Inlägg från: Emma9090 |Visa alla inlägg
  • Emma9090

    BF Februari 2019

    Hej! Kul med denna tråd. Väntar också barn i februari. Är just nu i vecka 8 (7+4).

    Har haft två svåra veckor bakom mig nu med illamående och extremt svullen mage. Rapar konstant och är allmänt nedstämd liksom.

    Just nu - är det inte alls roligt att vara gravid ????

  • Emma9090

    Kanske också ska skriva att det är vårt första barn :)

    Sjukt nervöa, uppspelta och rädda!!

  • Emma9090

    Så himla roligt att följa och läsa allas inlägg. Kul att ha några att prata med liksom. Det jobbigaste nu är att magen är så pass stor som om jag skulle vara gravid i vecka 25 eller något. Sinnessjukt vad svullen den är. Får inte på några av de kläder jag brukade ha så hårsnodden är min bästa vän just nu hahaha. Knäppt också att jag inte bara är svullen på nedre delen av magen utan även ända upp till brösten liksom. Så svårt att dölja detta på jobbet och för familj. Vad händer hahahaha

  • Emma9090
    Lovsan skrev 2018-07-20 09:29:57 följande:

    Är också svullen, men allra mest på kvällarna, undra varför det är så.. Får som du en svullen mage ända upp mot brösten, alltså ingen liten gullig bebebismage. Är i v 10+1. På mornarna ser jag nästan ut som innan jag blev gravid dock.


    Ja på mornarna är det normalt (typ) sen på kvällen är det en enda stor ballong. Kommer göra KUB om 2 veckor och då är jag i vecka 11. Nu är jag i vecka 8+0 Så nervös...
  • Emma9090
    LeyasMamma skrev 2018-07-20 22:19:09 följande:

    Ni som ska på kub, ingår det hos er alltid? Här erbjuds det endast till de över 35 eller med kromosomavvikelser i släkten.


    Här där jag bor (Kalmar län) ingår det och det är typ obligatoriskt. Vi betalar inget för något av besöken heller.
  • Emma9090
    Sandihåret skrev 2018-07-24 14:13:53 följande:

    12+3 idag. Var på ultraljud igår..

    Vilken upplevelse att få se en liten människa spinna runt där inne. ..

    Gjorde kub test. Inget önskeresultat. 1:5 på ts21 och 1:47 på 13/18.

    Kom som en chock över mig, grät hejdlöst hela kvällen .

    Tänkte att de värsta kanske kan vara 1:100.... så får man 1:5... världen har smått rasat samman, jag är i standby läge. Vet ej om jag ska frysta vara glad över graviditeten eller ställa in oss på att barnet är sjukt och i såfall avbryter vi.

    Gjorde NIPD test. Proverna ska skickas till USA. Då får man ett troligare svar.

    Tack och lov så ingår allt detta i vår sjukvård i Värmland.

    Svårt att se sig själv i spegeln men den lilla putande magen, och ibland känns det som Ramlösa i magen, det går liksom inte att låta bli att tänka på hur det kommer bli.

    Det tar 10-14 dagar innan man får svar.


    Men vad läskigt. Fattar verkligen din oro och tomhet. Håller alla tummar för er verkligen! Är det ett första barn? Jag har mitt kub test om lite mer än en vecka och är så himla nervös...har liksom börjat känna och acceptera att man verkligen är gravid nu.
  • Emma9090
    Carro1992 skrev 2018-07-25 21:48:47 följande:

    Vad härligt!! Grattis :D jag är bara så sjukt lättad över att man fick se att den levde där inne och mådde bra. Nu känns det som att jag kan börja ta in det här mer och förstå att det är sant. Har nämligen inga symptom mer än trötthet, vilket är världens lyx insåg jag idag när jag såg lillen där inne :D


    Apropå symptom. Vilken lyx att bara ha trötthet, mitt illamående börjar sakta men säkert bli bättre som tur är. Men Herregud att brösten redan börjat bli större. Har redan stora bröst från början och jäklar nu börjar de bli tunga haha!
  • Emma9090
    LinaMariaO skrev 2018-08-01 12:30:18 följande:

    Jag vill gärna bli tillagd i Facebook gruppen :) linaohlsson88@hotmail.com är min mejl

    Är i vecka 10 och mår för jäkligt, tror jag behöver lite pepp att er i samma sits!


    Åh. Så synd att jag inte har Facebook. Får håll mig här på familjeliv :) mår också skit haha, och denna olidliga värmen gör det ju inte bättre...
  • Emma9090
    Liten 2018 skrev 2018-08-01 20:13:31 följande:

    Är i vecka 11 nu, mår inte illa lika ofta. Men plötsligt så är det där å då är det bara ta det lungt. För mig hjälper det nu ofta att äta nåt, så släpper det. Hoppas ni andra snart mår bättre.

    Jag har ett annat "problem" nu. Så jäkla svullen. Går inte å dölja så bra å jag har precis börjat jobba. Var å köpte par vanliga toppar idag som kanske går. Provade mammatopp å den satt toppen å skön. Är rätt smal innan. Hur gör ni för att dölja? Går det eller hoppas ni på det bästa, hahaha.


    Gud ja! Brösten får knappt plats i min bh längre och min mage står ut som aldrig förr. Det går inte ens att dölja med plufsiga kläder typ. En del kollegor på jobbet har sett det och fattat, en del har jag berättat för. Fick berätta för min chef pga att jag mådde riktigt risigt för några veckor sen. Har varit sjukskriven några få gånger pga illamåendet också. Som du sa så hjälper det att äta, vilket jag gör nu var tredje timme.

    Har börjat leta runt på nätet efter mammakläder vilket känns konstigt så här tidigt haha. Jag kan inte ha mina jeans länge och mina shorts får knäppas med hårsnodd. Ska bli så skönt sen närmare hösten när man kan gå runt i sköna stickade tröjor och leggings. Nu är det ju omöjligt pga värmen. Är ni inte också glada att vi iaf slipper vara höggravida på sommaren haha
  • Emma9090
    LinaMariaO skrev 2018-08-01 15:15:11 följande:

    Men åh precis! Jag känner mig så oerhört gnällig och tråkig, men jag lider något fruktansvärt! Gråter varje dag för jag förstår inte hur jag ska överleva dagen. Vill ju vara glad och förväntansfull, men illamåendet och tröttheten i kombination med värmen gör mig totalt utslagen och uppgiven. Tar till alla knep och råd som kan underlätta måendet men det hjälper liksom inte... får panik :( :(


    Är helt med dig! Känns inte roligt alls när man mår så här. Mitt mående blir sakta bättre ju längre veckorna går. Man får finna lite tröst i att du är värd att bara ligga hemma och vila, det gör jag, och skäms inte för det :) du bär på ett litet barn liksom. Hur häftigt och sjukt!! Ligger ofta i vårt svala sovrum med fläkten rätt i ansiktet och kollar på film.
Svar på tråden BF Februari 2019