• modsey

    Skolan beviljade inte ledigheten!

    Självklart skulle vi åka. Maila rekor och lärare och meddela. Kör med helt öppna kort om att ni åker ändå

  • modsey
    Anonym (My) skrev 2018-02-21 18:05:25 följande:

    När jag var liten tog man inte ledigt utanför loven. Ingen åkte på semester mitt i terminen. Att skolorna nu säger nej i den utsträckning de gör beror på inflationen i ledighetsansökningar utspridda över hela året och att samma barn ofta åker iväg flera gånger under terminen och gärna i en vecka eller två, inte enstaka dagar. Vilket skapar mer jobb för redan pressade lärare, barnen missar undervisning som behöver tas igen, undervisningen störs, prov missas, vid nästa lektion hänger inte eleven med då det missat tidigare lektion, mm. Tyvärr drabbas alla av detta, även de som sällan begär ledigt utanför lov.

    Det sagt borde begravning av närstående vara ett undantag där man får ledigt kan tyckas. Problemet för skolorna är väl var man ska sätta gränsen och att reglerna måste gälla för alla. Om det sedan handlar om en elev som har svårt att hänga med i skolan eller som redan varit borta mycket blir det ju kanske lite mer förståeligt att skolan inte rekommenderar mer frånvaro. Föräldrarna gör ju ändå som de vill i slutänden. Finns många som skiter i skolans regler och reser ändå.


    Oj när jag var liten var det inte så ovanligt med extra ledighet. Vår familj tog ex empelvis en vecka varje vinter och var till fjällen.
  • modsey
    Anonym (My) skrev 2018-02-21 19:06:20 följande:

    När jag var liten åkte man till fjällen över nyår, på sportlovet eller påsklovet.


    Du tror att alla gjorde så eller de i din krets där du bodde. ? Hos oss var vi verkligen inte den enda familj som reste till fjällen utanför loven. En vecka och aldrig något problem!
Svar på tråden Skolan beviljade inte ledigheten!