra om man jobbar för det.

  • Glinda från Oz
    Jenna Eriksdotter skrev 2018-01-25 06:25:54 följande:

    Vad menar du med att koranen är vettigare än bibeln? Mer sann? Bättre värderingar? Jag tror inte man kan argumentera att den värsta bok som någonsin skrivits är gamla testamentet men på andra plats kommer koranen och sen nya testamentet med sin apologetiska, nykristna  mys tro i förhoppning om att folk har glömt gamla testamentet där gud var värre än Hitler och Stalin tillsammans.


    Modernare värderingar, jag är inte religös.
Svar på tråden En kvinna med slöja