• Vrickanz

    Tips på gratäng!

    Sitter här med lasagneplattor, falukorv, bacon, krossade tomater, grädde och lite olika grönsaker. Skulle detta funka att göra en pastagratäng av? Blir det bäst med bacon och skippa korven tro? Ge något tips vad ni skulle gjort!

  • Svar på tråden Tips på gratäng!
  • Hermioney

    Koka lasagneplattorna.

    När de är färdiga hackar du de till mindre bitar.

    Dela falukorven i fyra bitar på längden. Gör sen skivor. Så får du små behändiga bitar.

    Häll falukorven, lasagnen, krossade tomater och grädde i en form.

    Häll över dina favoritkryddor.

    Blanda.

    Lägg på ostskivor så det blir ett täcke.

    In i ugnen 175 ° C tills osten fått små ljusbruna fläckar.

    Cirka 20 minuter bör det ta.

    Hacka alla resterande grönsaker och lägg i en skål så har du råkost till middagen.

    Bacon: En anna dag: stek och häll i smet så har du ugnspannkaka.

  • klyban

    Skulle gjort en mac and cheese variant med stekt falukorv och lök.
    Som sen bara gratineras.
    En del kallar väl sånt för typ makaronipudding, men avsaknad av all ost.
    Och mer lösare än puddingen.


    hur många meter var det?
Svar på tråden Tips på gratäng!