Inlägg från: Kaosigajag |Visa alla inlägg
  • Kaosigajag

    Bebis som sover extremt mycket?

    Har också en bebis som sover extremt mycket. Skulle uppskatta till 20 h timmar på dygnet om inte mer. Ammar varannan-var tredje timme.Bebisen är sex veckor, hade en tuff start i livet med sondmatning pga slö (gulsot). Föddes med akutsnitt 37+4. Helammar och går upp väldigt bra i vikt. Men kan inte släppa oron, över att bebisen sover så mycket. Känns som att vi inte hinner samspela någonting. Fått något leende men inga tydliga svarsleende eller joller (Kan se att bebis försöker jollra nån gång ibland men händer inget)

    När bebis ligger på magen somnar hen, vilket gör att nacken är ostabil ännu. Är vaken Max 15 minuter per gång, vaknar ofta till med magont och spänner sig en hel del och somnar om direkt. Det är som att bebisen vill sova för att slippa känna magontet. Bvc ej oroliga, ska testa utesluta mjölk för magont. Bebis följs även på neurologen pga slöhet med låg tonus vid födsel. Samt utredd för metabola sjukdomar (inga avvikande prover) Tonus och reflexer utan anmärkning nu. Fäster blicken och följer hyfsat. 


    Har era sjusovare till barn varit senare i utvecklingen eller har dem följt allt ?by the book??  Har en magkänsla som säger att något är tokigt med bebisen. Frågan är bara vad. 

Svar på tråden Bebis som sover extremt mycket?