Inlägg från: Anonym (Hmmm....) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hmmm....)

    En kvinna med slöja

    Anonym (Muslimen) skrev 2018-01-24 23:08:27 följande:

    Hur tänker ni "svenskar" när ni ser en kvinna med slöja? Sätter ni er bredvid henne på ex bussen/tåget? Hur går era tankar/funderingar? Blir ni äcklade? Skulle ni någonsin låta en med slöja jobba hos er?


    1) Ja, jag skulle sätta mig bredvid henne på bussen/tåget

    2) Jag tänker att hon tycker att hon är mindre värd än män och att hon tycker att vi obeslöjade kvinnor är mindre värda än hon - att vi inte är ärbara

    3) Ja, jag skulle låta en person med slöja arbeta hos mig, men om slöjan var i vägen förutsätter jag att hon tar av den. Jag är lite tveksam att ha någon med slöja i en reception eller liknande eftersom jag inte vill att bilden av oss är att vi tycker att man ska skilja mellan ärbara och icke-ärbara kvinnor.
  • Anonym (Hmmm....)
    Anonym (Realist) skrev 2018-01-24 23:20:01 följande:

    Och så får vi inte glömma varför det är viktigt med muslimsk klädsel.
    Det är så att männen skall veta vilka kvinnor de kan våldta

    Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar ? och till [alla] troende kvinnor ? att de [utanför hemmet] noga sveper om sig sina ytterplagg (jilb?b); på så sätt blir de lättare igenkända [som anständiga kvinnor] och undgår att bli ofredade. 


    Det är det jag menar. Hennes bild av mig är att mig är det OK att våldta.
  • Anonym (Hmmm....)
    Anonym (Muslimen) skrev 2018-01-24 23:24:46 följande:
    Varför då? Det är ett endast ett extraplagg? Varför döma utifrån ett plagg?
    Endast ett extraplagg? Så du kan ta av det ibland om du inte känner för att ha det?
  • Anonym (Hmmm....)
    Anonym (Muslimen) skrev 2018-01-25 00:24:19 följande:
    Fast hur kan det vara kvinnoförtryck när en kvinna själv valt det? Det finns säkert de som knappt döljer något av sin kropp och blir utsatta för kvinnoförtryck.
    Det är ett internaliserat förtryck. När den förtryckte inte ens själv inser att hen är förtryckt utan känner att hen gör det förtryckaren vill av fri vilja, det är då förtryckaren verkligen har lyckats.
  • Anonym (Hmmm....)
    Anonym (Muslimen) skrev 2018-01-25 00:55:38 följande:
    "Aysha var endast 6 år." "Nej, hon var 9 år" "Jag tror att aysha var 6 år"

    Som sagt, läs på lite och då menar jag riktiga källor som inte är skrivna av några flummare med trasiga kläder och startar morgonen med en öl.
    Är det OK om hon var 9 år? Nej självklart inte!
  • Anonym (Hmmm....)
    sextiotalist skrev 2018-01-25 10:07:02 följande:
    Inga problem. Blir inte äcklad alls, brukar snegla om det är en extra vacker sjal.
    Här skulle en kvinna med slöja få jobba hos oss, inga problem.
    Även i den kristna tron väljer kvinnor att täcka håret (se på nunnorna som har lika mycket täckt som en muslimsk kvinna).
    Däremot så ska slöjan självklart vara ett fritt val (och jag vet att det finns flertalet kvinnor som har det som fritt val, vet t.ex kvinnor där deras mammor inte har haft det, deras bröders fruar inte har det, men de själva väljer det)
    Du kan inte jämföra nunnor, som dragit sig bort från världen för att endast tjäna gud, men kvinnor i vardagen.
  • Anonym (Hmmm....)
    Anonym (Well) skrev 2018-01-25 12:18:00 följande:
    Detta, och att de snorungar som drar runt i gäng för att misshandla, hota, råna, kränka har en mamma. I huckle, 9 gånger av 10. Även de grovt gängkriminella domineras av andra generationen. Med oftast behucklad mamma.

    Det tänkte jag på, sist jag blev omringad av ett gäng 14-åringar som kallade mig hora på tåget. Härliga värderingar de får med sig hemifrån.
    Hmmmm... ja, och mamman får inte heller säga till sönerna, för de anses mer värda än hon (!).
  • Anonym (Hmmm....)
    Anonym (Muslimen) skrev 2018-01-25 13:44:15 följande:
    Jag har festat, sprungit runt i bikini, gått runt med utmanande kläder och aldrig någonsin känt mig lika stark och kvinnlig så som jag gör idag. Bästa beslutet jag tagit. Var så himla vilsen och jagade uppmärksamhet förr. Idag är jag en stark kvinna som inte behöver komplimanger för mina former eller utseende för att jag ska må bra. Jag blir berömd för min godhet, tankesätt och vishet. Just det jag strävat efter i så många år. Äntligen har jag landat.
    Tänk, jag är en stark kvinna som inte behöver komplimanger för mina former eller mitt utseende - och det klarar jag UTAN slöja.
  • Anonym (Hmmm....)
    Anonym (Well) skrev 2018-01-25 14:06:16 följande:
    När jag rest i länder där islam dominerat har jag följt påbuden gällande kläder för icke-muslimer, av respekt. Flyttade jag till ett sådant land skulle jag inte kräva att fläsk serverades i skolorna, eller att kyrkor byggdes överallt. Jag skulle inte kräva anpassning in absurdum av presumtiva arbetsgivare, för att uppföra lågkvalificerade uppgifter. Besökte jag ett badhus, skulle jag följa normen.

    Fast det är klart, flyttade jag till ett islamskt land utan man eller huckle skulle jag inte långlivad, så inget av ovanstående hade varit problem.
    Men muslimer anser att bara de har rätt.
  • Anonym (Hmmm....)
    Inisario skrev 2018-01-26 11:20:30 följande:

    Och vad jag med hyckleri menar, är att så tämligen alla av er skulle välja någon utlänning för att ta hand om era nära och kära ifall, istället för något privat svenskt företag. Helt enkelt för att alla dessa slöjbärande kvinnor är mycket billigare och 10 gånger mer kompetenta än någon svenne.

    Ändå sitter ni här och äcklas av någon random kvinna som bär slöja och vågar att använda samma buss som ni..... Fy fasan, vilken dubbelmoral.


    Fast hittills är det ingen som sagt sig bli äcklad...
  • Anonym (Hmmm....)
    Anonym (Well) skrev 2018-01-26 06:11:34 följande:

    Lika bra att vänja sig, som sagt:

    www.pewforum.org/2017/11/29/europes-growing-muslim-population/

    Ser väldigt dystert ut för Sverige. Tillbaka till medeltiden.


    Vi har kastat av oss religionen ok en gång innan. Det verkar som vi måste göra det en gång till. Fruktansvärt. Klart, ett land som tror de flesta om gott och hela tiden vill anpassa sig står sig slätt mot en religion som spridits med svärdet och där de som "hoppar av" ska dödas.
  • Anonym (Hmmm....)
    Cazzandra skrev 2018-01-26 12:06:14 följande:
    Det jag skrev om bildning var mest en reaktion på att den jag citerade hävdade att alla troende är obildade, men det är ganska allmänt känt numera att det går att bevisa mycket av det som står i Bibeln och det borde ju de flesta med lite allmänbildning veta. Såvida de inte anser att historiker, arkeologer med flera också är obildade, förstås.

    Jag har aldrig läst Koranen, så den frågan kan jag tyvärr inte besvara.
    Ge tre exempel på saker som kan bevisas. Är nyfiken!
  • Anonym (Hmmm....)
    oanonym skrev 2018-01-28 01:00:08 följande:

    Självklart har det satt sina spår, men jag talar om lagstiftningen. Dessutom bygger kristendomen på andra religioner och livsåskådningar. Men det är ju sekulariseringen som gjort samhället bättre, enligt mig. Det är då man kan ha religionsfrihet "på riktigt".


    Det HAR funnits en stark koppling. Vi har till och med haft lagar som påminner om sharialagar. Men vi har blivit allt mer sekulära sedan upplysningstiden. Det är bland annat den vi har att tacka.
  • Anonym (Hmmm....)

    Människor som inte anser att alla har lika värde vill man kanske inte anställa. Dvs, människor som inte anser att kvinnor har samma värde som män tex.

  • Anonym (Hmmm....)
    Anonym (I) skrev 2018-03-08 19:44:29 följande:
    Blir mest bekymrad när jag ser kvinna med slöja eftersom den symboliserar den kvinnoförtryckande ideologi islam.

    Makalöst att svenska feminister försvarar islam.
    Ja, särskilt som att de var så noga med att bekämpa kyrkans förtryck. Det är mycket tack vare att vi är ett sekulärt land som vi har det så bra.
  • Anonym (Hmmm....)

    "Andra vanliga förekommande tecken på sekulärfobi är det djupa hatet mot jämställdhet. Idéen om jämställdhet upplevs extra känslig då kvinnor som är uppväxta under patriarkala strukturer upplever sig själva ha lägre status och sämre förstånd än mannen. Därför avfärdar män och kvinnor i denna kultur jämställdhetsidéen som orealistisk och att den strider mot den ?naturliga? maktordning som gud har givit oss."

    asikt.dn.se/asikt/debatt/sekularfobi-bland-invandrare-maste-bemotas/

    Jag skulle med andra ord tro att kvinnan nedvärderar både sig själv och mig. Troligtvis mig i ännu högre grad eftersom jag inte har slöja och alltyså anses otrogen/förtappad.

    Jag hörde nån som sa att afghanska kvinnor har väldigt dåligt ordförråd eftersom de bara varit hemma och inte så mycket utanför hemmet. Då är man inte heller så anställningsbar.

  • Anonym (Hmmm....)
    Anonym (Muslimen) skrev 2018-01-24 23:08:27 följande:

    Hur tänker ni "svenskar" när ni ser en kvinna med slöja? Sätter ni er bredvid henne på ex bussen/tåget? Hur går era tankar/funderingar? Blir ni äcklade? Skulle ni någonsin låta en med slöja jobba hos er?


    Varför sätter du svenskar inom citattecken? Finns inga svenskar menar du? Och i så fall finns inga fransmän, afghaner, indier eller kanadensare heller?
Svar på tråden En kvinna med slöja