Inlägg från: Anonym (spruta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (spruta)

    Kan inte sluta tänka på barn, men vill inte ha barn

    Anonym (Anonym 30 år) skrev 2018-07-02 12:10:56 följande:
    Skönt att höra att det finns fler som förstår att hormoner inte är att lyssna på. Dock är jag inte helt redo att sterilisera mig eftersom jag dels inte helt stänga av mina chanser att kunna få barn, dels för att jag int där redo att ta det som följer efter en sterilisering.

    Jag tänker dock byta preventivmedel till p-spruta för att se om jag jag få slippa perioderna med hormoner som går berserk på mitt sinne.
    Har du diskuterat med BM att p-spruta verkligen är bästa lösningen för dig? För jag har haft spruta i snart 15 år, men ändå går hormonerna kring barn på högvarv. Så är inte så säker på att du kommer kunna trycka undan hormonerna. Och om du haft problem med hormoner kan spruta ställa till det ännu mer då det verkligen är mycket horomon i den! Och du dessutom inte kan sluta med den utan att den gått hela tiden vilket är 3 månader. 
  • Anonym (spruta)
    Anonym (Anonym 30 år) skrev 2018-08-21 12:27:14 följande:
    Ja vi har diskuterat en hel del och det hon sagt är att p-spruta funkar på vissa men inte alla och man vet inte förrän man har provat. Hon berättade att även om man inte tål lägre doser av hormoner så kan man tåla den högre dosen eftersom forskning visat att man mår dåligt när hormonerna är på en mellan-nivå. Så länge man ligger under eller över den nivån är risken mindre att må dåligt. Jag vet inte om det är något man ska tro på men har inte så många andra alternativ. Spiral fungerade otroligt dåligt fast den var koppar, och den hade jag i flera år. Jag är beredd att testa spruta och möjligen offra tre månader, men fungerar det är det ju toppen. Just nu har jag inget preventivmedel och saknar kunna köra loss med sambon utan att behöva tänka på och fixa med kondomer.

    Tråkigt att höra att det inte påverkat dina vill-ha-barn-hormoner. Jag har fortfarande hoppet uppe eftersom jag då kanske slipper PMSen när trycket är som störst.

    Bra att du tänkt igenom det för som sagt lite annorlunda med spruta eftersom när man väl tagit en finns ingen återvändå för den sprutan liksom. För mig så tog det ett halvår utav mens varje dag innan den försvann och aldrig kom tillbaka och humöret var värre än en berg och dalbana. Så du får vara beredd på ett rent ut sagt helvete i början och att det kan ta två-tre sprutor innan det ordnar sig vilket är 6-9 månader. 


    Jag har varit jätte nöjd med den efter helvetes perioden alltid varit stabil i humöret och så, inga problem med sexlust heller. Men ja biologin vill väl annat för, för mig så vaknade barnalängtan för ca ett halvår sedan och sedan dess så går de hormonerna på högvarv. 

Svar på tråden Kan inte sluta tänka på barn, men vill inte ha barn