Inlägg från: Anonym (Vanja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vanja)

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Jag har försökt i tre månader. Gick in på Apoteket och köpte ett graviditetstest på väg hem från jobbet idag trots att det egentligen är alldeles för tidigt för att testa (ÄL +10). Men man har ju läst om kvinnor som fått riktigt tidiga utslag så here we go! 

  • Anonym (Vanja)

    Hej alla!

    Tillbaka här igen efter tidigare misslyckade försök :(

    Nu har jag BIM måndagen den 15 oktober. Hade ÄL i fredags eller i lördag (5/10 eller 6/10 alltså). Någon annan???

  • Anonym (Vanja)
    WanderChild skrev 2018-10-09 21:09:01 följande:

    Samma här, äl i lördags! :) Hur lång lutealfas brukar du ha? Låter tidigt med BIM redan måndag. Jag har hittills haft 6-8 dagar bara så testat munkpeppar o nu att smörja med progesterall denna cykel i förhoppning om att det ska dröja lite längre innan en eventuell mens dyker upp...


    Min lutealfas ligger på 7-10 dagar, det varierar lite men oftast typ 8-9 dagar. Jag vet att det är kort! Min cykel är typ 26-28 dagar. Sorry är så himla trött just nu, kanske sjabblar till siffrorna :p Jag har i alla fall funderat på progesterall men vågar typ inte testa! Du får jättegärna återkomma med hur det går för dig! :)
  • Anonym (Vanja)
    WanderChild skrev 2018-10-09 21:49:31 följande:

    Låter som du också kan ha lite hinder där med så kort lutealfas... under 10 dagar sägs ju vara alldeles för kort, gärna längre än 12 dagar ska den va. Känner att jag inte har ngt att förlora så därför testar jag mig fram. Munkpepparn verkar iaf haft positiv effekt på första delen av min cykel då jag fick tydligare flytningar och starkare streck på äl-testet. Har aldrig fått klart positivt innan men det fick jag nu! Så både östro och lh verkar ha höjts, nu hoppas jag bara prog också kommer höjas. Kommer uppdatera framöver!


    I know :( Samtidigt så läser jag i långa trådar här att många blivit gravida trots kort lutealfas. Men har också läst gott om progesterall, så hoppas att det finns hopp för oss båda! :) Tänker att jag (vi) ska försöka tre försök till och sedan se över hjälpalternativ faktiskt.

    Känner du någonting då? Själv känner jag absolut nada tyvärr :/
  • Anonym (Vanja)
    WanderChild skrev 2018-10-10 11:22:52 följande:

    Jo jag har också läst om det men med tanke på att min senaste var 6 dagar lång bara o jag på äl+4-5 kände definierade stick i livmodern och sen fick en minimal ljusrosa flytning och sen inget mer den dagen så är typ helt säker på att det var inbändningen jag kände o en nidis som sen kom, så blev jag så sjukt deppig när mensen kom dagen efter o bara sköljde ut allt :(. Beställde munkpeppar o progesterall direkt då för att iaf ge det en chans nästa vända...!

    Känner inga biverkningar alls av krämen o i övrigt har jag i 2-3 dagar nu kännt lite petande känsla kring höger äggstock, hade samma förra månaden o tänker mig att det är känslan av ägget som vandrar. Är väldigt känslig där *inne* så känner typ allt som händer! Har läst att man kan känna de små sammandragningarna som äggledaren gör för att föra ägget framåt. Förra månaden hade jag först den känslan i 2-3 dagar och sen som sagt en typ petande känsla långt ner på höger sida i livmodern.


    Du får vara min test-person! Haha! Lova att säga till hur det gick! Om du fick längre lutealfas. Hur länge har ni försökt? Och ska du testa innan BIM? :)
  • Anonym (Vanja)
    WanderChild skrev 2018-10-14 22:57:47 följande:

    Jäkla skit igen! Nu kom mensen ;((((( Blir mer o mer besvike för varje gång! Tycker jag gör allt rätt o lite till med allt jag proppar i mig för att ge kroppen det den vill ha o så funkar den helt enkelt inte som den ska ändå! Jag hatar alla sidor där man läser att *mensen kommer aaalltid ca 14 dagar efter ägglossningen*. Nej det stämmer inte!! Får mig bara att känna mig ännu mer misslyckad när alla hävdar att så ÄR det. O därtill har jag typ ont på något sätt i magen alltid hela tiden eftersom det PR så kort tid mellan varje fas; äl, mens, nånting annat osv ... Det går knappt en dag utan nån form av molande värk, börjar bli SÅ trött på det o har ändå bara försökt 3 vändor :(. Fysiska smärtan/obekvämligheten tar nåt otroligt på psyket. Äl+8 tog hoppet slut denna månaden också... Förlåt, nu har jag gnällt av mig. Konstaterade mens o gick o la mig direkt. Ska ta o boka tid hos bm i morgon för att försöka få hjälp med detta elände!

    Ang temp vid mp vs RR så har jag nog legat högre i temp hela denna cykel på mp än jag gjort innan. På RR var det ungefär samma med som utan. Har dock börjat se ett mönster med upp/nedgångar på specifika dagar genom varje cykel.


    Quote:ar ditt samtal med någon annan nu men orkade inte bläddra tillbaka hela vägen till din och min tidigare dialog. Du och jag hade väl samma BIM som är idag?! FAN ATT DIN MENS KOM! Kan det inte vara en nidis då...?! Sista hoppet!!! Själv går jag som på nålar här borta... Ingen mens, inga symtom, ingen mensvärk, inga ömma bröst men tyvärr: TEMP-DIPP :(
  • Anonym (Vanja)

    Min lägesrapport ser ut som följer: Min temp-dipp som jag skrev om igår blev hög efter någon timme. Insåg att temp-metoden förmodligen inte är någonting för mig. Har en rätt dålig termometer och en rätt feber-känslig kropp där temperaturen verkar svaja lite väl mycket. I alla fall... Så är det två dagar över BIM idag. Har inte ömma bröst. Fick mensvärk igår. (Förlåt för too much information men...) Tyckte mig ana en brun flytning i toaletten imorse. Kändes som att det kanske var torkat blod, pytte lite. Idag har jag ingen mensvärk och får helt enkelt bara gå runt och vänta och se om mensen kommer igång eller inte. Känner mig inte gravid, inget illamående, ingenting :(

    Hur många är vi som går och väntar på en försenad mens???

  • Anonym (Vanja)
    Anonym (Gullan) skrev 2018-10-16 14:16:16 följande:

    Ska du inte ta och göra ett test iaf? :)

    Jag plussade förra veckan och går in i vecka 6 idag. Dock känner jag mig bara väldigt hungrig och har ont i magen ibland. Inte alls illamående men jag antar att man inte behöver känna det? Vill gärna känna något mer för att inte oroa mig för att allt stannat av. Värsta att gå och vänta till efter vecka 12...!!


    Grattis till ditt plus!!! Åh vad kul! Och fy vad avundsjuk jag blir! :) Jag har en lång rad av negativa tester bakom mig och har nog byggt upp en rädsla och ångest kring graviditetstest... Nästan som en tvångstanke, om jag testar så blir det inget. Började testa redan fem, sex dagar efter ÄL förut och blev helt besatt. Så planen nu är att vänta med att testa till helgen, typ fredag. Blev ju besviken av mensvärken igår och den bruna flytningen idag. Så går verkligen bara omkring och väntar på mensen... :( Hur många försök tog det för dig innan du plussade?
  • Anonym (Vanja)
    Jojjans skrev 2018-10-16 14:32:52 följande:

    Min temp svajar jättemycket om jag testar olika tider. Så om tempen varierade efter en timme så säger det nog inte så mycket.. tror man ska ha sovit 4 timmar is träck minst och gärna samma tid på dygnet ungefär för att det ska funka :)

    Jag tycker det är en superbra metod så därför förespråkar jag lite. Men passar ju såklart inte alla...


    Jo, just det, så är det ja. Man ska testa samma tid! Men det gjorde jag för några cyklar sedan. Gav det ett seriöst försök. Testade innan jag steg upp på morgonen och tyckte fortfarande att det var svajigt och svårt att se ett mönster. Men du har rätt, min dipp och jojo-höjning här nu kan man kanske inte räkna.
  • Anonym (Vanja)

    Visst är det osannolikt att få en nidblödning vid BIM? Och visst är det orimligt att ägget skulle fästa på BIM, så mycket som 10 dagar efter ÄL?

  • Anonym (Vanja)
    oshark skrev 2018-10-16 16:01:13 följande:
    Thessss skrev 2018-10-16 15:13:18 följande:

    Följer gärna din fråga, undrar också detta! 


    En nidblödning är tydligen ganska ovanligt om man ska tro internetfolket (vilket man väl å andra sidan inte ska göra), men man kan ju också få blödningar som varken är mens eller nidblödning och vara gravid.

    Ägget fäster normalt 7-10 dagar efter ÄL enligt vad jag har läst. Så att ägget fäster ÄL+10 är inte alls orimligt. Om du däremot har en lutealfas på 10 dagar skulle det ju kunna vara lite svårt för ägget att fästa på ÄL+10 eftersom kroppen kanske redan signalerat ut att det är dags för mens vilket skulle kunna leda till att ägget som försöker fästa sköljs med ut. Om man har otur.

    Men absolut möjligt att ägget fäster ÄL+10 och absolut möjligt att ha någon for av blödning och ändå vara gravid (beroende på hur blödningen ter sig då).
    Tack för ditt välskrivna svar! Det var informativt och bra! Jag har självklart grubblat massor över det här med att jag har så kort lutealfas. Men om man ska tro på internetfolket (vilket man väl å andra sidan inte ska göra) så har jag läst solskenshistorier om tjejer som blivit gravida med allt från 8 till 10 dagar lutealfas. Men förstår helt klart problematiken... :/
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet