• Anonym (Blivande SD?)

    Jag är halvspanjorska, hur negativt blir det för mig om SD vinner valet?

    Vill rösta SD. Mest för att jag är trött på invandringen och vad den gjort och gör med Sverige. Jag är född här men min mamma kom hit från Spanien på 70-talet. Jag har många vänner från hela världen så är ingen rasist alls. Är bara emot migrationspolitiiken och på hur kaosartat allt börjar bli. 

    Om jag röstar SD och de vinner valet. Hur kan de slå negativt mot mig och min mamma som inte brytt sig om att bli svensk medborgare och inte vill bli det heller (fråga mig inte varför hon tycker inte det behövs efter snart 40 år i landet). 

  • Svar på tråden Jag är halvspanjorska, hur negativt blir det för mig om SD vinner valet?
  • Anonym (Va)

    SD kan inte "vinna valet". De kan nå en nivå där andra partier tvingas samarbeta med dem, men de kan inte få majoritet. Inget parti i Sverige kommer få egen majoritet.

    Blir SD stora kommer ingenting ändras för dig eller din mamma. Naturligtvis inte. Inga stora förändringar kommer ske oavsett vilka som styr efter nästa val. Det är för sent för Sverige.

  • Anonym (xyz)

    Som föregående inlägg säger så krävs ju att något annat parti röstar på SD-förslag för att de ska bli verklighet.
    Det finns ingen anledning att bli orolig för de som har permanent uppehållstillstånd.
    Det finns en majoritet i riksdagen för en restriktiv migrationspolitik, så det är väl bara om Fi, V och MP får för mycket makt som vi alla bör vara oroliga.

  • Anonym (Hepp)

    Som sagt, SD kan inte vinna valet, men OM de gjorde det skulle det vara bad news för alla kvinnor eftersom det är ett värdekonservativt parti som vill tillbaka till en tid när kvinnor och män var helt ojämställda och kvinnor hade färre och sämre rättigheter än män.

  • ttr

    Är Jimmy frisk nu och kan hantera åtminstone sitt spelande? Har inte bra koll på honom eftersom finns inte på kartan att jag röstar gänget som bråkar som dem gör.

  • Anonym (J)

    Bättre än S i alla fall.

    Hycklande rasister är de värsta sortens rasister.

  • Anonym (.)

    Är själv adopterad mörk kille.
    Mötte en svensk man som såg ganska rik ut med sin stora svart hund för 12 veckor sen. Redan på 20 m avstånd stod han stilla och råblängde på mig för att sen försöka attackera mig när jag gick förbi, han försökte slå mig med samma hand som han höll hunden i (idiot), för att jag var en  "neger-j*vel".
    Ärligt talat blir det riktigt kaos med typ inbördeskrig så kommer inte många bry sig om varför man är här och hur man hamnat i sverige.

    Men tror att det är lite lugnare för tjejer/kvinnor. O kanske för de flesta som inte är mörka egentligen då det är lite mer påtagligt för en svensk att se skillnaden mellan vit och mörk.

  • Anonym (.)
    Anonym (.) skrev 2018-02-03 13:03:59 följande:

    med sin stora svart hund för 2* veckor sen. 


  • Ransos

    Det blir inget negativt för dig du är vit och många vita invandrare röstar på SD.

  • Anonym (Essie)

    Hur tänker du att det skulle bli "negativt" för dig för att du har spanska rötter? Sverige är ju fortfarande med i EU och genom det har ju din mamma rätt att bo i Sverige oavsett om hon är medborgare eller inte. Tror inte SD skulle kunna göra nåt åt det på fyra år.

    Är väl bara att kolla igenom vad SD står för (och speciellt frågor som inte rör invandring) och avgöra själv om det är saker du stödjer eller inte. Bara det kan väl avgöra hur negativt det skulle bli för dig om dom skulle få nån slags makt.

Svar på tråden Jag är halvspanjorska, hur negativt blir det för mig om SD vinner valet?