• Plus

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    MrsEK skrev 2018-04-27 11:55:24 följande:

    HJÄLP MIG, jag vet att jag ska avvakta och testa igen, men ser ni strecket och vad tror ni? JAg vågar inte hoppas samtidigt så är det FÖRSTA GÅNGEN av alla 9 försök som jag ens ser en skugga! Annars har det varit totalblankt. Detta är BIM dagen, imorse.


    Jag ser en liten skugga på testet :D
  • Plus

    Denna eviga väntan som har börjat nu.. jag fick positivt på ägglossningstest i tisdags och onsdags (2/5 o 3/5). Vi mös i tisdags, onsdags och igår torsdag så nu måste det ändå bli något tycker jag. De andra månaderna har jag antagligen missat ägglossning. Men nu har vi verkligen kört på.

    Jag tror jag har bim den 15/5 eller 16/5. Men det är såååå långt till dess. Jag bara önskar att det kunde gå snabbare allt detta :/ jag vill ha en liten bebis nu ju.

  • Plus
    Saima17 skrev 2018-05-04 19:05:07 följande:

    Ja hade åxå äl 1/5&2/5. Ska ha mens 15-16.5. Vi fick till d varje dag från 26.4 förutom i måndags 30.4 och igår kväll. Så hoppas vi int ha sumpa chanserna för bebis. Bara vänta å se. Sambon åker på onsda.. Nu ska d mysas bara för att fram t dess. Ska börja me gulkroppshormon på sönda. Första månaden av 3..


    Då har vi bim samtidigt :D vi har också myst nu flera dagar när det va positivt på ägglossningstestet, så jag hoppas verkligen denna månad. Jag försöker att inte tänka så mkt på bebis, men det är såå svårt.. jag börjar nästan gråta redan nu .

    Hur gammal är du o din sambo?
  • Plus
    Saima17 skrev 2018-05-05 12:40:33 följande:

    D här e första månaden sen oktober som ja int äl testar.. Utan bara gått på ca datum å flytningar.. Fick lite ljus ljus rosa lotionstjock flytning idag.. Men e ju bara 5 dar sen äl.. Men vem vet.. Ja fyller 32 i sommar å sambon e 31. Ha försökt sen i oktober men fått bara ett positivt äl test i januari. Trodde ja va utan äl men vi fick undantag å började utredning som visade toppen blodprover på mj å perfekt spermaprov på sambon. Hade 8 äggblåsor sammanlagt efter äl förra mån. Varav en blåsa som var jätte stor så var den ledande. Så känns ju bra. Börjar me gulkroppshormon imorron i 10 dagar så ska se va d blir nu. Hur gamla e ni? Hur länge ha ni försökt?


    Aha okej :) jag körde ägglossningstest förra månaden och nu denna månad. Jag är 26, fyller 27 i juni och min sambo är 37. Jag sluta med ppiller i slutet av november 2017, så det är inte jättelänge vi har varit igång.

    Vi kolla även i ett microskop på min sambos spermier, och jag såg en massa som rörde sig, så jag tror inte det är något fel på han iaf. Men har hört en massa att det kan ta upp mot 1 år efter att man slutat med ppiller.
  • Plus

    Någon som vet om alla glidmedel är spermiedödande? Jag är rädd att jag kanske inte blivit gravid pga glidmedel.. men kan klart vara andra orsaker med. Men jag kom o tänka på det idag så jag vill höra med er vad ni säger.

  • Plus
    Jagerika skrev 2018-05-28 07:36:27 följande:

    Vi använder inte glidmedel runt ÄL längre pga att det är spermiedödande, så försök undvika det!


    Aha okej. Ja då ska jag undvika det. Tack för svar.
  • Plus
    Mullbär skrev 2018-05-27 23:58:30 följande:

    Utifrån mina efterforskningar på nätet verkar det som att alla glidmedel är dåliga, finns endast ett (dyrt) special som är till för att hjälpa (minns inte vad den hette).. Även tex olja försämrar.. 

    Tror det handlar mer om att dom gör det svårare för spermierna att simma än att dom dödar. Läst en del om att många upptäckt att glidet varit boven o blivit gravida fort när de slutat! Värt att testa :)


    Tack för svar. Då är det till att skippa glidmedel dagar innan och efter då.
  • Plus

    På lördag ska min mens komma enligt appar jag har på telefonen, men är inte säker på om det stämmer, tror snarare på onsdag den 20e. Idag köpte jag två testa tidigt gravtest. Jag tänkte jag skulle ta ett innan idag men valde att vänta till imorgon ist :D jag hooooooppas verkligen på ett plus nu!!

Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet