Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    Rudbeckius skrev 2018-05-08 19:20:27 följande:
    Deras unga liv har varit mycket jobbigare än ditt och mitt. De har haft mycket att kämpa med. Det förstår du visst.

    Planeten tillhör oss alla. I humanismens namn är vi alla lika mycket värda som männsikoir och ska respekteras.

    Snacket ovan om våldtäkter låter på pricken hur tyskarna på 1930-talet pratade om hur väna tyska kvinnor hotades av vissa våldtäktsbenägna minoriteter inom landet. Det är sorgligt att se hur medmänsklighet lätt kan förvandlas till brun ondska.
    Ja, det finns många bruna i svansen efter SD. Tyvärr är väl partiet i sig lika brunt.Död
  • Padirac
    K Kalle skrev 2018-05-10 05:52:41 följande:

    Men herregud människa! Fattar du inte att fler blir dömda med en hård lagstiftning?!


    Debattören driver frågor och påståenden ofta utan inre sammanhang och samstämmighet enligt egen uppgift. Detta oberoende av vilket eller vilka nick som för tillfället används. Det krävs mycket tålamod för att förklara, klarlägga och räta ut absurda påståenden. Då byter plötsligt debattören fot o påstår det omvända. Mycket desinformation. Håll ut.
  • Padirac
    K Kalle skrev 2018-05-16 07:34:18 följande:

    Helena Edlund, som faktiskt bott i Afghanistan. Mycket läsvärt (kolla gärna in länken):

    "För att förstå hur diametralt olika den afghanska och den svenska kulturen är, är det en god hjälp att studera Wezel-Ingelharts kulturkarta från World Value Survey. I det övre, högra hörnet återfinns Sverige som det mest sekulära och individualistiska exemplet. Afghanistan återfinns inte i diagrammet, men om landet hade nämnts, hade det placerats i det nedre, vänstra fältet bland de kulturer (exempelvis Irak, Bangladesh, Pakistan och Marocko) som utmärks av tradition och överlevnad. Nyckelordet i Afghanistans fall är just "tradition". Idealet är att behålla allt som det alltid har varit och förändringsbenägenhet betraktas generellt som ett tecken på svaghet. I det svenska hörnet är det tvärt om. Att visa uppfinningsrikedom och anpassning betraktas som idealet. Blind lydnad inför traditioner är något vi inte kan förstå.

    Vi kan, kort och gott, knappast finna två kulturer som är så olika varandra som den svenska och den afghanska. Nu ska vi samexistera. Unga män som växt upp i en kultur som brukar betecknas som den mest patriarkala och kvinnofientliga på jorden möter unga kvinnor från världens mest jämställda, feministiska kultur. Att inte erkänna att problem kommer att uppstå, förutsätter att man lever i aktiv förnekelse."

    helenaedlund.se/om-detta-ma-vi-beratta/

    Att inte fatta att människor från en kultur helt olik vår inte ändrar värderingar när de passerar gränsen är mer än naivt. Givetvis påverkar detta jämställdheten i vårt land. Ju fler människor det finns i landet som tycker att kvinnor är mindre värda desto mer kommer de svenska värderingarna att påverkas åt det hållet. Få migranter = majoritetssamhället kan "svälja" dem. Väldigt många migranter = det uppstår parallellsamhällen och de migranter som kommunicerar med majoritetssamhället påverkar det i deras riktning.

    Vi ser det redan. Den jämställdhet vi har är ganska ny och väldigt skör. Så skör att det alltid går att tumma på den. Jo men visst ska vi tillåta könssegregerad simundervisning/badtider. Jo men inte gör det något att en skola låter flickorna kliva in längst bak i bussen. Om det varit så att någon krävt att icke-vita skulle bada särskilda tider eller liknande hade det (med rätta) blivit ett himla liv, men när det gäller kvinnor och jämställdhet gör det visst inte så mycket. "Det är ju deras kultur att trycka ner kvinnor så det ska de få göra" - ungefär.


    Det ironiska är att SDs svans, tankegods, värdering och agerande hör hemma i samma kvadrant på wezel/ingelharts karta I fråga om traditionalism/survival-värden som de kulturer SD vill bannlysa här. Om SDs värderingar skulle vara mer frihetliga/öppna, sekulära så vore de inte så lika de som de fruktar.
  • Padirac
    FräsJan skrev 2018-05-16 21:56:41 följande:
    Har du någon tanke som förklarar hur SD blivit så stora? Kritiken mot dem är ju förödande.
    Ja, det har jag - det finns många skäl till varför SD drar till sig sympatisörer. Det är inte för SDs skarpsinne de får väljare

    Men den kritik jag riktade mot SD i inlägget i fråga var ett konstaterande att SD i sig inte har något mot den form av tanketradition deras måltavla har.

    SD kritiserar i princip sin egen princip, det är bara det att de inte vill att andra ska ha samma tankemodell som de har om de inte också har samma värden att stoppa in i tankemodellen. Ändå är det tankemodellen de kritiserar.

    Det är en klassisk taktik -  se bara på hur inlägg på inlägg här av SD-svansen drar upp kritik mot andra som om den vore riktad mot SD vore berättigad. 

    Innan jag berättar vad jag tror drar sympatisörer till SD så vore det spännande att höra vad du ser i SD, vad du tycker är positivt eller drar väljare,
  • Padirac
    FräsJan skrev 2018-05-16 22:17:46 följande:

    Jag tror du överanalyserar. SD är ett enfrågeparti. De verkar ha med sig ungefär halva svenska folket i denna fråga. En del vill inte ha med SD att göra, av skäl som du tar upp. En del tycker andra frågor är viktigare. Total landar därmed SD på c:a 20% i valet.
    Ja SD är ett enfrågeparti som lägger ut resten av sin politik till högstbjudande. Källa finns

    Överanalysen som du kallar det är inget annat än en dekonstruktion av SDs ståndpunkter - dekonstruktioner görs för att synliggöra bakomliggande värderingar, ståndpunkter osv till den politik SD vill påskina att de står för.

    Dekonstruktioner kan vara nyttiga.  
  • Padirac
    FräsJan skrev 2018-05-16 22:39:20 följande:
    Eller på ren svenska: smörja.

    Har du ens övervägt tanken att massinvandringen vi såg 2015 kanske inte var så lyckad?
    Smörja? Det är bara lite högskolestudier och bildningFlört
     
    Jag tycker att det är intressantare att dekonstruera SDs tankegods då det pekar rakt på nazism och rasism - en sak som de inte vågar stå för.

    Flyktingvågen 2015 var säkert lyckat för många som flydde från krig, förföljelse och död. Den var inte lika lyckad för de som hamnat i ett utanförskap eller i andra problem då Sverige inte klarade av att ta emot så många flyktingar på kort tid.

    Den ena frågan ser jag inte ha samband med den andra. Den första frågan är ganska enkel och tydlig, SD är rasister med en nazistisk grund.

    Den andra frågan är betydligt mer komplex än att vi ska låta SDs grundvärderingar påverka hur vi hanterar den.
  • Padirac
    nihka skrev 2018-05-16 22:55:37 följande:
    Eller hur! SD hatar allt, inklusive sig själva smile2.gif
    hahahah

    Förnekelse är det sista som överger människan, inte hopp.

    SD förnekar sin tanketradition då de hatar de som tänker på samma sätt.

    Jag undrar hur de skulle ställa sig till att alla SDare skulle återvandra till Skånes landsbygd Drömmer

    Det är ju där de har fått sin essens från   

    J*vla dumheter de tänker ut. Hur kan de ens låta dessa saker stå i deras principprogram utan att förstå att det är övertydligt att de är ute i grumligt vatten 

    Inte många i deras partiledning som haft ett hederligt arbete och erfarenheter därifrån - och många av deras representanter i politiken är inte heller så hederliga om man ser till brottsstatistiken.

    SD, där har vi en elit som försöker utnyttja folket KräksKräksKräks
  • Padirac
    FräsJan skrev 2018-05-16 23:14:53 följande:
    Mycket tomma ord. Råkar bara vara så att SD står på folkets sida i en viktig fråga. Hade de varit perfekta i övrigt kanske de t.o.m hade kunnat bli ett hot.

    Nu får dock SD stark draghjälp av godhetsmaffian.
    Folkets sida -  du menar de 20% som håller med dem? De andra 80% är det inte folket då menar du?

    ja, parafraseringen av SDs principprogram kan te sig som tomma ord. Men du vet var de kommer från. De som du påstår står på folkets sida - de som kommer med tomma ord.
  • Padirac
    FräsJan skrev 2018-05-16 23:03:09 följande:

    Var flyktingvågen verkligen så lyckad för de som drabbades av död i Sverige till följd av den? I vissa fall flyktingarna själva. Kanske dags att sluta slå oss för bröstet? Är det verkligen ett paradis vi har att erbjuda, eller är det ond bråd död för de rättslösa?

    Ja, ditt tal om dekonstruktion är rena rama smörjan. Kom med något konkret istället. Intressantare är isåfall konsekvensen av att kalla SD med anhang för en massa saker. Att kalla SD för nazister (vilket du tar avstånd ifrån i nästa inlägg) är kontraproduktivt. En väljare som tappat tron på media och main-stream kommer snarare att se nazi-beskrivningen som en bekräftelse på att SD har svaren.

    Den "andra frågan" är synnerligen enkel för gemene man. Vi ser hur de 2 andra stora partierna triangulerar sig mot SD i denna för väljarna viktiga fråga. Man vinner inga val på att gå emot folkviljan här.
    Se nedan
    Padirac skrev 2018-05-16 22:46:57 följande:
    Flyktingvågen 2015 var säkert lyckat för många som flydde från krig, förföljelse och död. Den var inte lika lyckad för de som hamnat i ett utanförskap eller i andra problem då Sverige inte klarade av att ta emot så många flyktingar på kort tid.

    Den ena frågan ser jag inte ha samband med den andra. Den första frågan är ganska enkel och tydlig, SD är rasister med en nazistisk grund.

    Den andra frågan är betydligt mer komplex än att vi ska låta SDs grundvärderingar påverka hur vi hanterar den.


  • Padirac
    FräsJan skrev 2018-05-16 23:27:04 följande:
    Kopieringshysteri.
    Ville bara visa att jag redan svarat på en del av det du frågade om. Kopierade alltså inlägget i förhoppningen att du skulle läsa vad jag skrivit.
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?