Inlägg från: Anonym (AnnaKaffepanna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (AnnaKaffepanna)

    Båda syskon gay?

    MissNastrax skrev 2018-02-17 13:44:13 följande:
    Anonym (lite salt) skrev 2018-02-17 11:57:48 följande:

    Men det du har fått om bakfoten är att släktforskning inte är någon biologisk forskning. Är du intresserad av det får du söka dig till genetiken.

    Inom släktforskning får du gå på det som står i kyrkboken, vilket ju inte är samma sak som vem som genetiskt är förälder. Släktforskning är alltså en gren av historia/etnologi/sociologi och inte av biologi/genetik, som du tycks tro.


    Håller med "lite salt", kyrkoboken tar upp födda barn, hur de kommit till är en annan femma. Oäktingar, bortbytingar (ja för sånt trams trodde ju dem på), adopterade osv brukar ganska sällan stå.

    Men om din dotter skulle få barn med en kvinna och din dotter var föderskan - då är barnet inte ditt barnbarn? För det är ju hennes blod du är så besatt över.

    Blod är sällan tjockare än vatten så förstår tyvärr inte varför "släkt" är så viktigt... majoriteten är ju sådana jag aldrig ens skulle bemöda mig att lära känna om man inte blev iväg tvingad varannat år..
    Vad jag har läst mig till så har "Ofelia" söner men jag skulle tippa att om hon haft en dotter som fött ett barn så skulle hon se det som sitt barnbarn. Varför skulle hon inte det?
    Däremot tror jag inte att hon skulle se det som att dottern fick barn med den andra kvinnan eftersom två kvinnor inte kan avla barn tillsammans. Hon skulle således inte skrivas in i släktträdet då släktband saknas.

    Jag tänker ungefär som Ofelia men har kanske fel i min spaning ändå...
Svar på tråden Båda syskon gay?