Inlägg från: Anonym (Pepp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Pepp)

    Skolan beviljade inte ledigheten!

    Anonym (Upprörd mamma) skrev 2018-02-20 13:01:58 följande:

    Sonen som går i åttan fick inte ledigt från skolan. Anledningen till att vi ansökte om ledighet är att vi ska på begravning till en nära släkting som avlidit. Sonen kommer då vara borta i 4 dagar, då resan dit är väldigt lång. Är så förbannad på skolan nu så jag vet inte vad jag ska ta mig till! Kan man överklaga på något sätt? Ja jag vet att min son har väldigt svårt med matte och riskerar underkänt, men jag tycker man kan göra undantag. Ska vi strunta i skolans nej och ta ledigt för sonen ändå eller ska man göra på annat sätt? Detta gäller nästa vecka så sonen har tyvärr inte lov då.


    Dåligt! Att inte ge ledighet för semesterresor mitt i terminen tycker jag är bra, men begravning måste man få gå på.
  • Anonym (Pepp)
    Kyss skrev 2018-02-20 14:12:28 följande:

    Att det ska vara så förbaskat svårt att respektera skolplikten och hålla sig till loven med att resa! Om nu din son riskerar F i matte, vilket är ganska allvarligt, är det urbota korkat av dig att åka på begravning. Och vadå "nära släkting"? Tycker skolan gör rätt som inte beviljar ledighet. Mah! Ungarna är ju mer lediga än vad de går i skolan, och ändå har föräldrar behov av att resa utanför loven. Morr.


    Om det är en nära släkting som betytt mycket för en åker man. Basta! Däremot kan det ju vara så i exempelvis detta fall att sonen inte bryr sig så mycket om begravningen. Det kanske mer än något de vuxna tycker är viktigt. Om inte sonen väldigt gärna vill gå på begravningen låt honom vara hemma och åk själva.
Svar på tråden Skolan beviljade inte ledigheten!