• Sarri88

    Arbetsförmedlingen intervju

    Det är så att jag har blivit kallad för intervju hos Arbetsförmedlingen som arbetsförmedlare. Jag undrar ni som har genomgått denna intervju. 

    Tidigare när jag har sökt denna tjänst har man fått göra personligt test/iq test. Men pga det var första gången jag gjorde så dumt nog klickade jag när jag såg dessa figurer. Pga detta har jag inte gått vidare. De sägs att testet kommer vara kvar i 1 år i systemet. Men nu till denna intervju så undrar jag kommer jag få göra denna test igen? Beror det på vart i länet man har sökt jobbet så sparas de, kanske får göra om denna test pga jobbet är inte i samma län. Eller hur blir det? Är van och sökt att de som har fått gå på intervju har gjort denna test innan, utifrån de har deras cv/pb o testet gjort att de har gått vidare till nästa process inför jobbet. 

    Jag fick intervju tid pga cv/pb. Kommer det vara gruppintervju, det stod ej i mejlet. Har lite koll vad de kan ställa för frågor, utöver de vanliga intervjuer ställer dem annat. Kommer jag göra något slags test hos dem under dagen? 
  • Svar på tråden Arbetsförmedlingen intervju
  • RkR

    Hej, jag var på intervju hos Af förra veckan och fick då göra testet innan jag blev kallad. Testet gäller ett år om det är exakt samma test tror jag, annars får man nog göra det. Men eftersom du redan är kallad på intervju behöver du kanske inte göra något. Jag väntar för tillfället på att de ska höra av sig om hur det har gått! Frågorna var vanliga, men intervjun kändes tuff.

  • Sarri88

    Då vet jag. Hur menar du med tuff? Utöver de vanliga frågorna företagarna ställer var det något mer som Arbetsförmedlingen ställer??  Hur lång tid tog intervjun. Behöver man ta med sig något ex, intyg, betyg osv. 

  • Anonym (AF)

    Hej!

    Jag jobbar på AF. Varit på flera intervjuer där. Frågorna är uttömmande, beskriv varför du vill jobba på AF. Vilka styrkor har du med dig som du kan använda i jobbet? Hur ser du på myndighetsutövande, din roll? Hur hanterar du stress? Hur vet man att du är stressad? Hur levererar du negativa beslut? Etc.

    Väntetiden för att få besked kan dröja mellan 1-3 månader så du vet. Det är jobbigt att vänta.

    Inom vilket kontor/län har du sökt?

  • Anonym (?)

    Krävs det någon speciell utbildning för att få jobb där?

  • Anonym (AF)
    Anonym (?) skrev 2018-02-23 20:20:59 följande:

    Krävs det någon speciell utbildning för att få jobb där?


    Du ska ha 180 hp (högskolepoäng). Det kan vara i vad som helst. Låter kanske konstigt men det är endast krav på att det ska vara 180 hp.
  • Anonym (?)
    Anonym (AF) skrev 2018-02-23 20:29:14 följande:

    Du ska ha 180 hp (högskolepoäng). Det kan vara i vad som helst. Låter kanske konstigt men det är endast krav på att det ska vara 180 hp.


    Gäller yrkeshögskola då också?
  • Anonym (AF)
    Anonym (?) skrev 2018-02-23 21:00:37 följande:

    Gäller yrkeshögskola då också?


    Nej. Endast högskolepoäng. Går tyvärr inte att använda poäng från yrkeshögskola.
  • Anonym (Fd AF)
    Sarri88 skrev 2018-02-22 19:35:14 följande:

    Det är så att jag har blivit kallad för intervju hos Arbetsförmedlingen som arbetsförmedlare. Jag undrar ni som har genomgått denna intervju. Tidigare när jag har sökt denna tjänst har man fått göra personligt test/iq test. Men pga det var första gången jag gjorde så dumt nog klickade jag när jag såg dessa figurer. Pga detta har jag inte gått vidare. De sägs att testet kommer vara kvar i 1 år i systemet. Men nu till denna intervju så undrar jag kommer jag få göra denna test igen? Beror det på vart i länet man har sökt jobbet så sparas de, kanske får göra om denna test pga jobbet är inte i samma län. Eller hur blir det? Är van och sökt att de som har fått gå på intervju har gjort denna test innan, utifrån de har deras cv/pb o testet gjort att de har gått vidare till nästa process inför jobbet. Jag fick intervju tid pga cv/pb. Kommer det vara gruppintervju, det stod ej i mejlet. Har lite koll vad de kan ställa för frågor, utöver de vanliga intervjuer ställer dem annat. Kommer jag göra något slags test hos dem under dagen? 


    Jag gjorde aldrig något test så jag vet inte varför du behöver göra det. Olika kontor kör nog sina plika metoder. Men en sak måste jag anmärka på och det är ditt skriftspråk. Det är väldigt, väldigt dåligt. Man måste läsa dina meningar flera gånger för att förstå vad du har skrivit. Felplacerade kommatecken, inga kommatecken, inget frågetecken, grammatikfel, avsaknad av ordet "att" här och där samt att du skriver som du talar vilket ser helt konstigt ut i text. Detta är väldigt viktigt eftersom det ingår väldigt mycket dokumentation i tjänsten som arbetsförmedlare. Du måste helt enkelt träna på ditt skrivande.
Svar på tråden Arbetsförmedlingen intervju