Inlägg från: LeyasMamma |Visa alla inlägg
  • LeyasMamma

    BF Februari 2019

    Imorgon är det dax för rul, måste erkänna att jag är lite nervös inför det, som alltid. Har ju än så länge inte känt några sparkar eller rörelser så tankarna spökar ju lite med en och man svävar iväg till om det faktiskt är något levande där inne. Tycker ju även att min livmoder ligger väldigt högt upp (ovanför naveln) så oron om 2 finns ju där med :D visst är man konstig ibland?

  • LeyasMamma
    Liten 2018 skrev 2018-09-25 21:42:19 följande:

    Kommer säkert gå så bra. Lycka till


    Tack! De får vi väl hoppas:) men man är alltid lite orolig inför ultraljud och då är detta ändå mitt 3e barn :D
  • LeyasMamma

    Vad ni är söta! Allt gick bra och vi fick se en liten vilda där inne :) kommer bli triss i tjejer för vår del, vi hade ju lite hoppats på en pojk men lika glada för en frisk och pigg tjej till :) nu är bara problemet namn då vi verkligen hade hittat killnamn som vi gillade, men inte ett enda förslag på tjejnamn. Våra tjejer som vi har heter Leya och Saga.


    Challe2018 skrev 2018-09-26 13:38:29 följande:

    Hej alla!

    Vi var på RUL för två veckor sedan, MAGISKT! Eftersom vi valde att inte göra KUB var det många veckor sedan vi såg det pickande hjärtat och rrrrackarns vad långt hon kommit där inne! Vi valde att ta reda på kön och det är en liten tjej;)

    Questione, jag har haft fruktansvärd huvudvärk sedan v.14, är nu i v.22. Ont varje dag men det kulminerar vissa dagar och nätter. Äter järnrabletter och varierad kost. Alvedon hjälper inte, endast sömn, vilket frustrerar mig då jag älskar mitt jobb vilket kräver min fulla vakenhet och, snabbtänkthet och energi. Någon som har samma huvudvärk? Tips och råd?

    Tack på förhand!!!


    Har tyvärr inga tips, men ville bara säga att jag också haft konstant huvudvärk i 4a veckor! Skitjobbigt! Har aldrig haft de med dom andra. Va inne och kollade blodtryck och järn men det låg bra.

    Grattis till tösen förresten :)
  • LeyasMamma
    Liten 2018 skrev 2018-09-27 16:49:33 följande:

    [quote=79090121][quote-nick]LeyasMamma skrev 2018-09-26 20:04:22 följande:[/quote-nick]Vad ni är söta! Allt gick bra och vi fick se en liten vilda där inne :) kommer bli triss i tjejer för vår del, vi hade ju lite hoppats på en pojk men lika glada för en frisk och pigg tjej till :) nu är bara problemet namn då vi verkligen hade hittat killnamn som vi gillade, men inte ett enda förslag på tjejnamn. Våra tjejer som vi har heter Leya och Saga.

    Visst är det kul å se den lille. Vi har tvärtom med namn, tjej klar men svårt med killnamn. Vi väntar en grabb. Tjejnamn hade vi Alva eller Agnes.


    Haha, att det ska vara så svårt! Killnamnen vi hade tänkt va Jack, Vidar eller Trym :)
  • LeyasMamma
    AK78 skrev 2018-09-27 16:02:04 följande:

    Härligt!

    Jag har tre killar och har inte kollat könet men har svårt att tänka mig något annat än en kille till.. haha.. blir spännande att se. Jättesvårt med namn tycker jag! Ebba eller Ella skulle vara fint till Leya och Saga. Nike har jag som tjejnamn tror jag.. men inget killnamn!


    Ja då är ju sannorlikheten för en kille till rätt stor:) det tycker jag med denna gången. Gångerna innan har namnen varit så självklara men inte denna gången.
  • LeyasMamma
    AK78 skrev 2018-09-27 20:15:29 följande:

    Jack heter min 16-åring. Ett favoritnamn.


    Det är ett väldigt fint namn! Vad heter dom andra grabbarna? :)
  • LeyasMamma

    Tänk att flera härinne börjar närma sig bf. Själv har jag vad som känns en evighet kvar! Är beräknad till 25/2 så är nu i 34+0. Ännu värre är det när jag tänker att jag med all garanti kommer gå över 8-14 dagar då dom första 2 kom bf+9 och bf+10.

    Nu börjar det snart ?trilla ut? små knyten här i tråden! Spännande :)

  • LeyasMamma
    Carro1992 skrev 2019-01-14 23:17:11 följande:

    Var inne på vändningsförsök imorse som tyvärr misslyckades. Det gick inte att rucka på bebisen där inne överhuvudtaget så inget mer försök kommer heller att göras. Är i v.37 (36+4) och har nu valt att gå vidare med planerat snitt istället. Gissar att vi kommer få en tid någon gång runt v.5 så nu är det bara ca 2 veckor kvar tills vi får träffa vår lilla kille!! Känns så spännande


    Tråkigt att vändningsförsöket inte lyckades! Är det första barnet? Min lilla låg i tvärläge för några veckor sedan och då va bm övertygad om att huvudet va nedåt, men ul på förlossningen visade att så inte va fallet.

    Nu sist trodde bm fortfarande huvud ner men väldigt rörlig. Så hon sa att om jag hade varit i v37 så hade hon skickat in mig för ett konstaterande med hjälp av ul. Så återstår att se 1a feb hur hon ligger.
  • LeyasMamma
    Farsta2014 skrev 2019-01-15 19:10:21 följande:

    Ja, det är så spännande att det snart kommer komma massa bebisar här!

    Om jag inte får tidigare igångsättning så räknar jag också med att gå över. Har blivit igångsatt 2 ggr pga överburenhet, det skulle isf betyda bebis runt den 27/2 för mig vilket är superlångt i framtiden!! Hua!

    Det har börjat ila i höger ljumske idag när jag går, kan det vara att bebis fixerat sig efter allt möljande igår? Tycker magen ev är lägre men vet inte om jag inbillar mig.

    Läste nyss detta:

    ?En anledning till att barnmorskan kontrollerar om barnet är fixerat är risken för navelsträngsprolaps. Detta är när navelsträngen hamnar före barnets huvud. Det finns då en risk att navelsträngen kläms. Risken för detta är störst om barnets huvud är rörligt när vattnet går. Om detta inträffar ska du genast lägga dig ner på rygg, gärna med rumpan högt, och ringa till förlossningen.?

    Så tjejer, om ni vet att barnet är helt ofixerat när vattnet går, ner på rygg och upp med rumpan!


    Hopplöst det där med igångsättning! För mig så startade 1a spontant och hon kom på bf+9 och andra så fick jag hinnsvepning vilket hjälpte till att starta det hela och hon kom bf+10. Vill så gärna att denna ska komma i någorlunda tid då det är hemskt att gå över bf. Varje dag blir som en vecka! Skillnaden för mig med denna jämfört mot de andra 2 är att jag kommer jobba tills det är dags, med dom andra har jag varit ledig ett tag innan bf. Känns som jag får sätta huvudet på lite annat än bara graviditeten :) blir så slö utav att bara gå hemma men ändå rastlös.

    Bra info för de som inte fått reda på det utav bm! Det där med navelsträngsprolaps har min bm informerat mig om vid varje graviditet då mina töser inte fixerat sig ordentligt någon utav dom, ena va ruckbar och ena rörlig. Däremot haft tur på det sättet att Vattnet gått inne på förlossningen, ena gången vid värk i duschen, andra gången tog de mina hinnor:) hur har dina tidigare gjort?
    Carro1992 skrev 2019-01-15 19:13:09 följande:

    Ja precis, det är första barnet och typiskt min tur att man lyckas vara en av dom 3-4% där bebisen inte vänder sig haha. Min bebis verkar skifta lite mellan att ligga på tvären eller helt med rumpan ned. Jag valde att inte ens kolla upp om jag skulle kunna föda i säte, det känns lite läskigt och framförallt när jag vet att han kan lägga sig på tvären och då går det ju inte. Fick hem datum för snitt idag och det känns helt sjukt att jag kan säga att jag är mamma om 2 veckor! Blev tårögd när jag öppnade kuvertet.

    Jag hoppas att din lilla ligger med huvudet nedåt när ni ska kolla den 1a februari! Hur långt gången är du?


    Spännande med första! :) kan säga att jag hade valt snitt med istället för säte även om jag haft 2 relativt lätta förlossningar. Men skulle aldrig klara av att hålla emot krystvärkarna, har inte kunnat det med de andra 2 heller.

    Åh förstår att det måste kännas helt fantastiskt med ett satt datum? Tänk, snart har ni ert lilla pyre där i famnen!

    Nu är vi i 34+0 så känns fortfarande ganska långt bort, är beräknad till 25e men har sagt att jag tror hon kommer den 6e mars :D hoppas däremot att hon vill kila ut lite innan. Hon får gärna komma runt min födelsedag den 12e feb ;)
Svar på tråden BF Februari 2019