Inlägg från: amandakollb |Visa alla inlägg
  • amandakollb

    Vi som börjat med fertilitetsutredning

    Mikkans skrev 2020-04-08 19:40:32 följande:

    Någon här som äter provera och vet om man kan få ägglossning samtidigt?


    Jag äter provera just nu men vet inte om man kan ha ägglossning samtidigt, det tror jag inte.. vad tänkte du?:)
  • amandakollb
    Mikkans skrev 2020-04-10 12:20:49 följande:

    Det va mensvärk som jag kände.. så nu har jag istället fått blödning innan kurens avslut. Ska jag räkna det som cykeldag 1 tro? Och köra igång på letrozol på dag 3 som vanligt?:)


    Skönt med mens så tidigt! Jag äter sista tabletten imorgon och hoppas också på mens inom kort. Yes räkna de som cykeldag 1 och börja ät letrozol på dag 3 :) fick du mycket mens eller en liten blödning?
  • amandakollb
    Mikkans skrev 2020-04-10 17:12:23 följande:

    Än så länge väldigt liten. Klarrött blod i morse sen dess inte mycket alls.. men räknar det fortfarande som CD 1 tänkte jag.. vad tror du?

    Har du ätit provera innan? Brukar du få vänta? :)


    Nej första gången så vet inte alls hur länge de kommer ta :/ dock när jag torkade mig imorse så var det lite ljusrosa på papperet så hoppas att det kommer väldigt snart. Har du ätit förut och hur länge tog det då?:)

    Hm svårt, det jag är orolig för också, att det är svårt att veta hur man ska räkna om man får en lite blödning bara, om man ska räkna de som första dagen eller inte. Men om du bara fått en liten blödning idag bara och inget mer kanske du kan avvakta till imorgon och se om det blir mycket mer då? Och isåfall räkna det som första dag, eller åh jag vet inte haha!
  • amandakollb
    Mikkans skrev 2020-04-10 18:59:05 följande:
    Hahah ja det är så svårt. Men fick tips av en annan att även en liten blödning räknas, bara det är klartrött blod, färskt lixom. Detta är min andra kur och första gång kom "mensen" 5 dagar efter avslutad kur. Denna gången på dag 8 då... så märkligt.
    hur går det för dig, visst har du börjat med letrozolen nu? när ska du på första ultraljudet? :) 
  • amandakollb
    Mikkans skrev 2020-04-14 21:16:38 följande:
    Hej! Det stämmer, trippeldos dag tre med letrozol. Än så länge går det bra, känner lite "mensvärk" vilket jag inte kände sist, men det kanske är en tillfällighet också. Jag har VUL bokad på dag 13 denna gång???? Gör du eller din partner någon behandling just nu?:)
    Visst var det din andra omgång med letrozol? testade du med dubbeldos första gången och det gick inte, eller varför äter du trippeldos? :)

    ja vi gick på en fertilitetsutredning några veckor sedan, så jag har ätit provera, fått mens, och nu är jag på CD 2 och ska börja med dubbeldos imorgon. jag fick inbokat ultraljud på CD 11, men hört att det är vanligt runt 12-14 så 13 borde vara ok! vilket datum ska du dit? :) Hur länge har ni försökt bli gravida? 
  • amandakollb
    Mikkans skrev 2020-04-15 08:26:54 följande:
    Precis, jag åt enkeldos för något år sedan och de gav inget. Så startade med dubbel och nu trippel då. Har du pco/s eller finns annan anledning till att du inte ägglossar? :) Vi ska till vår klinik på onsdag (eller jag ska, partner är inte välkomen vid VUL just nu). Jag slutade med p-piller för tre år sedan, så i tre långa år. Ni då?:)
    okej så du testade en enkeldos för något år sedan och sen tog ni uppehåll tills nu då ni testade dubbel och nu trippel? :) 

    jag har tydligen PCO så har väldigt oregelbunden mens och ibland cykler utan ägglossning. jag slutade med p-piller för 4 år sedan men vi har försökt aktivt i ett år men sökte hjälp innan det gått ett år iom att jag kan få mens typ var tredje månad. hur ser det ut för dig? :)
  • amandakollb
    Mikkans skrev 2020-04-15 09:22:35 följande:
    Precis, det stämmer:)

    Jag har pcos och cykler på 33-63 dagar, oklart om jag ägglossade på dem. Fick en "kemisk" graviditet i december vilket blev droppen samt startskottet på utredning och nu letrozolbehandling. Vi har även ivf remiss inskickad :)
    nej vad tråkigt :( vad innebär en kemisk graviditet? 
    skönt ändå att ha en ivf inskickad! får jag fråga varför ni gjorde uppehåll ca ett år? :) 
  • amandakollb
    Mikkans skrev 2020-04-15 09:48:38 följande:
    Att ägget precis fäster innan det lossnar igen. Blir ingen graviditet egentligen bara megakort fäste.

    Jätteskönt att den är inskickad, lär ta tid att få den godkännd nu dock. Vi tog ingen paus, vi var mer p hugget det sista året dock :)
    åh jag förstår! :/

    hur gamla är ni? går ni till en privatklinik? :)
  • amandakollb
    Mikkans skrev 2020-04-15 17:56:00 följande:
    Vi är 27 och 30 år och går på en privat klinik i sthlm :) ni då?
    vi båda är 30, och går också till en privat här i sthlm =) 
  • amandakollb
    Mikkans skrev 2020-04-15 21:09:31 följande:
    Å spännande! Ligger kliniken i sthlm city eller grannkommun?
    i sthlm city, går på livio. nidå? :) 
Svar på tråden Vi som börjat med fertilitetsutredning