• Louiseo

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Hej!
    Fick precis mens så vi laddar om för 10onde försöket här. Man blir verkligen desperat på olika sätt, något jag trodde att jag inte skulle bli. Jag tänkte testa Bisolvon-metoden. Jag vet att det är trams men så länge det får mig att ha hopp så varför inte..

    Någon annan som testat? erfarenheter? :) 

  • Louiseo
    Barnvakten1 skrev 2020-02-02 18:44:16 följande:
    Förstår dig precis! Till slut har man testat allt hehe. Vi testade Bisolvon tre månader i rad men hjälpte tyvärr inte. Men har dock läst om massa andra som blivit gravida i samband med att de tagit det och det gör ju att man får upp hoppet. Så jag skulle köra på och försöka hålla hoppet uppe, helt plötsligt kan det ju ta sig! Det man ska tänka på är att sluta äta när ägglossningen är över, så börja i samband med att mensen är slut :) håller tummarna för dig!
    Vad trist att det inte fungerade för er. Som sagt, jag tror inte på det men det ger lite hopp så varför inte. För psyket känns det liksom bra att göra någon som KANSKE ökar chanserna. Speciellt när man försökt ett tag .. 

    Men precis, mellan mens och ÄL har jag förstått som att man ska ta det :)

    Försöker ni just nu med?
  • Louiseo
    Matildaaa skrev 2020-02-02 21:20:17 följande:
    Jag sitter med precis samma tankar, jag vet att det inte finns några vetenskapliga belägg för ?bisolvon-metoden?, men jag kan knappast bli mindre gravid än vad jag redan är!
    Exakt! för mindre gravid än man är just nu är ju fasen omöjligt, jag är mitt i mensen med mensvärk och allt därtill. Jag kör all in på Bisolvon nu. 3 tabletter om dagen fram till äl :) 
  • Louiseo
    Barnvakten1 skrev 2020-02-03 18:02:35 följande:
    Eller hur! Allt som ger lite hopp är alltid bra. Och har läst här inne att vissa kliniker rekommenderar Bisolvon också, så då kan man ju inte vara helt galen som testar. Försöker tänka att allt som är rimligt att testas ska testas haha.

    Vi försöker just nu, är uppe i 1,5 år så går inte så bra. Men är under utredning nu så det börjar hända saker iaf! Har ställt in mig på att det kommer bli IVF och att vi kommer behöva kämpa ett tag till för att inte bli besviken, hehe. Så det jag kör på nu är att försöka äta hälsosamt, ta vitaminer som omega3, folsyra, probiotika och d-vitamin, samt träna så mycket jag orkar för att stärka upp kropp och kondition inför en, förhoppningsvis, graviditet snart :)

    Är ju ett år som rekommenderas att man ska ha försökt själv för att söka hjälp, så är ändå glad att vi gjorde det direkt vid ettårsgränsen för utredningen tar låååång tid haha.
    Okej, jag förstår. Det är så tufft alltsåå. Skönt att ni tog tag idet direkt. Vi är ju på försök nr 10 och har sagt att händer det inget när försök 12 är avklarat ringer jag direkt till en klinik. Tänker inte låta tiden rinna iväg, Man blir ju inte yngre heller. Du gör ju verkligen allt du kan. Mer än så kan man inte göra. Har ni gjort några tester ännu? 

    Jag börjar ställa in mig lite redan nu på att det KAN bli ivf. Men det skrämmer mig. Jag läser hur andra upplever det med äggplock osv och det låter ju fruktansvärt emellanåt. Jag intalar mig att det löser sig .. 
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet