Inlägg från: Anonym (lite salt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lite salt)

    Båda syskon gay?

    Vad som "orsakar" homosexualitet är långtifrån utrett på en vetenskaplig nivå. Det finns olika teorier, men ingen är helt övertygande. Arv, miljö och epigenitik tycks samspela, men inget entydigt svar har ännu kunnat ges.

  • Anonym (lite salt)

    Vad gäller hur jag som förälder hade reagerat så hade jag inte brytt mig så mycket om barnens sexualitet men blivit lite ledsen eftersom det fortfarande finns fördomar mot homosexuella och svårigheter om man vill adoptera eller skaffa biologiska barn, och jag hade varit ledsen att de skulle få lite svårare liv än de kunnat ha.

  • Anonym (lite salt)
    Anonym (Ofelia) skrev 2018-02-17 00:52:15 följande:

    Som sagt är jag släktforskare.

    Då är genetiken viktig.

    Då hjälper det inte vem som känts viktigast.

    För er känns det säker så men räkna inte med att det känns så för andra i släkten.


    Du är medveten om att det finns otrohet och oäkta barn va? Så din rena blodslinje är kanske inte lika fin som du tror, utan det kan vara drängen som är far till din mormorsfar.
  • Anonym (lite salt)
    Anonym (Ofelia) skrev 2018-02-17 11:00:45 följande:

    Jag har inte missförstått men tack för engagemanget.


    Men det du har fått om bakfoten är att släktforskning inte är någon biologisk forskning. Är du intresserad av det får du söka dig till genetiken.

    Inom släktforskning får du gå på det som står i kyrkboken, vilket ju inte är samma sak som vem som genetiskt är förälder. Släktforskning är alltså en gren av historia/etnologi/sociologi och inte av biologi/genetik, som du tycks tro.
Svar på tråden Båda syskon gay?