• Aen87

    Alla kvinnor är potentiella horor...

    [quote=78550445][quote-nick]Femhenist skrev 2018-03-14 14:06:53 följande:[/quote-nick]

    1 - OK, vad handlar det om då?

    2 - Förklara gärna - jag är iden öra!

    3 - Jag har aldrig påstått det du skriver, och jag håller med dig.

    Jag förstår att du anser att du har något att säga, men du säger ingenting. Återkom gärna med lite saklighet. Det underlättar en vettig debatt.

    [/quote

    I min värld måste jag betrakta män som våldtäksmän i sårbara situationer eftersom att jag då mer naturligt tar beslut som gör att risken för att bli våldtagen minskar, exempelvis går jag inte ute ensam i mörkret där det inte är ordentligt upplyst, kommer det arbetare hem (typ sotare osv) ser jag till att jag har nära till min mobil, är närmast dörren osv. Det gör jag utan att reflektera över det och det är inget jag går och oroar mig över (förklarar eftersom det säkert låter aningen neurotiskt). För den saken skull bemöter jag honom inte som en våldtäksman. Det skulle vara något av det värsta att råka ut för, att bli våldtsgen).

    Att se alla kvinnor som potentiella horor är absolut relevant om du vill undvika något som skulle påverka ditt liv negativt, jag har bara svårt att se hur du skulle kunna vara tvungen att i efterhand behöva betala för ett ligg och varför du till varje pris måste undvika att hamna i den situationen eftersom det inte känns riktigt lika vanligt som våldtäkter. Men om du har det behovet så är det såklart upp till dig, jag blir inte provocerad, jag som kvinna har ju förutsättningar för att prostituera mig och hur ska du kunna veta vilka som gör det innan du känner personen?

  • Aen87
    Femhenist skrev 2018-03-14 15:35:17 följande:

    Vi är lite på samma spår då, men det där med "tvungen att betala i efterhand" förstår jag inte. Vad har det för betydelse här?

    Sedan, även om det inte spelar någon roll för sakfrågan (men jag bara måste kommentera det) så är min övertygelse att kvinnor som säljer sig (eller låtsas sälja sig) för gratisdrinkar är ett fenomen som med råge övertrumfar våldtäkter när det kommer till antal. ...men därom tror jag bara.


    Jag läste inte ordentligt, såg att du syftade på att kvinnor som önskar gratis-drinkar och betalar för ett ligg. Absolut, ser man det som prostitution att man ligger som "betalning" för gratis drinkar så förstår jag ditt resonemang bättre. Dock tror jag att du har lättare att välja bort att köpa en drink än jag har att parera en våldtäktsman samt att efterdyningarna av att ha legat med en kvinna (som du ju ändå haft lust att ligga med) och betalat hennes drinkar inte riktigt är jämförbara med efterdyningarna av en våldtäkt, i de flesta fall. Av dessa två anledningar så man kan ju tänka sig att mäns "behov" (i brist på annat ord just nu) att betrakta alla kvinnor som potentiella horor inte är lika stort som kvinnors "behov" av att betrakta män som våldtäktsmän. Med detta sagt så är jag fortfarande inne på att om du anser att du behöver betrakta alla kvinnor som horor innan bättre vetande för din egen skull så tycker jag att du ska göra det. Dock anser jag inte att det är okej att bemöta någon människa utifrån sina egna fantasifoster.
Svar på tråden Alla kvinnor är potentiella horor...