Inlägg från: stor grön drake |Visa alla inlägg
  • stor grön drake

    BF Februari 2019

    GOD JUL allihop

    Här har firats en lugn och trevlig jul. Bebis i magen bökar på och lever runt så hela magen böljar

    Igår var det mycket sammandragningar och jag hade ganska ont rent allmänt i magområdet innan kvällen var slut, men idag är allt bra och som vanligt igen.

    Jag har 3 arbetsdagar kvar, nyårsafton är min sista funderade tidigare i höstas på att jobba längre, men har känt i kroppen senaste veckorna att det nog är bäst att gå som planerat.

  • stor grön drake
    MR8692 skrev 2019-01-08 13:03:30 följande:

    Kom nyligen hem efter ett lyckat vändningsförsök i morses! Jag är så lättad! Det var en komplicerad vändning och det behövdes två överläkare men huvudsaken var att det gick vägen! Tycker inte alls att upplevelsen var skrämmande överhuvudtaget, lär bli 10000gr värre att föda


    Åh vad skönt att höra

    Hoppas bebisen stannar rätt väg nu!
  • stor grön drake

    Jag var på TUL idag. Allt var bra med bebis men den har ökat från 11% till 22% över normalkurvan så läkaren sa att han tyckte det ska bli igångsättning senast på bf.

  • stor grön drake
    LeyasMamma skrev 2019-01-16 17:31:29 följande:

    När har du bf?


    6/2 men du fanns inga tider till UL så har tid 4/2, återstår att se om de gör något mer än hinnsvepning då och väntar med mer drastiska åtgärder till bf
  • stor grön drake
    Farsta2014 skrev 2019-01-29 01:06:53 följande:

    Hej tjejer! Hur mår ni? Jag mår bra men börjar bli riktigt otålig, och ändå är det 15-17 dagar kvar till Bf för mig. Jag blev ju lovad remiss till SÖS för förlossningsplanering pga. stort barn. Har inte hört något än men enligt mina efterforskningar på nätet så känns det inte alls säkert som att de gör något eftersom jag är omföderska och redan klämt ut ett stort barn utan problem. Har tid hos BM på torsdag, är då i v 39+0 enligt dem, tänkte be BM kolla mig då för att se om något hänt med tappen etc. Vet ej om hon går med på det. Ååh denna eviga väntan....


    Varför vill du bli igångsatt om det gick bra förra gången?

    Jag ska ev sättas igång nästa vecka pga stort barn (+22% på tul) men är väldigt osäker. De vill sätta igång mig för att minska risken för komplikationer, och det förstår jag, men samtidigt ökar ju risken för att förlossningen går i stå osv vid igångsättning. Dessutom var min förra stor, med stort huvud och en hand längs det och det gick bra så har svårt att tro att det skulle bli problem denna gång.
  • stor grön drake
    Farsta2014 skrev 2019-01-29 12:04:36 följande:

    Får jag fråga vilket landsting du tillhör? Till mig sa de att 22% är överst på kurvan men inom normala kurvan så jag blir nyfiken då de verkar vilja att du blir igångsatt tidigare fast du är omföderska och inte verkar jätteivrig för detta. Har du haft någon typ av möte på spec MVC eller förlossningen?

    Jag har +25,9% och hoppas så att de hjälper mig så jag slipper gå till v 42. Vad jag läst på nätet verkar det som sagt tveksamt att de gör något när man är omföderska så länge bebis inte beräknas bli över 5kg. Väntar så på förlossningsplaneringsmötet så jag får veta hur det blir.


    Jag bor i Finland, här är det 20% som är gränsen för stort barn, men vårt nationella genomsnitts index som det räknas mot är inte exakt samma dom i sverige, så i beräknad födelsevikt tror jag det är ganska samma. Jag bor på Åland (ögrupp mellan Sverige och finland) och vårt BB är litet med begränsade resurser, så de tar gärna det säkra före det osäkra. Jag är kraftigt överviktig vilket i sig är en riskfaktor, och jag tror att det bidrar. Men även att mina förlossningar gått väldigt fort, och det i kombination med stort barn/huvud ökar risken för stora bristningar.

    Ja, om du endå blivit igångsatt förstår jag att du hellre vill bli det runt bf än några veckor senare
  • stor grön drake
    Farsta2014 skrev 2019-01-29 13:25:37 följande:

    Ok, tack, det förklarar faktiskt ganska mycket! Det är bara 3 på 1000 som dör i magen i Finland (efter v 22) medan det är 4 på 1000 i Sverige, man tar det säkra före det osäkra i Finland! Här ska jag gå och oroa mig och vänta och hoppas på det bästa.... fy.


    Det är även mindre förlossningsskador på mammorna i Finland, även om det tyvärr ökat iom att se även här börjat slå samman förlossningar. Den statistiken är inte lika tydlig dock, då många inte får klassen "förlossningsskada" utan bara att det får man räkna med när man föder barn... blir galen på det
  • stor grön drake
    MR8692 skrev 2019-02-02 06:01:18 följande:

    Igår eftermiddag den 1 Februari föddes vår son i v 39+3, 3386g och 50cm lång.

    Vattnet gick den 31 januari och värkarna startade spontant senare under kvällen och tilltog under natten.

    Från att ha varit öppen 4cm kl 10,30 var jag fullvidgad 13,30 och vår son kom till världen kl 15.10. Oerhört intensivt förlopp(!) och hade bara lustgas som smärtlindring men allt gick så bra och jag är så stolt över mig själv och min första förlossning. Endast två slitningar i blygdläppen dessutom. Nu njuter vi i bebisbubblan.

    Lycka till ni andra!


    Vad härligt stort grattis
  • stor grön drake

    Igår var jag på TUL, bebis uppskattades väga samma som för 3 veckor sedan... olika läkare så troligast mäter ena på mindre sidan och andra på större. Läkaren fick in ett finger i tappen, klappade bebis på huvudet och gjorde hinnsvepning. Fy attan vad ont det gjorde!!! Fick några rejälare sammandragningar efter det, men sen inget mer.

    Imorgon bitti ska jag till BB för ny undersökning, hinnsvepning och/eller vidare igångsättning. Jag har varit lite tveksam till det, men har sådana bekymmer med mina svullna händer att jag tror jag ger upp och låter dem sätta igång mig... dessutom skulle det vara bra av rent praktiska och logistiska skäl om bebis kommer imorgon.

Svar på tråden BF Februari 2019