• Maya 889

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Hejhej, jag hoppar också in här!

    Första försöket för mig och sambon, jag är 26 och han är 28. Känns sååå otroligt att vi faktiskt har bestämt oss för att börja försöka, bara det steget känns så himla stort, läskigt och spännande!

    Har BIM den 14 April och har ÄG i skrivande stund, så nu kör vi så det rycker haha!

  • Maya 889
    norrland91 skrev 2018-03-29 09:04:13 följande:

    Hej och välkommen! Håller med, det är enormt stort (största i livet) att ta beslutet. Så himla pirrigt och spännande, känns som att man har en stor fin hemlighet med sin partner. Nog för att jag berättar till mina närmsta vänner som peppar oss :)

    Håller tummarna för oss!


    Tusen tack!

    Ja verkligen, jag har tänkt att jag ska försöka hålla det hemligt för alla och sen ge dom en mega surprise! :D lättare sagt än gjort då det är det enda man vill prata om, men det är tur att ni finns att ventilera med istället! :)
  • Maya 889
    norrland91 skrev 2018-03-29 12:52:01 följande:

    Ja det kommer bli så kul att överraska! Fantiserar över roliga sätt att överraska på :) Vi säger inget till våra familjer, bådas föräldrar har tjatat 5år på barnbarn så de har väl börjat ge upp hoppet haha.

    Tyvärr har jag inte så lätt att bli gravid som jag trodde så sagt nu till mina närmsta vänner så jag får stöd i det.

    Vad tror ni om att ens partner ska låtsas ta kort på mig och mamma. Men han börjar filma istället och så säger vi typ "nu måste du le och se glad ut för du ska ju bli mormor". Så får man reaktionen på film :D är inte det en rolig idé? Älskar att överraska!


    Eller huuuur, samma sak här, föräldrarna har tjatat och tjatat så ska bli så kul att få överraska dom när det väl är dags! :D Riktigt bra överrasknings tips!!! Man vill hu absolut ha det på film!

    Vännen då,hur länge har ni försökt? Snart kommer ni plussa ska du se! <3 När har du BIM?
  • Maya 889
    Jenni94 skrev 2018-03-29 18:10:22 följande:

    Första försöket denna månaden är så peppad vill verkligen! Så kul med hur man kan överraska sen för vi har också bestämt att hålla det hemligt. Både att vi försöker och minst 12 veckor när vi blir gravida. Är så nervös vill så gärna! Är 24 o sambon 25


    Samma här, också första försöker!! Riktigt pirrigt, har ÄG nu så nu är det bara att tuta och köra :D Svårt att hålla det hemligt som sagt, man vill ju bara skrika rakt ut, men ska verkligen försöka hålla truten in i v.12!
  • Maya 889
    norrland91 skrev 2018-03-29 21:53:41 följande:

    Vi har kört på 9 månader utan preventivmedel och tänkt händer det så händer det. Dethär är andra "all in" försöket. Känns dock inte som att det blev något denna gång heller, men tror jag tänker så mest för att slippa bli besviken. Brukar alltid inbilla mig massa symptom. Känns ganska skamligt att inte ha lätt för att bli gravid om jag ska va ärlig..

    Bim 12/4, lång väntan :)


    Förstår att det är tufft, men det kommer ska du se!!

    Och så ska du ABSOLUT inte känna! <3 Finns ingen skam i det överhuvudtaget! Och två ?riktiga? försökt utan framgång är helt normalt!

    Jag har BIM 14/4, vem vet, vi kanske tajmar varandra! :)
  • Maya 889
    hallonnpaj skrev 2018-04-13 13:02:20 följande:

    Ja jag hoppas verkligen det! Inget tecken på mens än heller så bara vänta och se .. :)


    Hur går det för dig? Har också BIM +1, negativt test igår och inga graviditets symptom. Känns som att hoppet är ute då men man vet ju aldrig!

    Berätta gärna hur det går för dig! :)
  • Maya 889
    hallonnpaj skrev 2018-04-14 19:10:00 följande:

    Spännande att du är i samma situation! Är aldrig kört förrän mensen dyker upp ;) jag är hos mor och far över helgen, är på bim+2 och inget tecken på mens. Har därför inte kunnat testa mig sen bim så ingen aning. Får testa mig till veckan. Aldrig varit sen förr. Är 34 dagar sen min första mensdag på förra mensen. Har du testat nå mer?


    Samma här, brukar aldrig vara sen! Men i och med att jag saknar symptom och gravtestet visade negativt på BIM -1 så känns det högst osannolikt. Nu är det cykel dag 32 så lite fundersam börjar man ju bli.

    Kommer dock inte testa på ett par dagar, känns verkligen inte som att jag är gravid så det är nog kroppen som spelar mig ett spratt.
  • Maya 889
    hallonnpaj skrev 2018-04-15 11:22:07 följande:

    Tror inte det är kört för det. Många har inga symtom så tidigt plus att många inte plussar innan bim. Det försöker jag hålla på iallafall ;) jag har inga symtom typ förutom att brösten är större. Inga övriga gravsymtom eller pms symtom. Längtar till på tisdag då jag kan testa ???? då är jag på bim+5


    Hoppet lever än! Håller tummarna för oss! Du får berätta hur det går :)
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet