• Anonym (man)

    Kär i en annan man/otrohet!!!

    Anonym (Förkrossad) skrev 2018-01-25 15:53:15 följande:
    Förstår hur det kan låta. Men detta är ju så mycket mer än bara sex eller en liten crush.

    Jag har själv gått i tankebanorna ?tänk om man aldrig blir nöjd?? ?Tänk om jag slutar vara kär i honom också efter en stund?? ?Är det mig det är fel på??

    Men detta är så mycket djupare, annars hade det nog inte fortfarande varit såhär efter 4 år.
    Nej, det är ingen vanlig crush, det är en crush som du har överromatiserat, idealiserat, förstorat och överdrivit bortom all vett.

    Om du ser krasst på det, exakt vad var det ni hade som var så himla speciellt?
    Inget. Ni var inte tillräckligt viktiga för varandra för att fortsätta ert förhållande och ni splittade. Nu i efterhand har du tagit det ni hade blåst upp det till orimliga proportioner. Det blev inte såhär av en slump, det blev så för att du närt det under lång tid. Så nej, att känner såhär efter 4 år betyder inte att just han är "den rätte", hade han varit det hade ni inte avslutat senast, det betyder att du gjort en höna en fjäder.
  • Anonym (man)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2018-01-25 18:21:53 följande:
    Förstår absolut hur du menar. Du tänker praktiskt och logiskt och utan känslor, jag tänker ju dessvärre med känslor och hjärta. Vilket inte alltid leder till det smartaste. Jag vet om att jag har vattnat det här och hade absolut kunnat undvika det på något sätt, om jag inte hade följt mitt hjärta. Nu står jag här ändå och det går inte att ändra vad som redan är gjort.

    Jag är medveten om att det bästa att göra är att kämpa för förhållandet jag har, men om det visar sig ändå att det är inte det jag blir lycklig av, vad är då meningen? Det resulterar bara i bråk och bitterhet i hemmet. Mitt barn förtjänar och mår bäst av att hennes föräldrar mår bra.
    Hönan eller ägget. Var det ditt svurmande för den andre mannen som gjorde att du inte fokuserade på ditt förhållande och vattnade där.... eller..... vantrivdes du i ditt förhållande och det ledde till att du drömde dig bort och idealiserade ditt gamla förhållande?
  • Anonym (man)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2018-01-28 01:03:24 följande:

    Han är en väldigt fin och underbar person ja, men det betyder ju tyvärr inte att känslorna alltid finns där. Jag vill jobba på det och se om det kan komma ttillbaka, men jag tycker också att han förtjänar att vara med en person som kan ge honom 100% av sitt hjärta. Och jag förtjänar att vara lycklig och vårt barn förtjänar att ha lyckliga föräldrar.


    Jag håller med men. . Att bara prata om att bli lycklig säger inte så mycket. För att bli lycklig behöver man göra rätt val i livet och att vara otrogen är inget bra sätt att bli lycklig på för någon, allra minst för din partner. Så istället för att bara prata plattityder så borde du kanske fundera lite mer över vad lycka betyder och hur man uppnår den?

    Personligen tror jag inte att agera på impulser och överromatisera gamla flammor är ett bra recept för att bli lycklig.
  • Anonym (man)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2018-01-28 00:59:19 följande:

    Det är där du inte riktigt kan förstå mina känslor. SJÄLVKLART träffar man människor som attraherar en och som lockar en, det finns ju lockelser och prövelser överallt. Det har jag absolut stött på. Klart man har kunnat fantisera om vissa man har mött, men skulle aldrig dra det längre än så. Hade denna andra mannen varit någon annan än just honom så hade detta aldrig hänt. Det finns 100 män som attraherar mig och som dessutom har provat, det är ingenting jag faller för. Gamla flirter som inte bryr sig ett dugg om att man är i ett förhållande. Men jag bryr mig! Annars hade jag ju sprungit runt och varit otrogen stup i kvarten. Jag hade aldrig kunnat vara så, jag bär typ känslorna utanpå kroppen och är en väldigt godhjärtad person. Jag är så kär i denna personen, jag mår så dåligt över hur mitt liv och mina känslor ser ut just nu. Jag vill bara att detta ska vara över! Det är inte roligt för fem öre. Jag känner mig hemsk mot min sambo som är kär i en annan människa, men jag kan ju inte hjälpa det? Man styr inte över sina känslor.


    Man kan visst delvist styra sina känslor genom att välja om man när dem eller inte. Väljer man att mata dem kopiöst så är det ingen överraskning att de växer sig stora

    När de väl växt sig stora så är det såklart svårare att hantera men man kan fortfarande välja vad man GÖR av sina känslor. Du kanske inte kan styra dina känslor fullt ut men du kan absolut styra dina handlingar.
  • Anonym (man)
    Anonym (När otrohet är som att glömma soporna) skrev 2018-02-02 21:57:47 följande:
    Med andra ord, hon är inte kär, hon var aldrig kär, det hon hade med sambon från början var endast en stark attraktion full av laddningar, som nu efter år, vardag och barn, har laddat ur. Nu söker hon samma laddning igen, med exet, det är nytt det är spännande och han är förbjuden frukt, lite vågat och förgör extra njutning i det en egoboost, men vad händer när han friar till henne, när hon får se hans tusen brister som är motsatsen till den spännande mannen i natten, ja hon börjar söka nästa gnista i någon annan man. Detta är inte kärlek, detta är attraktion, du vill ha något när du fått det är du inte intresserad längre.

    Kärlek, är att älska din partner ännu mer eftersom ni torkat bajs tillsammans, eftersom ni har den där slöa vardagen ihop år efter år samma visa , med tråkiga tvätten och vardagssysslor, kärlek är att alltid vilja ge din partner något, och att finna han attraktiv för vem han ÄR, inte bara för vad du ska få. Kärlek är att gilla någon för den de är, med deras brister i vardagen, som man snarare tycker är fint, för det är ju äkta och det är ju de. Kärlek är ett val du väljer varje dag, och kärlek är att du varje dag väljer HAN.
    Håller med, vissa människor tror att förälskelse är kärlek. När den svalnar vilket den alltid gör förr eller senare i alla förhållanden så tror de att kärleken är slut och de är dags att gå vidare. De ser på kärlek som en konsumtionsvara.
  • Anonym (man)
    jrockyracoon skrev 2018-02-02 17:56:31 följande:
    Jag förstår inte på vilket sätt det självklart gynnar relationen eller den bedragne att man berättar om sin otrohet. Särskilt inte om man har bestämt sig för att fortsätta förhållandet och inte vara otrogen mer. Det är förstås bättre att berätta än att fortsätta otroheten, men det finns alternativ.

    Du (Fy) tycks ha en syn att saker och ting löser sig om man berättar, men vad grundar du det på? Jag tror inte det alltid är det bästa valet. Precis som man inte alltid behöver berätta om alla trekanter man t.ex. haft innan en relation behöver man inte alltid berätta om en otrohet som man avslutat. Det är inte självklart att man inte ska berätta, men det är inte heller självklart att man ska det. Det är ett stort moraliskt dilemma, som var och en i den situationen behöver ta ställning till. Kanske kan TS välja att avsluta sin otrohet, och hitta tillbaka till sin sambo utan att berätta. Det alternativet skulle troligen såra relationen och sambon minst, även om det samtidigt fråntar sambons egna valmöjligheter..

    För dig TS, tycker jag att du behöver bestämma dig för vad du vill. Välja din sambo, exet eller ingen av dem. Vilket av dessa beslut du än tar - är det bättre för alla inblandade att du tar ett beslut än att du fortsätter otroheten. Och när du tagit ditt beslut behöver det vara oåterkalleligt. Beslutet får därför inte basera sig på känslan du har för dagen, utan vara väl genomtänkt. Är det verkligen omöjligt att fortsätta den familjebildning du har påbörjat? Eller kan du leva med sambon och samtidigt gå miste om den passionerade och potentiellt underbara relationen med ditt ex...?

    Jag tänker att du i dina inlägg gett starkt uttryck för att det du och ditt ex har är så unikt och vackert. Själv förhåller jag mig skeptisk till att detta är sant. Vore det sant så har du säkert mer att vinna på att lämna din sambo, men mycket talar emot det, t.ex.
    * Du och ditt ex känner inte varandra särskilt bra, såvitt jag har förstått. Med det menar jag att ni inte har skavts tillräckligt mycket för att du ska kunna reta dig på hans blommiga kalsonger el. dylika saker som är charmiga i förälskelsen men oerhört irriterande därefter.

    * Det finns en uppenbar risk att mycket av er "unika" relation har byggts upp av allt det hemliga och spännande i den förbjudna kärleken. Får ni t.ex. en trist vardag, hamnar ni mycket sannolikt i en ganska grå vardagslunk som oss andra. Kanske ni inser att det inte fanns så mycket annat att bygga relationen på än just den hemliga passionen...

    * Du och ditt ex har inte torkat spädbarnsbajs från soffan tillsammans. Att prioritera ett barn gör att relationen sätts på "hold" och orsakar spänningar i en relation. Du vet ingenting om ditt ex är den typ av förälder som sticker iväg till kompisarna när det krisar med barnet hemma, eller om han är kvar och troget hjälper till och lyckas kontrollera irritationen från barnskrik och trötthet.

    Jag har en devis som säger såhär: "Det är lika bra att stanna för det blir ändå samma med en ny.." Det är givetvis inte alltid sant, men ofta tror jag att det är det. Med lite vishet kan man rätta in de stormiga känslorna från att göra misstag som ställer till det för en...
    Vad är det som är så svårt att förstå att det inte är så smart att bygga ett förhållande på lögner? För det är ju precis vad man gör om man håller tyst om sin otrohet. Man tar sig rätten att själv bestämma vad ens partner ska eller inte ska få veta baserat på vad man själv vill. JAG vill att vi fortsätter tillsammans, alltså ljuger jag för min partner och ser till att han inte får möjlighet att göra ett eget val så att JAG ska få som JAG vill. Tycker du det är det en bra grund för ett förhållande?

    Dessutom finns ju alltid risken att saker kommer fram ändå, det kan ske långt senare. Hur skulle du känna om din partner var otrogen i början av förhållande och inte sagt något av samma anledningar du nämner och du får reda på det 10 år senare när du redan investerat mycket i ert förhållande som till exempel skaffat barn? Hade du velat skaffa barn med en sån person om du vetat sanningen? Och skulle du inte då blir väldigt förbannad över att du aldrig fick chansen att välja Jag skulle se det som ett betydligt värre svek än själva otroheten.

    Din devis låter bra förutom att jag inte riktigt håller med om att ljuga och mörka sitt svek för sin partner är detsamma som vishet och att rätta in stormiga känslor. Det låter mer som ett väldigt kortsiktigt tänkande att i panik gräva ner allt bara så man ska slippa ta konsekvenserna av sina handlingar. Människor lär sig väldigt sällan något av sina misstag när de slipper ta konsekvenserna för dem. Det enda de lär sig är att ljuga är ett väldigt effektivt verktyg för att komma undan med saker och oddsen är då betydligt större att man repeterar sina misstag, 
  • Anonym (man)
    jrockyracoon skrev 2018-02-03 16:32:23 följande:
    Det sköna med dig "fy" är att du faktiskt för ett nyanserat resonemang.

    Men, nej, jag har lyckligtvis aldrig varit otrogen för egen del. När det har varit nära har jag berättat rakt ut om mina känslor för min partner och därefter har de faktiskt ebbat ut...

    Jag är för ärlighet i ett förhållande, men jag är samtidigt för att inte förstöra människor och relationer. När en part har varit otrogen finns det fördelar och nackdelar med att berätta eller avstå. Utifrån sambons perspektiv ser jag inte det som självklart att han mår bäst av att få veta.

    Men det beror också på hur TS väljer att fortsätta. Klarar hon av att helt bryta med exet kan det vara det bästa att inte berätta som jag ser det. Gör hon inte det, då är det en annan sak.

    Ibland står man mellan två dåliga alternativ. Då tycker jag att man ska välja det minst dåliga, och jag tänker då utifrån andra än en själv...
    Du är för ärlighet i ett förhållande. Du har varit ärlig med din partner när du fått känslor för någon annan, och det har fungerat bra. Men samtidigt anser du inte att man ska berätta om en otrohet? Hur får du ihop det där?
  • Anonym (man)
    jrockyracoon skrev 2018-02-03 23:25:34 följande:
    Jag ser som sagt två olika behov stå emot varandra här. Ett där jag känner empati inför en sambo som jag inte vill ska få sitt liv förstört. Ett annat där jag vet att ärlighet är ett bra rättesnöre. Det är det jag menar när jag säger att det bara finns dåliga val. Att berätta är ett dåligt val utifrån att man krossar sambons känslor och liv. Att inte berätta är ett svek utifrån det implicita löftet man gett varandra att vara  ärliga mot varandra. Vilket som man anser vara bäst lär ju ha att göra med hur man värderar ärlighet gentemot undanhållande av sanningen av empatiskäl, men också vad som man tror kan hända vid ett visst scenario. Tänker TS att sambon är tunnhudad kanske hon värderar empatin högre, men om TS vet att hon aldrig kommer kunna leva ett fullödigt liv med sin sambo utan att berätta, är kanske det alternativet att föredra. 
    Fast sambon har ju redan fått sitt liv förstört, valen står mellan att bli sårad eller leva i en lögn, inget av dem är något positivt för hans del men det är fel att utgå ifrån att alla tycker att bli sårad är värre än att leva i en lögn, jag tror de flesta tycker tvärtom. Visst blir man sårad, men det är ändå bättre än att leva i en lögn år efter år.

    Att undanhålla sanningen av empatiskäl är en sanning med modifikation, det beror helt och hållet på vad den bedragne tycker i frågan. Om personen tycker att sanningen är viktigare än att bli sårad kan man knappast kalla det för empati. Om man vet att ens partner hellre vill veta sanningen vem är det man försöker skydda, honom eller sig själv?

    Det spelar väl ingen roll hur tunnhudad man är, vill han veta sanningen så är det väl det han borde få? Vem är TS att avgöra vad han ska eller inte ska få veta? Det vet väl han bäst själv?
  • Anonym (man)
    jrockyracoon skrev 2018-02-04 00:55:30 följande:
    Du har absolut en poäng i det att om man tar ett beslut utan sambons vetskap att inte berätta, så fråntar man honom valet hur han ska förhålla sig till allt detta. Och vet man säkert att sambon skulle må bäst av att få vetskap, då ska man givetvis berätta.

    Det finns kanske en väg till något positivt trots otroheten tänker jag. Om t.ex. TS väljer att bryta helt med sitt ex, kan de kanske jobba fram något fint och bra ändå, trots detta stora svek. 

    Ang. att leva i en lögn, så tycker jag det är intressant att jämföra med t.ex. en känslomässig otrohet, eller en fantasiotrohet. Säg t.ex. att en äkta make har fantasier om att vara otrogen med en annan, utan att berätta det för sin partner (men det är endast på fantasistadiet). Kan man då säga att kvinnan har fått livet förstört och lever i en lögn? Om man svarar nej, på den frågan blir det en svår gränsdragning när man lever i en lögn och hur skadligt det är.

    Jag tycker inte det är bra att undanhålla en så viktig information om att man varit otrogen för sin partner. Och det är inte bra att ta beslut åt andra baserat på hur man tror/inbillar sig att de kommer reagera. Men som sagt, jag tycker att ibland står man mellan dåliga val, och att man då tvingas välja mellan två dåliga alternativ.

    TS kan givetvis sägas vara dåligt lämpad för att ta beslut utifrån TS' sambos bästa (eftersom hon har personliga motiv för att inte säga sanningen), men om argumentet är att inte "krossa" TS' sambos känslor, är det i så fall nödvändigt att hon tar beslutet, eftersom om hon överlät detta till TS, skulle ju han få veta. 

    Hon kan ju förstås inte berätta för sambon, utan att han får veta.

    Jag tycker att TS sambos personlighet är avgörande för om TS ska berätta eller inte. Riskerar han att hamna i psykos, eller bli traumatiserad av hennes svek är det väl självklart att hon inte ska berätta? Om han är en stabil personlighet och kan antas klara av det, och dessutom har gett uttryck för att han gärna vill veta, så ska kanske TS berätta.
    Jag tycker inte det går att jämföra fantasier och handlingar, du döms till exempel inte för mord bara för att du någon gång önskat att någon ska dö. Tankar och fantasier har alla människor rätt till, handlingar är däremot en helt annan sak. Man har rätt att tycka vad man vill om andra människor, men man har inte rätt att behandla andra människor som man vill.

    Håller med om att den som är otrogen inte är lämpad att ta ett sånt beslut eftersom personen är väldigt partisk. Och därmed blir ju också avgörandet om när det är ok att berätta och när det inte är ok att berätta snedvriden redan från början. Även om mannen nu skulle kunna tåla sån information så kommer TS antagligen hitta många sätt att rättfärdiga för sig själv varför det är bäst att låta bli att berätta.
  • Anonym (man)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2018-02-19 23:35:35 följande:
    Ja det stämmer. Fast en ?helt okänd man som jag bara var kåt på? stämmer inte.

    För att det är inte lätt att bara lämna när man bor tillsammans och framförallt när man har barn tillsammans. Jag älskar honom, men vet inte om jag är kär i honom längre, det är också det som är svårt att skilja på ibland, och hur vet man om det är över föralltid eller om det bara är en svacka. Jag vill inte lämna honom förhastat.
    Spelar det någon roll? Ni skaffade barn innan ni hunnit prova hur det var att leva med varandra.

    Det understrukna förklarar din förvirring, du verkar inte kunna skilja på kärlek och förälskelse utan verkar tro att förälskelse är kärlek. Om det är det du tror så är det kanske inte så förvånande att du vill ut så fort förälskelsen ebbat ut som den gör i ALLA förhållanden förr eller senare.
Svar på tråden Kär i en annan man/otrohet!!!